Livios: Bouwen aan morgen


Permapan en sneeuw

Permapan en sneeuw

RonnyD
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Dak · 1 jaar geleden

Twee jaar geleden renoveerden we het dak met Permapan 10cm, deze keuze vooral om in dakgewicht gewicht te besparen voor ons nu bijna 200 jaar oude huisje. We zijn er zeer tevreden over, veel minder geluid, mooi uitzicht, zeer goede isolatie en binnenafwerking. Maar... vandaag sneeuwval en alle sneeuw ligt in de dakgoot geschoven. Iemand die daar een oplossing voor gevonden heeft? Geen voorstellen, wel effectief iemand die hetzelfde probleem had en daar een oplossing voor heeft, sneeuwrekken geplaatst bvb.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Jus
0 thumb_up 8 comment Andere particulier
1 jaar geleden

hallo,

Helaas kan ik jou hierop geen antwoord geven, vandaag ontdekt zelfde probleem. verleden jaar nieuw dak laten leggen met geglazuurde pannenVaste dakgoor ging weg voor halfronde dakgoot diameter 18 cm.

schoven hele pakken sneeuw naar beneden, woon aan straat, dus nogal gevaarlijk voor voetgangers.

Ben ook op zoek naar de reden, overal blijft de sneeuw op dak liggen, bij mij alles er al af geschoven. Dacht dat het aan de watergoot zou kunnen liggen, maar zie nu bij jou op foto dat je een vaste bakgoot hebt dus denkelijk ligt het daar niet aan.

RonnyD
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
1 jaar geleden

De reden is dat ze glad zijn, op zich goed want ze blijven langer proper, maar aan de andere kant een probleem als het sneeuwt. Gelukkig zit mijn dakgoot slechts op een kleine drie meter hoogte, ik kan er nog makkelijk aan. Ik bel vandaag eens naar de leverancier.

Jus
0 thumb_up 8 comment Andere particulier
1 jaar geleden

inderdaad gladde pannen, heb mijn dakdekker gecontacteerd , hij maakte er niet veel problemen van.

en vond het wat gek om bv sneeuwbalken of rekjes te plaatsen zoals in echte winterlanden. Is geval van overmacht volgens hem wanneer dat omlaag schuifd, net als bij hem dikke tak afbrak en op straat viel door gewicht sneeuw.

Ik schrik er wel van, wanneer er plots vier op vier meter sneeuw omlaag valt net achter mij, was sneeuw aan het ruimen. en denk dan dus ook aan de voorbijgangers. Ik kan ook wel aan de goot met ladder, maar om wat te doen? je kan toch moeilijk je hele dak gaan opruimen. Weet ondertussen wel dat mensen met zonnepanelen hetzelfde probleem hebben, en die liggen sowieso hoger dan de goot.

Heb Fabrikant van mijn pannen aangeschreven, met vraag hoe dit kan opgelost worden. Ondertussen nog steeds geen antwoord gekregen.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?