Forum

Tuinaannemer stelt het werk altijd maar uit nadat wij redelijk voorschot betaalden op tuinhuis

tantebientje
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Tuinaanleg en -onderhoud · 1 jaar geleden

in maart hebben wij een voorschot betaald van meer dan 3000euro op werken van oa snoeien van een boom en plaatsen tuinhuis en enkele andere werken hij vroeg ons dit vlug te betalen omdat hij dan het hout kon bestellen en in juni deze week dus toen ik met verlof was kon komen na gsm berichten en bellen maar altijd voicemail heeft hij niet teruggebeld maar wel een berichtje gezonden dat de firma geen hout had geleverd bij hem en zo de werken niet konden starten het is dus al 3maand dat hij een voorschot heeft en toch is er geen reaktie van hem ,kan ik mijn geld terugkrijgen want ik heb geen vertrouwen meer in die kerel!!!

Alle reacties

kas
67 thumb_up 361 comment
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Vooreerst. Enkele punten, komma's en hoofdletters in je relaas zou de leesbaarheid bevorderen.

Dit voorschot is dit betaald door middel van een handgift of via de bank? 

Het voorschot is dit vermeld op de door u ondergetekende offerte en is daardoor deel van de afgesloten overeenkomst?

Is de startdatum van de werken op papier gezet?  offerte, werkbon, Mail???

Heb je al officieel aangemaand middels een een aangetekend schrijven om de werken te starten  tegen een welbepaalde datum? Rekening houdend met een redelijke termijn. 

Om een contract te verbreken zal je hem met een aangetekend schrijven in gebreke moeten stellen maar als in de offerte niets staat van een startdatum, als je hem nooit schriftelijk hebt aangemaand om te starten , dan vrees ik ervoor dat je hem nog de kans moet geven om de werken alsnog uit te voeren. Je kan zomaar niet zeggen dat hij het mag afbollen. Anders is de kans reeel dat JIJ bovenop het voorschot nog eens de verliezen op winst en de schadevergoedig op resterende bedragen mag betalen.  Dit is sowieso een aannemingscontract en daar zijn iet of wat andere regels dan bij aankopen.

Kan natuurlijk ook dat hij dit niet ten spits drijft en dat hij genoegen neemt met het voorschot . Veel zal afhangen wat er in de algemene voorwaarden staat van de overeenkomst.

HugoCo
44 thumb_up 240 comment
1 jaar geleden

Eén advies: Vermeldt op bestellingen of voor akkoord ondertekende offertes altijd de datum van wanneer de werken mogen beginnen en een datum waarop de werken moeten beëindigd zijn.

tantebientje
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
1 jaar geleden

hallo, ja we zijn weeral eens geleerd maar je kent dat hè je heb zoals altijd vertrouwen in iemand en dan denk daar niet aan , tis wel pijnkijk dat hij met onze duurverdiende centen aan het werk is .Ik zal nog eens proberen contact te leggen met hem en als hij niet reageerd dan zal ik eens bij een advocaat ten rade gaan .Heel triestig we hebben nu al enkele keren iets laten uitvoeren aan ons huis en het is altijd iets die verkeerd loopt heb er genoeg van .Bedankt voor je berichtje.grtjs.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.