Forum

Vraag: zijn socarex leidingen geschikt voor chloorzwembaden ?

Anja Baeyens
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Zwembad en vijver · 1 jaar geleden

Waterverlies wordt vastgesteld. Lefdetectiefirma meldt dat het waterverlies te wijten is aan diverse lekken in de socarex leidingen en dat deze op diverse plaatsen reeds zijn aangetast door de chloor. Volgens de lekdetectiefirma zouden socarex leidingen niet geschikt zijn voor chloorzwembaden.

Installateur van het zwembad ontkent dit, en zegt dat socarex leidingen wel degelijk geschikt zijn voor chloorzwembaden, dat ze dat al 40 jaar gebruiken en nog nooit problemen hadden.

Indien socarex leidingen inderdaad niet chloorbestendig zijn, is het wellicht niet aangewezen om enkel de bestaande lekken te laten herstellen, want in dat geval zullen er binnenkort nieuwe lekken opduiken, gezien de leidingen ( volgens de lekfdetectiefirma al zijn aangetast door de chloor ).

Is het in dat geval beter te opteren voor een algehele renovatie van alle leidingen ?

Alle reacties

kas
81 thumb_up 518 comment
1 jaar geleden

Ik stel me de vraag: als socarex wordt aangetast door de chloor in het zwembad, hoeveel chloor zit er dan wel niet in dat zwembad? 

Nick 61
127 thumb_up 711 comment
1 jaar geleden

Polyethileen is bestand tegen zuren, ik zie niet in dat chloor zo sterk is dat het de buis zou stukvreten, de lekken zijn misschien ontstaan door mechanische inwerking maar dan moet de pomp ook om zeep zijn op termijn daar de waaiers meestal ook van polyethileen gemaakt zijn

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.