Forum

Is dit isolatie? (tussen de spanten)

siminchy
0 thumb_up 14 comment Verbouwer
#Dak · 8 maanden geleden

besten

rare vraag misschien: maar ik heb geen echt PID ontvangen bij AK van een oud huis dus vaak is het puzzelen naar info. VRAAG binnenkant: zijn die witte panelen isolatie of zit daar mogelijk isolatie ONDER? heb de indruk dat de eerste buitenlaat eigenlijk gewoon iets vezelplaatachtig is.  dakwerker die zadeldak buiten vernieuwde (geraamte- folie/onderdak en pannen) beweert dat dit isolatie is, zelfs unilin of uni....

een ander zegt me dat dit niks is, zeker geen isolatie?

hoe achterhaal je dit?

Alle reacties

LVAU
3 thumb_up 16 comment
8 maanden geleden

Op het detail van Energieprestatiecertificaat dat bij de woning hoort. Dat moet je gekregen hebben van de eigenaar die het aan je verkocht heeft. Daarop staan de gebouwschillen - verliesoppervlakken en welk isolatiemateriaal erin zit. Als het daar niet opstaat telt het niet.

Misschien moet U een doorsnede van dat paneel proberen fotograferen en hierbij voegen? Deze algemene foto zegt niet veel.

Flir
1 thumb_up 30 comment
8 maanden geleden

Niet noodzakelijk te vinden op epc. Dat epc kan 10j oud zijn en ondertussen isolatie gestoken. Dat zal he dus niet terugvinden op een oud epc. Dergelijk detail vind je ook niet op het epc dat overhandigd wordt. 

siminchy
0 thumb_up 14 comment Verbouwer
8 maanden geleden

hoe raad je het? het EPC is effectief 10 jaar oud, maar veel is er niet gebeurd vrees ik. eerst verloederd en dan altijd verhuurd geweest.

er zit wel gele pur aan de zijkant ervan (op de einden waar het op de muren aansluit. de platen voelen vezelplaatachtig? kan het gewoon plaat zijn?  er zitten van die witte spandingen tussen de verschillende platen, in de lengte

er was eerst geen onderdak, dus wat zou het dan kunnen zijn?

ik heb helemaal geen deftig PID gekregen

ik zal ook een betere foto proberen te maken, er 

siminchy
0 thumb_up 14 comment Verbouwer
8 maanden geleden

hallo iedereen

bedankt voor de reacties 

ik plaats nog enkele fotos van het nok, de witte verbindingsstukken en een voorbeeld van aan de oude schouw. het voelt niet koud aan qua materiaal.

ergens is een stukje wat kapot gegaan en dat lijkt gewoon vezelachtig alsof het vezelplaat is achter de witte basis. vreemd, maar ik weet ook geheel niet hoe lang dat daar al zit

Hugo C.
269 thumb_up 1351 comment
8 maanden geleden

Foto's van een doorsnede zou veel meer bijbrengen. Tussen XPS en pur/pir isolatie met dezelfde kleur kan tot 25% verschil zitten.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.