Forum

Nieuw raam te klein voor gat?

Verbouwleekje
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Buitenschrijnwerk · 3 jaren geleden

Vandaag kwamen ze onze nieuwe aluminium ramen plaatsen. Op het eerste zicht leek het raam (vrij groot, 3 delen) te klein voor het gat in de muur, aan elke zijde zat er zeker 1 a 1,5 cm tussen raam en onze muur. Volgens de plaatser was dit normaal, moesten we ons geen zorgen maken. Nu hebben ze blijkbaar de gaten gevuld met een mortsel en plaatsen ze dan aan de buitenkant een alu afdekplaatje (want langs buiten ziet het er natuurlijk niet uit, met mortsel aan de zijkanten). Ik weet echt niet wat ik hiervan moet denken.. Is dit normaal of hebben ze een te klein raam geleverd en willen ze er met een lapmiddeltje van af komen? Alle advies welkom... Bedankt! 

Alle reacties

moes
1 thumb_up 12 comment
3 jaren geleden

De maat van een raam kan op diverse manieren worden bepaald en meestal is dit afhankelijk van de manier van plaatsen. Vermoedelijk is die bij u "achter slag". Bij een normale plaatsing kan u er van uit gaan dat ingeval het gat bvb 1 mtr breed is uw raam 1 mtr + 5 a 6 cm moet zijn. Dit wil zeggen dus gemiddeld tussen de 2,5 a 3 cm links en rechts achter de gevel steken. Soms is dit minder bvb bij renovatie. soms is dat meer bvb om zo weinig mogelijk profiel te zien (minimalistische woningen). Het gebeurt soms ook dat ramen "tussen de dag" worden geplaatst. Dan zijn de ramen eigenlijk kliener dan het gat waar ze in moeten. Dat kan ook verieren afhankelijk van wat later van toepassing is ivm de afwerking of soort gevel.

Ik vermoed dat ze bij u ingeval dat het raam achter slag moet komen gewoon te klein werd gemaakt.

Het is aan u om te kiezen maar op zijn minst zou de schrijnwerker alles moeten terug uitbreken, links recht en eventueel boven aal een l profiel plaatsen. Zo kom je dan toch tot een strak uiterlijk. Niet exact dat wat gewenst is maar u kan misschien een extra korting bekomen en geen vertraging op je werf. Als u voet bij stuk houd heeft u wel recht op een correct raam met de juiste maatvoering

meer

Comfort Ramen BVBA
0 thumb_up 15 comment
3 jaren geleden

Op zich zouden wij u aanbeveln tot een vergelijk te komen. Natuurlijk kunt u ook op uw strepen gaan staan en een nieuw schuifraam eisen. Omdat dit toch wel duidelijk een verkeerde inmeting is. Maar, als uw schrijnwerker u een goede korting geeft en het aan de buitenzijde mooi afwerkt is dat misschien de beste oplossing voor beide partijen.

Met vriendelijke groet, Laurens van Damme (Comfort Ramen BVBA te Gent)

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.