Forum

Verschil tussen PVC-profiel Rehau, Schüco en Profel

Martien
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Buitenschrijnwerk · 4 jaren geleden

Na het bekijken en herbekijken van een hele hoop offertes (met daarbij grote prijsverschillen > 3000 euro), zien we de bomen door het bos niet meer. Kan iemand zijn ervaringen delen over de profielen Rehau (leverancier Radepo), Schüco (plaatselijke leverancier) en Profel (Belisol)? En ons misschien even uitleggen waar zo'n groot prijsverschil vandaan kan komen?

Bedankt voor de hulp!

Alle reacties

patricia
0 thumb_up 1 comment
4 jaren geleden

wij hebben ramen in pvc van schucco besteld vond deze een goede keuze met hoogrendemenrs glas 1.0

hebben ook bij belisol geweest de ramen zien er in doorsnede het zelfde uit glas ook 1.0 maar veel duurder wij hebben  in het Gentse  besteld bij budgetwindows hij heeft schuco is zeer goed en wereldwijd bekent merk , hij is scherp van prijs, is wel een kleine zelfstandige. Anders eens informeren daar.

patricia

TimPicarelle
6 thumb_up 46 comment
4 jaren geleden

De isolatiewaarde is zeer belangrijk. Deze moet je vergelijken. En de kwaliteit van de scharnieren en raamkrukken zijn ook verschillend. Kwaliteit is niet gratis.

Robby374
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
4 jaren geleden

Ikzelf ben plaaster van ramen en deuren bij een verdeler van Profel, een veschil zit hem in uitzicht, dit is iets persoonlijks, dat is 1 punt waarvoor ik voor profel koos. Daar kun je niet op afgaan, maar er zit ook verschil in kwaliteit, profel zijn balgische kwaliteitsramen, als je in het midden van een pvc profelraam drukt, buigt deze plek miniem door, bij een schuco-raam buigt deze vrij hard door, dit is uit ervaring, over rehau ramen kan ik daar niets over zeggen omdat ik het niet weet, ik ben plaatser geworden doordat ik ook rondging bij verschillende merken om zelf te verbouwen, heb gekozen voor profel en ben er zeker tevreden van. Ze gaan ook langer mee zonder problemen, zonder lekken, moeilijk toegaan. Nadien kreeg ik de vraag of ik wou beginnen en ben er dus begonnen. Maar ik zeg het, dit is een eigen keuze, maar profel lijkt mijzelf de beste kwaliteit.

Mvg.

Matthias Becker
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
4 jaren geleden

Het verschil kan hem in veel zaken zitten. Ook bijv. in de kwaliteit van de plaatsing en de eventuele na-service. Misschien is het een idee om enkele referenties van de verschillende bedrijven op te vragen en daar eens te gaan kijken? Persoonlijk betaal ik liever iets meer als ik weet dat de uitvoering ook goed zal zijn. De prijs is niet alles!

Evelyne
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
10 maanden geleden

Wij hebben gekozen voor PVC ramen en deuren van het merk Schüco. Zijn zeer tevreden van de kwaliteit: profilen zijn erg degelijk en goed afgesloten, gaan heel solide open en dicht. Isoleren erg goed voor warmte, koud en geluid. Bovendien zijn ze een streling voor het oog. Enkel onze plaatsing door Engels liet alle wensen over. Een werknemer van Schüco zelf vertelde dat ze de duurste en tevens de slechtste plaatsers zijn. Gelukkig kan u uit nog zo'n 350 andere plaatsers kiezen in België. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.