Forum

deur op

Marjan
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Buitenschrijnwerk · 5 jaren geleden

Binnen 2 weken komen ze onze dubbele garagedeur plaatsen. De man die de betonvloer in de garage verzorgde en de dorpel legde, koos ervoor om de dorpel op de beton te plaatsen waardoor er een niveauverschil is. De ramenplaatser zeiden dat dit niveau weggewerkt moet worden met beton omdat we de beton als vloer gebruiken en anders enkeln de deur of de dorpel rust.  Concreet betreft dit ongeveer een strookje van 2 meter op 10 cm breed en 8 cm hoog. Dient dit gewapend te worden? Moet er plastic geplaatst worden tussen de oude beton en het nieuwe strookje?

Alle reacties

moes
1 thumb_up 12 comment
5 jaren geleden

De foto laat het niet duidelijk zien maar als uw dorpel ongeveer een drie/viertal cm achter de slag zit (binnenkant van uw buitenstenste muur = donkere bruine steen) dan kunnen de geleiders en de poort daar op worden gesteld/afgesteld. Beter was geweest om ook een opstandje te hebben. verbetert de waterhuishouding (= niet binnendringene van vocht). Zo'n opkantje kan nog steeds moest de dorpel niet ver genoeg naar binnen liggen.

Voor de rest hoeft u nu echt niks te doen hoor. Plaatsers van de poort zullen dit voorlopig  wel ondersteunen met wat blokjes hout Later zal de vloer mooi tegen uw dorpel worden aangewerkt (tegels of beton). Koudebrug ? ja toch wel maar het is een garage hé. Dat neemt men in vele gevallen niet mee in de gegevens voor de epb berekening tenzij ze bvb volledig inpandig zou zijn

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.