zeb

Lid sinds 25/12/2015

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 10 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
zeb Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Eerste plannen HOB
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van zeb

Dag Wesley.

Wij zijn een bouwfirma uit Heist op den berg , en zijn van start gegaan met de bouw van een kombinatie hout-metaalskelet , waarbij vloeren wanden en dak 30 cm dik geisoleerd worden het is een nieuw concept . We kunnen reeds een afgewerkte woning afleveren voor € 850 m2 te starten vanop een vloerplaat . voor info . lucboeckx@gmail.com

Bekijk
Reactie van zeb

Beste Otis.

Hun concept is zeker niet oninteresant maar wanneer men er in Belgie of Nederland mee bouwt moet men er wel het een en ander aan veranderen , zodat het steviger wordt . Men kan dus in de langszijden van die EPS panelen metalen OMEGA profielen verlijmen, waarin er houten regels aangebracht worden van 40 mm x 200 mm zodat men een geheel verkrijgt dat enorm sterk is . Je moet rekening houden met een prijs van € 35 0m2 water en winddicht , wat de afwerking betreft in deze woningen  kan me zelf veel doen zodat het geheel afgewerkt om en bij de € 850 m2 komt.

Bekijk
Reactie van zeb

Beste Kris.

Het is heel simpel Kris , die persoon heeft tot op heden altijd in de traditionele en houtskeletbouw gewerkt , maar als je die prijzen bekijkt dan vraag je je af wie kan dat nog betalen .  Weet je wat een m3 EPS kost en ken je de prijs van houten balken 40 mm x 200 mm en weet je hoeveel een Omega bandstaalprofiel kost per lm . Wel het is makkelijk om super geisoleerde woningen te bouwen , die bijna iedereen kan betalen . Wanneer het constructief beter is dan de houtskelet die we kennen en het is ecologisch veantwoord en te verwarmen met een haardroger en kost de helft wat wil je meer Kris . Ze maken het toch zo ingewikkeld , maar op die manier kan men ook de prijs opdrijven . Hunne ruwbouw bestaat uit die 3 zaken die ik hierboven heb opgenoemd . Heb je al eens naar dat Frans popup-house concept gekeken , ik geef toe dat zou ik zelf zo niet willen  is constructief in mijn ogen niet goed maar ze bouwen het en ze verkopen goed zonder dat ze er een metaalskelet insteken . Er zijn manieren van bouwen die betaalbaar zijn voor mensen die er nu alleen maar kunnen van dromen .

Bekijk
Geachte
11 reacties · · #Gezocht/Gevonden
Reactie van zeb

yannick was ik vergeten te vermelden ik heb geen bedrijf zou wel graag op deze manier beginnen bouwen want ik geloof in deze vorm ik heb met mijn ontwerp bij Prof Van de Walle gezeten hoofd burgerlijke bouwtechnieken  KU Leuven zij vond dit een zeer mooi concept ook door de eenvoud en lage kostprijs waarmee men op deze manier kan bouwen.Er is een isolatiebedrijf dat  deze panelen wil fabriseren ik heb van hun een prijsoferte ontvangen en die was OK maar ik denk dat men ze de eerste keer beter zelf samensteld om dan hier en daar nog wat aan te passen, je mag van mij gerust de naam van het bedrijf het handeld hier om Kemisol uit Heist op den berg .Als je geintereseerd bent kunnen we zeker eens afspreken .

MVG zeb

Bekijk