Forum

Plaatsen keermuur of L profielen.

Etienne Van der Sypt
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Tuinaanleg en -onderhoud · 1 jaar geleden

Mijn tuin ligt 40cm lager dan mijn achterbuur. Zij hebben betonnen platen geplaatst ( voor ik ben beginnen bouwen)maar die niet diep genoeg steken zodat er zand en stenen doorsijpelen naar mijn tuin. Bovendien staan die platen over de ganse lengte(15m) 20 a 40 cm op mijn grond. Na hen hiervan reeds herhaaldelijk aangeschreven te hebben zouden zij nu die platen verwijderen en daarmee houdt het op. Ze zouden geen nieuwe plaatsen waardoor het probleem van instroom van hogergelegen zand en steentjes nog erger gaat worden. Mijn vraag is nu: wie moet nu zorgen voor een degelijke oplossing?

Alle reacties

Charel
516 thumb_up 2271 comment
1 jaar geleden

Eerlijk gezegd begrijp ik de ernst van het probleem niet zo goed. De situatie is me ook niet helemaal dudelijk.

Zulke situatie van een niveauverschil met een achterliggende grond kan volkomen natuurlijk en normaal zijn, het voornaamste is dat aflopend oppervlaktewater van het hoogste perceel uw grond niet belast. Vermits je enkel over zand en steentjes spreekt is dat dus niet het geval en denk ik dus niet dat je uw achterbuur tot een of andere ingreep kunt verplichten.

Het zou iets anders zijn moest enkel uw niveau het oorspronkelijke zijn en dat de achterbuur zijn grond 40 cm heeft opgehoogd tot tegen de perceelsgrens. In dat geval zou hij tot aan de perceelsgrens een keermuur moeten voorzien.

Maar of je dat nu moet eisen is een persoonlijke afweging, hoe ernstig is de last, kan het niet anders worden opgelost (haag, beplanting...) is het een blijvende burenruzie waard, enzovoort.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.