Forum

Terras uitbreiden + betonplaat tuinhuis

Stijn92
0 thumb_up 2 comment Bouwer
#Veranda en bijgebouwen · 3 maanden geleden

Nu ons huis uiteindelijk is opgeleverd willen we kijken voor de tuin onder handen te nemen. We zouden ons terras willen uitbreiden in een L-vorm met hout. Graag willen we ons terras doortrekken rond het tuinhuis en ook onder de overkapping zonder opstap.

Mijn vraag is nu hoe ik dit het best aanpak met de funderingsplaat. Indien we een betonplaat zouden gieten over het hele tuinhuis en overkapping kom je al rap paar cm boven het maaiveld (5cm betonplaat + opbouw terras). Ook denk ik dat een houten terras aanleggen op een betonplaat niet volgens de regels van de kunst is.

Of zou ik beter een betonplaat gieten enkel voor het tuinhuis + achterwand en werken met een betonpoer voor de ondersteunend balk? Om vervolgens onder de overkapping het terras aan te leggen in stabilisé.

op de foto zie je de bestaande toestand en een plan van het te zetten tuinhuis. Dit zou helemaal rechts van ons domein komen. Eerst het tuinhuis (kant woning) dan de overkapping (kant velden). Voor ons lijkt dit de beste opstelling qua uitzicht en stand van de zon.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.