Forum

deceunick premium ramen

Pat37
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Buitenschrijnwerk · 5 maanden geleden

graag geweten of nog iemand deceuninck premium ramen heeft laten plaatsen - en of men ook bijna in de linker- rechterbovenhoek de buitenste dichtingsrubber heeft verwijderd over een afstand van een drietal cm. De uitleg die ik kreeg was dat dit noodzakelijk was,voor de decompressie van de ramen. Rare uitleg, zeker nu wij vastgesteld hebben dat tussen het kader lieveheersbeestjes de mogelijkheid zien om te komen overwinteren. Vermoedelijk geraken deze daar tussen omdat er afwateringsgleuven zijn voorzien. Dit is mij nu opgevallen. Deze gleuven maken naar alle waarschijnlijkheid een verbinding met de buitenlucht. Dus volgens mij kan die "decompressie" bij het sluiten van de ramen ook langs deze weg gebeuren en had men die "perfecte" dichting niet moeten wegsnijden.

Alle reacties

Patrico
32 thumb_up 348 comment
5 maanden geleden

Dat lijkt me inderdaad heel vreemd. Dan zouden ze dat toch zo maken in de fabriek al? Waarom contacteer je Deceuninck zelf eens niet?

Pat37
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
5 maanden geleden

Ik heb al een brief (email) verstuurd naar zowel (opnieuw) de firma die de ramen heeft geplaatst als naar de firma deceunick. Maar tot nu toe geen antwoord. Mogelijks zijn ze er nog mee bezig, dat begrijp ik. Ondertussen wil ik echter wat bijkomende info inwinnen. Vandaar mijn vraag of iemand nog dergelijke ramen heeft laten plaatsen en dit ook zo is bij deze ramen en of mijn redenering qua decompressie juist of verkeerd is. Toch al bedankt. 

Pat37
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
5 maanden geleden

Beste,

 

Kleine insecten en spinnen kunnen inderdaad via de gaten van afwatering onderaan, of de decompressie bovenaan in de profielen kruipen.  De sleuven zijn noodzakelijk en mogen niet afgesloten worden. 

1.       U kunt een mengsel van wat kamfer en menthol (mengen met wat water in een verstuiver) sproeien op de plekken waar de lieveheersbeestjes zitten. Dit is een natuurlijk middel waarmee u ze kunt verdrijven zonder ze te doden.  Lieveheersbeestjes zijn namelijk erg gevoelig voor deze sterke geuren en zullen de plaats verlaten.

Mvg,

naam gekend

Administrative support Benelux

T +32 51239271


Dit is het antwoord welke ik gekregen heb van de firma Deceunick. Eigenlijk geen antwoord om het doorknippen van de dichtingsrubbers en heb hierop ook al gereageerd.

Atoomn°13
1 thumb_up 17 comment
4 maanden geleden

Beste Pat37,

Ik heb je zonet via 'die andere' website proberen contacteren aangaande die wegsnijdingen. Klopt inderdaad niet. 'Die andere website' heeft me prompt opnieuw (en voor de zoveelste keer) afgeblokt. (wegens 'te slim')

Mijn private e-mail adres is: a.brochez@telenet.be. Dus... stuur me n mailtje en ik zal je (zonder websites) een correct antwoord bezorgen.

Atoomn°13
1 thumb_up 17 comment
4 maanden geleden

Algemeen... 99% van de mensen weten niet hoe de totale schrijnwerksector (hout, pvc, aluminium) in elkaar zit.

HOUT:

Wreed simpel... houtschrijnwerkers (échte vakmensen) maken bij wijze van spreken eigenhandig hun EIGEN raamprofielen van een boomstam die bij hen thuis geleverd word.(en hebben dus alles -100%- van begin tot einde in eigen handen)

PVC en ALUMINIUM?:

Véél complexer! MULTINATIONALS dienen tussenbeide te komen ingevolge de enorm zware financiele tussenstappen dewelke nodig zijn.

Pvc is een scheikundige aangelegenheid, waarbij éérst pvc-korrels aangemaakt dienen te worden, alvorens ze tot een pasta kunnen gesmolten worden dewelke vervolgens in een matrijs kunnen geperst worden om een 'raamprofiel' te kunnen worden.

Aluminium? Nog zoiets... Eerst moet je bauxietmijnen (wereldwijd) bezitten, om vervolgens die te ontginnen en na immens zware (financiële) investeringen die eveneens in een matrijs te kunnen persen vooraleer ze tot een raamprofiel kunnen gevormd worden.

The point: PVC en Aluminium zijn respectievelijk een scheikundige en een ontginnings-aangelegenheid.(met heuse financiële kosten)

NU... 'scheikunde' en 'ontginning' hebben geen MOER te maken met SCHRIJNWERK!

Het enige wat die multinationals (PVC en ALU) intresseert is... zo véél mogelijk PVC en ALU VERKOPEN!

Om zulks te kunnen doen (véél PVC en ALU te kunnen verkopen dus...) gaan zij een R&D-afdeling creëren.

En dus...WIE gaan ze voor hun onderzoek en ontwikkelings-afdeling aanwerven?

Welnu: CAD-CAM-tekenaartjes van amper 25 jaar, die nét afgestudeerd zijn en één of ander CAD-software-programmaatje hebben aangeleerd. (maar dus écht geen ballen kennen van schrijnwerk!)

Want dié brave jongens, (of meisjes) hebben nog nooit een raam gemaakt! Laat staan dat ze er ooit één geplaatst hebben!

Dus... 'ze' tekenen zomaar wat... Waardoor dus inderdaad rubberkes dienen weg gesneden te worden ten koste van thermische isolatie en akoestische isolatie.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.