Forum

Kaleien buiten

Stefanie1
0 thumb_up 10 comment Verbouwer
#Veranda en bijgebouwen · 1 maand geleden

Ik heb een hangar gebouwd in snelbouwsteen.

Is al eens 1 laag geverfd maar bladert af. Voor een goedkope oplossing hebben ze mij gezegd dat ik dit ook kan doen met wit zand water en compactuna.

Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Alle reacties

Charel
555 thumb_up 2527 comment
1 maand geleden

Alle verf er af en kaleien met een mengeling van bijvoorbeeld wit zand en witte hydraulische kalk waardoor je een gebroken wit als kleur krijgt. Dat kan ook met bijvoorbeeld rijnzand en trasskalk met een grijze kleur als resultaat. In ieder geval geen cementmortel gebruiken.

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment
1 maand geleden

Goedkoop en degelijk gaan zelden samen. Eerst geschikte primer  (cfr Fixpaint Levis) geplaatst? En daarna schilderen met verf voor buiten van een gerenomeerde fabrikant.

Charel
555 thumb_up 2527 comment
1 maand geleden

Waarom niet met cement?

Omdat een cementmortel te dampdicht is waardoor inwendig vocht in de muur niet meer wegkan en zich kan verzamelen achter de redelijk harde cementpleister. In de winter zal dat bevriezen waardoor de pleister een weinig wordt losgeduwd en kleine haarscheurjes kan krijgen. Een proces dat geleidelijk jaar na jaar zal verergeren tot de pleister met plakken van de muur loskomt.

Een kalkmortel daarentegen is waterwerend van buiten naar binnen maar waterdamp in de muur kan wel nog ontsnappen door de kalkmortel. Een pleister of kalei op basis van kalk werkt muuruitdrogend.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.