Forum

Geluidshinder voordeur

Ive
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Buitenschrijnwerk · 4 jaren geleden

We hebben een ALU voordeur met glaspanelen (helaas normaal glas). Als de deur gewoon dicht is dan is er veel lawaai van de straat te horen tussen deurkader en deur. Zodra de deur met de sleutel is dichtgedraaid is het beter, maar nog steeds niet helemaal normaal. De leverancier stelt dat het normaal is dat er geluid doorkomt. Het is echter een galmend geluid. We hebben reeds voorgetseld om het WTCB te raadplegen (gratis voor aannemers), maar dat willen ze niet doen. Is de geluidsoverlast normaal? Hoe kunnen we een goedkoop onafhankelijk advies krijgen?

Alle reacties

Vochtadvies
79 thumb_up 502 comment
4 jaren geleden

Geluidhinder is rechtstreeks evenredig met de isolatiewaarde.
Hoe minder de isolatie hoe meer geluidhinder.
Vervang die deur door een goed geïsoleerde en je wint dubbel.
Groeten
Vochtadvies

Kris M
476 thumb_up 2117 comment
4 jaren geleden

Heb je ook ramen aan de straatkant met hetzelfde glas erin die door dezelfde leverancier geplaatst werden? Wat met het geluid in die ruimte? (Dit in de veronderstelling dat de voordeur in een aparte gang uitkomt) Is het een recente deur met meerpuntsslot?

Eluma
1 thumb_up 5 comment
4 jaren geleden

@Ive Een voordeur is geen raam. Slechts 3 zijden sluiten, de onderkant is doorgaans een borstel die de spleet onder de deur afsluit, nou ja, afsluit? Wij hadden met onze ALU-deur tocht langs alle kanten van deur omdat de geplaatste borstel te kort was waardoor er lucht onder de deur en zo tussen de deur en het kader (waarin de deur ophangt) doorkon, hetzelde effect geldt ook voor het buitengeluid. Zelfs met een langere borstel houdt die deur (kader met volledig glasvlak (1.1), nog geen veiligheidsglas, was nog niet verplicht toen) amper geluid buiten. Betreft Reynaers alu van 77mm, via Verona, was gratis optie in 2007, standaard was 68mm, als ik mij goed herinner. Ook nog steeds tocht door de borstel zelf. Met systeem C ventilatie is natuurlijke luchtaanvoer echter noodzakelijk, de deur zorgt hier deels voor.[biggrin] Bij grote kou leggen we hier noodgedwongen een deken voor. De deur van onze berging (ook aan de straatkant) presteert wel veel beter, de helft vast paneel, de andere helft veiligheidsglas (vermits onder carport=inbraakwerender en ondertussen verplicht voor alle ramen waarvan het glas lager dan 90cm van de vloer begint). Veel minder tocht, veel minder lawaai. Alumil-profielen via Alratec uit Roosdaal (2008). De 'overlap' van deur op deurkader is ook beter, deze was bij de Reynaers-deur minimaal waardoor de lucht erdoor blies bij winderig weer.

Ive
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
4 jaren geleden

Bedankt voor de verschillende berichten!

Wij zouden Engels NV uit Lokeren aan niemand aanbevelen!  Enkele dagen voor de geplande plaatsingsdatum (maar dan 3 jaar geleden) hebben ze de plaatsing zonder reden uitgesteld (later bleek dat ze bij Engels NV te laat de bestelling aan de fabriek hebben doorgegeven)! Je moet begrijpen dat ze slechts overgaan tot bestelling nadat een aanzienlijke som door de klant wordt betaald!
Na lang protest hebben ze een tijdelijke afdichting van de gevel openingen komen plaatsen (zodat de plakkers deels aan de slag konden).  Na enkele maanden wachten stonden ze hier uiteindelijk met deels verkeerd gemaakte kaders en plaspanelen!  Andere kaders en glaspanelen waren niet geleverd (niet besteld dus!).  We dachten dat zoveel miserie enkel in films te zien was.  Dus weerom maanden wachten!
Ondertussen zijn we circa 2,5 jaar na de plaatsing en de leverancier (Engels NV uit Lokeren) stelt dat een slecht afsluitende deur, geluidshinder...etc normaal is (terwijl wij dit tijdens de vastlegging van de bestelling de drukke straat als zorg hadden aangeduid - bovendien is de verkoper nog 2 maal ter plaatse komen kijken)!
Engels heeft geen oor naar de zorgen die we hebben en is enkel uit op een vergoeding, getuige hiervan is de recente aanmaning om de uitstaande (verkeerde) factuur te betalen!  Na dreigementen van Engels voor het sturen van een deurwaarders, verschillende telefoons van ons om de situatie uit te leggen... hebben ze eindelijk ingezien dat de factuur verkeerd was.  Je zou dan verwachten dat de oplossing nabij is... doch helaas.  Het is ondertussen weer 2 maand geleden dat ze van zich hebben laten horen!
De opvolging van Engels is absoluut ondermaats en het technisch advies is enkel een verkoopsgesprek.

Veel succes aan zij die met Engels in zee wil gaan!

 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.