Livios: Bouwen aan morgen


zeb

  Lid sinds 25/12/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 25/12/2015
 • 1 vraag gesteld
 • 10 vragen beantwoord
 • 3 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


zeb
 • Andere professioneel
Privébericht

Geschiedenis


Eerste plannen HOB

1 reactie ·

Reactie van zeb

Dag Wesley.

Wij zijn een bouwfirma uit Heist op den berg , en zijn van start gegaan met de bouw van een kombinatie hout-metaalskelet , waarbij vloeren wanden en dak 30 cm dik geisoleerd worden het is een nieuw concept . We kunnen reeds een afgewerkte woning afleveren voor € 850 m2 te starten vanop een vloerplaat . voor info . lucboeckx@gmail.com

Simpele vraag: is een nieuwbouw woning mogelijk met ons budget?

Reactie van zeb

Beste Kris.

Het is heel simpel Kris , die persoon heeft tot op heden altijd in de traditionele en houtskeletbouw gewerkt , maar als je die prijzen bekijkt dan vraag je je af wie kan dat nog betalen .  Weet je wat een m3 EPS kost en ken je de prijs van houten balken 40 mm x 200 mm en weet je hoeveel een Omega bandstaalprofiel kost per lm . Wel het is makkelijk om super geisoleerde woningen te bouwen , die bijna iedereen kan betalen . Wanneer het constructief beter is dan de houtskelet die we kennen en het is ecologisch veantwoord en te verwarmen met een haardroger en kost de helft wat wil je meer Kris . Ze maken het toch zo ingewikkeld , maar op die manier kan men ook de prijs opdrijven . Hunne ruwbouw bestaat uit die 3 zaken die ik hierboven heb opgenoemd . Heb je al eens naar dat Frans popup-house concept gekeken , ik geef toe dat zou ik zelf zo niet willen  is constructief in mijn ogen niet goed maar ze bouwen het en ze verkopen goed zonder dat ze er een metaalskelet insteken . Er zijn manieren van bouwen die betaalbaar zijn voor mensen die er nu alleen maar kunnen van dromen .

Geachte

11 reacties ·

Reactie van Kris M

t Zoveelste mirakelverhaal.  DT fouten doen t verhaal geen oneer aan maar suggereren wel geitenwollensokken gedroom zonder bewezen kwaliteiten.  

Suc6 met je dromen maar ik droom niet mee. 

Geachte

11 reacties ·

Reactie van Charel

Ja sjarel hoe kan een houtskelet beter geisoleerd zijn dan een woning met muurdiktes van 30 of 40 dikke wanden bestaand uit polystyreen. En men hoeft voor dit systeem geen enkele boom te vellen de hoeveelheid hout die in de houitskelet bouw gebruikt worden heb je daar al eens bij stil gestaan en de producten waarin al dat hout ondergedompeld word

Beste Zeb,

Bij houtskelet heb je een combinatie van hout (ongeveer 10 %) en isolatie (ongeveer 90 %) waarbij het hout ook als isolerend kan worden beschouwd. Bij houtskelet kan dus de gehele dikte van de muur op enkele cm na als isolerend beschouwd worden.

Dat hout is normaal onbehandeld. Hier wordt voor dat doel aangeplant hout gebruikt dat bij verwerking in constructie's bovendien een blijvende opslag van CO2 vormt zodat het langer uit het milieu wordt gehouden, anders dan wanneer men dat hout zou gebruiken als energieleverancier. Dus voor het milieu zie ik geen bijzonder probleem.

Bij uw systeem heb je een combinatie van beton (wellicht een pak meer dan 10 %) en isolatie. Dus dat systeem kan voor dezelfde dikte onmogelijk meer isolerend zijn dan houtskeletbouw.

Bovendien kan je beton en polystyreen moeilijk als niet milieubelastend beschouwen.

Maar je hebt wel gelijk dat baksteen en cement niet de meest ecologische bouwwijze is, net zoals beton.

Geachte

11 reacties ·

Reactie van zeb

yannick was ik vergeten te vermelden ik heb geen bedrijf zou wel graag op deze manier beginnen bouwen want ik geloof in deze vorm ik heb met mijn ontwerp bij Prof Van de Walle gezeten hoofd burgerlijke bouwtechnieken  KU Leuven zij vond dit een zeer mooi concept ook door de eenvoud en lage kostprijs waarmee men op deze manier kan bouwen.Er is een isolatiebedrijf dat  deze panelen wil fabriseren ik heb van hun een prijsoferte ontvangen en die was OK maar ik denk dat men ze de eerste keer beter zelf samensteld om dan hier en daar nog wat aan te passen, je mag van mij gerust de naam van het bedrijf het handeld hier om Kemisol uit Heist op den berg .Als je geintereseerd bent kunnen we zeker eens afspreken .

MVG zeb

Geachte

11 reacties ·

Reactie van yannick1988

Beste Zeb,

Het gaat me er niet over dat ik geïnteresseerd ben in de manier van werken, aangezien ik zelf reeds op een gelijkaardige manier gewerkt heb met enkele Nederlandse firma's. Het gaat me er eerder over dat ik dit eventueel bij een volgend project, waarin deze manier van werken mogelijk is, u eventueel ook zou kunnen contacteren voor een prijsofferte en, indien deze acceptable is, er eventueel kan worden samengewerkt.

Echter zal dit vrij moeilijk liggen als ik u uitleg correct beoordeel, aangezien u nog geen firma hebt opgestart en dus ook nog geen bijkomende ervaring en referenties heeft opgebouwd. Indien u in de toekomst zelf een bedrijf opstarten en deze wanden gaat produceren en plaatsen, ben ik zeker bereid om even naar u uitleg te luisteren, aangevuld met de nodige documentatie, en u de kans te geven het systeem eventueel op een werf uit te voeren.

Wel kan ik u zeggen dat u in dit verhaal een goede partner heeft aan Kemisol aangezien ik hen reeds meermaals heb gehad als leverancier van dergelijke producten op mijn werven.