Yannick.B

Lid sinds 10/1/2019

  • Bouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van Yannick.B

Beste, lees mijn feedback bij elk mijnte hieronder.

Er dienen equipontentiaalverbindingen gemaakt te worden.

Heeft te maken met belangrijke aardingspunten die ontbreken. Zo moet je equipotentiaal verbindingen leggen aan bijvoorbeeld koperen leidingen zodat deze geaard zijn. Veel werk is dit meestal niet afhankelijk hoeveel er geplaatst moeten worden en of de aardingepunten aanwezig is op deze plaatsen.

*    *Voor penautomaten dienen er kalibreerelementen geplaats te worden.

Dit zijn inzetstukjes die je moet voorzien, soort plastic kapje dat je in de sokkel van de penautomaat plaatst zodat je geen automaat met te grote stroom in de sokkel kan klikken. Misschien verkoopt gamma of Brico deze nog, anders vind je deze zeker bij een speciaalzaak. Op zich niet zoveel werk.

·        *De zekeringen dienen aangepast te zijn aan de draadsectie. 

Ook niet zoveel werk maar je hebt wel de juiste automaten nodig, De nominale stroom van een automaat is afhankelijk van de draadsectie, zo moet je voor verlichtingskringen bijvoorbeeld 1,5mm^2 gebruiken en deze zeker je af met 16 Ampère.

·        *Stopcontacten met penaarding dienen aangesloten te zijn aan op de algemene aarding.

Is er een aardingsdraad voorzien bij het stopcontact? Zo ja moet je deze aansluiten, zo nee kan je ofwel een aardingsdraad bijtrekken ofwel het stopcontact vervangen naar een type zonder aardingspen, een stopcontact met aardingspen moet ook aangesloten zijn aan de aarding.

·      *  De isolatieweerstand van de totale installatie niet gemeenten - kast kon niet geopend worden.

Geen idee, blijkbaar konden ze niet bij de kast? De meting zal dan ook opnieuw moeten gebeuren door de keuring.

Bekijk
Monofase en inductie
2 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Yannick.B

Je hebt een monofasig netwerk (zie foto).

Indien je nu een elektrisch vuur hebt kan je dit makkelijk wisselen naar inductie of een vitrokeramische kookplaat.

Controleer de ampèrage van je automaat waarmee je huidige kookplaat is beveiligd en vermenigvuldig deze met 230, zo weet je hoeveel vermogen je maximaal kan benutten. Bijvoorbeeld bij 25 Ampère kan je dan 25 x 230 = 5750 Watt benutten.

Wij zijn erg tevreden van inductie, wel even kijken of je potten en pannen geschikt zijn. Ook opletten met boost-functies, door te snel op te warmen trek je snel de bodem krom van je pot of pan en gaat deze "dansen" op je plaat.

Bekijk
Budget moderne nieuwbouw
3 reacties · · #Bouwen
Reactie van Yannick.B

Hou rekening met 1500 a 1700 euro per vierkante meter. De meeste mensen die ik ken zitten hier onder omdat ze een heel deel zelf hebben gedaan.

Bekijk