Forum

Eenvoudigste manier om een voorlopig terras aan te leggen

LauraL
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Tuinaanleg en -onderhoud · 1 jaar geleden

Hallo,

Voor een symbolisch bedrag heb ik tweedehands tegels een terras van 25m2 op de kop kunnen tikken. De dikte van de tegel is ongeveel 1 a 1.5 cm. Ik kan nu dus toch een (voorlopig) terras aanleggen. Hierbij vroeg ik me wel af wat de beste manier is. Op het forum heb ik al gevonden wat de beste definitieve ondergrond is (steenpuin/stabilise/chappe) maar als ik het reeds op deze manier zou plaatsen dan lijkt het me een hele karwij om het voorlopige terrast te verwijderen binnen een 3 a 5 tal jaar.

Is het een mogelijkheid om nu reeds het steenpuin, de stabilisé en daarop dan in een laag zan van  2 a 3 cm de tegels te plaatsen? Of bestaat er een andere en manier op de tegels op een voorlopige manier te plaatsen?

Alvast bedankt!

Alle reacties

adeline
0 thumb_up 4 comment
1 jaar geleden

beste

Je kan de definitieve ondergrond reeds leggen.  Hierop komen dan zwarte regelbare pvc-voeten los te staan waarop je tegels komen te liggen.  Bij de bouwhadelaar zijn deze voeten te verkrijgen.  De tegels liggen los op de voeten zodat je ze later kan opnemen.  He b het ook zo gedaan en alles ligt nog altijd perfect

grt

kas
77 thumb_up 480 comment
1 jaar geleden

Zware regelbare pvc voeten is nu niet de goedkoopste werkwijze .

Plaats de tegels op een vleilaag in zand van cc 2-3 cm. Wel opletten , tegels van 1-1.5 cm dikte zijn eigenlijk niet geschikt voor buiten. Maar als tijdelijke goedkope en propere oplossing , perfect.

antoinne
1 thumb_up 19 comment Andere particulier
1 jaar geleden

@kas, welke minimum dikte moet een terrastegel dan hebben? Ze verkopen toch keramische tegels voor buiten die geen dikte hebben van 1,5 cm?

kas
77 thumb_up 480 comment
1 jaar geleden

Omdat het in de verkoop zit, wil dit niet zeggen dat dit volgens de regels der kunst en goed vakmanschap is.

Terrastegels voor buiten moeten minimum 2 cm dik zijn.

Je kunt onmogelijk een binnentegel van 8mm tot 1.5mm onder dezelfde weersomstandigheden buiten gebruiken

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.