Livios: Bouwen aan morgen


Goot slijpen in plafond (beton)

Goot slijpen in plafond (beton)

NamuSG
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Beton: fundering, kelder en welfsels · 5 maanden geleden

Hallo,

Wij hebben op het gelijkvloers een gedeelte van de woning waar een betonnen dak (plat dak) op ligt. Dit dak is ongeveer 25 à 30 cm dik. Dit dak ligt op twee ruimtes die van elkaar gescheiden zijn door een steunmuur. Ruimte 1 meet 4,90m op 3,25 m, ruimte twee meet 4,90 m op 1,90 m. Bovenop dit dak staan er geen andere structuren. Gisteren was een elektricien bij ons aan het werk en die wou voor de plaatsing van een lichtpunt een goot slijpen in de onderkant van dit dak. Hij zei dat het geen kwaad kon als de goot niet te diep gemaakt wordt. Uiteindelijk heb ik mijn akkoord gegeven onder voorwaarde dat hij heel ondiep zou slijpen en  de ijzeren netten in het beton niet zou raken. De goot is nu dus geslepen maar nu heb ik twijfels of dit wel veilig is.

Wat is jullie mening hierover? Is het risico op structurele onveiligheid groot in dit geval of is de kans eerder klein dat er gevolgen zijn? De goot is ongeveer 25 mm diep en 150 cm lang. Ze is geslepen ongeveer halverwege de langste zijde van de grootste ruimte, vanaf de steunmuur naar het midden van de ruimte toe.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
233 thumb_up 1185 comment Bouwer
5 maanden geleden

Als er aan de onderzijde van de betonplaat het betonijzer intact gebleven is, hoef je niet veel te vrezen. De betonplaat wordt onderaan eerder op trek belast en die wordt opgevangen door de wapening. In elk geval een zware karwei geweest.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?