Forum

Deel vast raam vervangen door draai-kiepraam?

BOHO
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Buitenschrijnwerk · 10 maanden geleden

Dag,

Ik vroeg me af of het mogelijk is om één deel van een vast raam, bestaande uit vier delen, te vervangen door een raam dat wél open kan (bij voorkeur draai-kiepraam)? Graag zou ik één van de vier raampjes op de foto kunnen openen, zodat ik beter kan ventileren én de raampjes kan poetsen.

Is dit technisch mogelijk? Of dient het geheel dan vervangen te worden? Hoe kan dit 'zo goedkoop mogelijk', maar uiteraard wel goed, gebeuren?

Extra info:

- Van buitenaf is het heel moeilijk om de raampjes te bereiken (tweede verdieping + op het gelijkvloers staat het tuinhuis van de buren).

Alvast bedankt!

Alle reacties

Nick 61
127 thumb_up 710 comment
10 maanden geleden

Neen, dat is niet mogelijk omdat de profielen die gebruikt zijn voor het vaste raam niet dezelfde zijn dan voor een opengaand

Atoomn°13
1 thumb_up 17 comment
10 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Sorry Nick61,

Maar dit is perfect mogelijk. Vermoedelijk zijn dit PVC ramen? Alu ?

Tracht te achterhalen wié de raamconstructeur is of welk profielsysteem het is.

Vervolgens kan men de glaslatten afnemen en het glas uithalen, om deze vervolgens poepsimpel te vervangen door een draaikip-vleugel (van hetzelfde profielsysteem) met kleiner glas erin.

BOHO
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
10 maanden geleden

Bedankt voor jullie reacties!

Ik ken er zelf heel weinig van, weet alleen zeker dat het geen hout is :). Op het EPC-certificaat staat voor dit raam "profiel in kunststof met één kamer of geen informatie over het aantal kamers". 

Kan zo'n vervanging van binnenuit gebeuren? Want zoals ik al aanhaalde, het raam van buitenaf bereiken is helaas quasi onmogelijk...

Atoomn°13
1 thumb_up 17 comment
10 maanden geleden

Hey BOHO,

Vermoedelijk heb je 'elders' in je woning wél ergens een draaivleugeraam zitten (of deur?) van hetzélfde profielsysteem. doe dat eens open en maak van de kop van je deur (of draaivleugel) ns n foto. En post em hier ns op. (kan ik al minstens achterhalen of het PVC of alu is.)

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.