Forum

Vervangen afdak veranda draadglas door dubbelglas

Kenny Boo
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Veranda en bijgebouwen · 11 maanden geleden

Beste,

We zouden graag het dak van onze veranda willen renoveren, omdat er wat lekken in voorkomen. Het dak steunt nu op de achtergevel van het huis en de achterste gevel van de veranda (zie foto in bijlage). Afdak bestaat nu uit bovenste laag draadglas en daaronder polycarbonaat. Dit zou worden vervangen door dubbelglas. Ook de profielen en ondersteunde houten balk op het schrijnwerk (dat ook van hout is) wordt vernieuwd. 

We hebben hier ondertussen offertes voor gekregen, maar een aantal firma's haken af, omdat ze niet zeker zijn dat de huidige constructie het dubbelglas kan dragen, gezien het veel zwaarder is dan draadglas. 

Graag zou ik jullie mening/advies hierover hebben. 

Ik begrijp dat het aangewezen is om eveneens het schrijnwerk mee te vervangen, maar momenteel wensen wij die investering te vermijden. We willen ook niet langer wachten, omdat er lekken in het dak zijn.  

Alle reacties

kas
77 thumb_up 482 comment
11 maanden geleden

en jij gaat dus het oordeel van enkele forumgebruikers die lekker anoniem achter een schermke zitten, geloven. Aannemers , die dagdagelijks met deze materie te maken hebben, die zelfs hun brood daarmee verdienen en ter plaatse zijn geweest, trek je in twijfel.

Misschien kan je beter het glas bestellen bij bol.com ?

Kenny Boo
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
11 maanden geleden

Beste Kas,

Ik vraag enkel mening/advies van anderen, nergens heb ik vermeld dat ik hun antwoord meteen ga geloven. Dit kan geen kwaad, zou ik denken.

De expertise van de aannemers stel ik niet in vraag, enkel hun motivatie. Ik twijfel aan de firma's die afhaken, omdat mogelijk:
1) het (financieel gezien?) geen interessant werk is voor hun en/of
2) hopen ze meer te verkopen dan noodzakelijk, namelijk door vervanging van veranda aan te bieden.
Natuurlijk is dit hun goed recht in een vrije markt.

Bovendien hebben momenteel meer firma's interesse getoond dan afgehaakt.

Charel
531 thumb_up 2360 comment
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Beste,

Aan de ene kant kan je steunen aan de achtergevel en aan de voorkant zou de ondersteunende balk worden vervangen, ook de profielen worden vervangen.

Alles hangt dan af van die ondersteunende balk boven uw oude schrijnwerk. Als die balk sterk genoeg wordt voorzien zodat hij zelfdragend is dan zie ik geen enkel probleem. Je kan het gehele dak uitvoeren alsof het met een open voorkant is, dus zonder rekening te moeten houden met de kwaliteit van de onderliggende ramen.

Op die manier kan je later ook altijd zeer gemakkelijk die oude ramen er onderuit halen om ze eventueel te vervangen.

flinty
8 thumb_up 17 comment Andere particulier
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Hallo Kenny,

Je schrijft dat de dakrofielen vernieuwd worden, mooi maar met welk profiel?

Ga je het aantal dakprofielen behouden of ga je er minder leggen?

Wat is de samenstelling van het nieuwe isolatieglas? je hebt b.v. 6-15-44.2 (35 kg/m²) of  4-15-33.2 (25 kg/m²) Dit speelt natuurlijk allemaal mee.

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Firma's die wat terughoudend zijn kan ik best begrijpen. Zij hebben hun manier van werken en de materialen die voldoen. Oplapwerk houdt altijd risico's in. De andere bedrijven zullen, eenmaal het order binnen is, problemen beginnen maken rond de bestaande constructies en hun oplossing tegen meerprijs opdringen.

Het draadglas is voor niets nodig. Dus als  je  het afdak terug waterdicht wil krijgen zou ik  de draadglas constructie verwijderen en een gewoon drievoudig polycarbonaat nemen .

Nadeel van polycarbonaat  is dat het wat uitzettingslawaai geeft als de zon er op schijnt. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.