yvie

Lid sinds 21/11/2011

  • Verbouwer
  • 13 vragen gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
yvie Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Goedemiddag,

Wij hebben 5 jaar geleden verticale Radson Design KOS V radiatoren laten zetten (1500 mm en 1800mm hoogte). Over het warmtecomfort zijn we niet zo tevreden, nl. warmtegevoel is minder dan bij traditionele radiatoren. Men had ons hiervoor op voorhand gewaarschuwd. Maar dit terzijde: het probleem is nu dat bij één radiator het smal zijstuk/zijpaneel aan de rechterkant zakt wanneer de verwarming aanstaat. We moeten om de paar dagen dit manueel beetje omhoog schuiven. Natuurlijk komt dit doordat iets uitzet door de warmte in de radiator maar ik vind dit niet kunnen en wil dit opgelost zien. Is er iemand die hetzelfde probleem heeft of gehad heeft en wat we kunnen doen om dit terug vast te zetten?

Alvast bedankt

Mvg

Yves

Bekijk

Goedemiddag,  we zijn aan het schilderen maar ik heb blijkbaar altijd te weinig verf. We hebben zenit pu 03 en ik verdun het ook met water. We hebben een pot van 12,5 liter en moeten daar 3 kamers mee schilderen(plafond ook): 2 kamers van 3,5 op 4 meter en 1 kamer van 4,5 op 4 meter.  Twee lagen. Maar ik kom daar niet mee toe. Schilder ik misschien verkeerd? De verfinfo zegt +- 100 ml verf per m2.

Alvast bedankt 

Yves

Bekijk
Koepel zwarte hoeken
2 reacties · · #Buitenschrijnwerk
Reactie van yvie

Daar hebben we ook aan gedacht, hoewel de aannemer verzekerde dat dit niet zou kunnen gebeuren.  We zullen dit nu met bleekwater verwijderen en zien dan wel weer. 

Bekijk

Hallo, wij hebben sinds 4 jaar eiken parket, geschraapt, wit geolied 15/4m. Sinds enige tijd zien we dat er op verschillende plaatsen barstjes ontstaan, soms op de nerven, soms op vlakke stukken. De plaatser/leverancier zegt dat dit komt omdat de warmwaterbuizen niet diep genoeg gelegd zijn en dat door die warmte de parket kan barsten maar die buizen liggen niet overal in de ruimte en de barstjes wel. Hij heeft ondertussen een plank vernieuwd maar deze heeft terug een klein barstje maar nu op een andere plek, en dit na amper een maand nadat de plank vernieuwd werd. 

Ik mob de parket om de twee weken met een speciaal product (woca) en dit toch heel droog. Elke week wordt er gestofzuigd.

Wat is er mis en heeft iemand nog ervaring met dit soort parket? Ik heb veel schrik dat de parket zal gaan scheuren.

Bedankt voor jullie reacties.

Bekijk
Gezoete composiet vlekken door water
3 reacties · · #Keuken
Reactie van yvie

Beste Con Gusto,

Dat heb ik al geprobeerd. Met zeep,  zonder zeep, natte handdoek. Alles behalve met een product. Ik heb alleen schrik dat ik de composiet zal beschadigen door iets verkeerds te doen.

Bekijk

Wij hebben een composieten keukenblad. Er werd ons gezegd voorzichtig te zijn met zuren. Maar wat is voorzichtig zijn? Is dit "nooit" een zuur (azijn, citroensap, ...) op je werkblad morsen? Of, als je morst, direct opkuisen? En wat is direct? Ik kan toch moeilijk bij het citroenpersen constant met een vod elk drupje wegvegen? En hoe zie je of je iets gemorst hebt en niet opgekuist hebt? Zijn dit goed zichtbare vlekken?

Bekijk

Goedemiddag,

een algemene vraag. Zijn er nog mensen dit Radson Kos 22 600 2100 hebben laten installeren? Zo ja, duurt het bij jullie ook langer om een kamer te verwarmen in vergelijking met de traditionele radiatoren? Bij ons duurt het merkelijk langer. De verticale radiatoren worden ook minder heet dan traditionele, dat wisten we maar soms duurt het meer dan één uur om 1 à 2 graden te verwarmen. We zetten nu al de nachttemperatuur op 18.5°C zodat het minder lang duurt om in een aangename temperatuur te zitten. Alle andere componenten (watertemperatuur, verbindingen, lucht, etc) zijn ok. Dat hebben we al laten nakijken.

Alvast bedankt voor jullie reactie

Bekijk
Composiet keuken
· #Keuken

Goedemiddag,

heb weer iets voor in de keuken. Hoe het komt? Ik weet het niet. Ik heb een composieten aanrecht. Ik kuis dat elke dag na het koken met water (en regelmatig zeep). Ik heb er ook een plastic pot staan met wat gerief in. Nu heb ik juist ontdekt dat de composiet onder het plastic bakje lichter is dan de rest van het aanrecht. Net de afmetingen van de pot. Hoe komt dit? Als het zou verkleuren, zou dit toch donkerder moeten zijn dan de rest van het aanrecht dat in licht staat? Er komt geen direct zonlicht op de composiet. Mijn eerste gedacht is dat ik de pot op nog vochtige composiet gezet heb waardoor die beetje verstikt? Ik zou het echt niet weten.

Mag ik dan beter niets op de composiet leggen? We hebben de keuken pas 1.5 jaar.

Heeft iemand hier ervaring mee en hoe deze verkleuring eventueel te verwijderen?

bedankt

Yvie

Bekijk

Beste,

wij hebben een siemens hb 73 ab 541 oven. Nu is er uit de kast boven een glazen potje gevallen, recht op het inox handvat, waar nu een klein stukje uit is. Mijn vraag is nu of we het handvat eruit kunnen vijzen en andersom terugvijzen? Op de foto in bijlage zie je waar je eventueel kan (uit)vijzen. Aan de andere kant is er ook zo een vijs. Als dat mogelijk is zien we niet altijd op de beschadiging want dan ligt ze aan de andere kant onderaan het handvat. Als dit niet gaat, weet er iemand dan of je dit kan laten vervangen door Siemens of de keukenleverancier?

Alvast bedankt

Bekijk