Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Onverklaarbare chemische geur slaapkamer eerste verdieping

SuzanuitDoorn
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Beton: fundering, kelder en welfsels · 2 jaren geleden

Ik heb een woning uit 1975, twee onder 1 kap. Ik heb op de eerste verdieping in 1 kamer (waar de wind en zon op staat, de hoekkamer, vooral met warmte erger) een chemische lucht (doet denken aan formaldehyde) (niet rioolachtig, niet muf of schimmelig, niet lijkgeur, niet muskusachtig). De hele kamer is leeg gehaald en van het weekend is zelfs het behang verwijderd en de behanglijm en de verf. Niks baat want we ruiken het nu na een paar hoopvolle dagen 'opnieuw' zelfs zonder zonlicht op de buitenmuur. De concentratie van de lucht lijkt eind van de middag altijd het 'zwaarste' te zijn. Er is geen duidelijke bron, het lijkt echt in de kamer te zweven (als een gas) als je op de grond ligt ruik je het minder (dus ook minder bij gaten in muur van verwarmingsbuizen) dan als je gewoon staat. Het is een prikkelende geur die echt op je longen slaat en waar je hoofdpijn van krijgt. We hebben geen geveldoorslag en geen lekkages aldus de langskomen specialisten (aannemers gevel specialist loodgieters) de stootvoegen in de spouwmuur -onderz midden en boven- zijn naar buiten open, er is luchtstroom aanwezig daaruit en die lucht lijkt volgens mijn oom, een aannemer, geheel niet te ruiken, hij is echt van mening dat de spouw niet de bron kan zijn, maar dat de lucht in de kamer ontstaat. Er lopen alleen buitenmuurs cvleidingen van de verwarming (ketel is nagekeken, verwarming ontlucht) riool loopt niet langs de spouw (en ruikt natuurlijk totaal anders) ook lopen er geen gasleidingen, geur niet erger bij stopcontacten of gaatje in de muur, geen knaaggeluiden van beesten of uitwerpselen of buiksmeer etc. Ik ben een beetje radeloos inmiddels want ik ben hoogzwanger, het betreft de babykamer en de baby kan elk moment komen! Alle meubels zijn ook uit de kamer verwijderd en staan op onze slaapkamer, dus enkel wat rest is nu de vloer van die kamer er ook uit halen, maar daar ruiken we niks geks aan. Is een laagje parket op betonnen vloer, ligt er al 40 jaar overal op de eerste verdieping. Alle andere zaken zijn ook allemaal hetzelfde, zelfde verf etc. (al hebben we dat dus in de kamer in kwestie het samen met het behang er wel allemaal afgestoomd afgelopen weekend, omdat we dachten dat het daar aan lag. Door de stoom (natheid) leek de lucht tijdelijk weg, maar nu de kamer weer goed droog is ruiken we het weer. Ik ventileert de hele dag, maar zodra het raam een paar uur dicht is, is de concentratie al weer ergerlijk opgebouwd. Kunt u mij alstublieft tips geven of suggesties doen? Ik word er moedeloos van en zo verdrietig, huis gekocht voor de baby drie jaar geleden, toen kamers allemaal met hetzelfde een beetje opgeknapt, en de lucht is steeds erger geworden tot het deze lente met zonnetje onhoudbaar werd en de kamer simpelweg onbruikbaar is geworden om in te verblijven.

Ik hoop dat u een goede suggestie of tip heeft en mij kunt helpen, want ik ben zo gestrest, de baby kan elk moment komen.Alvast hartelijk dank voor elke suggestie of tip.
Met vriendelijke groet,Suzan

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
2 jaren geleden

Ik lees dit wel laat,maar misschien kan het jullie helpen. Ook wij hadden plots na 15 jaar een penetrante vieze geur die je niet kon toewijzen als rioolgeur, op de slaapkamer van onze zoon. De geur kroop zelfs in zijn kledij, als zijn deur openging rook je het al. Toen hij op vakantie was heb ik dan ook ALLES uit die kamer gezwierd en van boven tot onder alles gepoetst.  Echter de geur bleef aanwezig, al bleven de ramen dag en nacht openstaan. Als ik op mijn knieën ging liggen en overal aan rook, merkte dat ik dat ik die geur vooral kon ruiken achter de wanden van zijn kast onder het schuine dak. Nu hebben wij een huisje met piramidedak en hebben we op die kamer kasten gemaakt onder de laagste gordingsbalk. Omdat we daar niet dadelijk aan konden hebben we het voorlopig zo gelaten en zijn kleding ergens anders bewaard, met in ons achterhoofd volgend jaar laten we het dak vervangen, misschien verdwijnt die geur dan. Maar nu is die geur vanzelf weg (na verschillende jaren wel pas) . En ik denk dat ik de reden heb gevonden van die geur. Enkele jaren geleden hadden we last van een marter, we hoorden hem 's nachts in de nok en achter onze muur van de slaapkamer doorlopen. op een dag heeft mijn man een spuitbus gekocht die zogezegd de geur van een andere marter heeft om de marter uit het kippenhok te houden. Hiermee spuit je een doek/vod goed in en leg je op de plaats waar jouw marter 's nachts zit. Deze hebben we onder de pannen gelegd. Geleidelijk aan is de geur verdwenen. Ik denk dat deze werd veroorzaakt door uitwerpselen, rottende overblijfselen, misschien een soort klierafgevende geur van de bewuste marter(s).