Livios: Bouwen aan morgen


yannick lens

  Lid sinds 19/01/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 19/01/2014
 • 0 vragen gesteld
 • 9 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


yannick lens
 • Verbouwer | Woont in Olen
Privébericht

Geschiedenis


Plafond 50cm verlagen

2 reacties ·

Reactie van yannick lens

10 meter is een vrij grote overspanning om te maken. Je kan dit wel met gyptocprofielen doen maar dan met profielen die je kan hangen aan hangers. Deze kan je dan vastmaken aan het betonnen plafond en van lengte maken.

Hierdoor hangt je plafond aan het betonnen plafond. Hierop kan je dan ook perfect isolatie voorzien, of deze kan je aan het plafond kleven en deze dan lokaal doorboren voor je hangers

Funderingsleuven gieten met betonmixer met buis

Reactie van yannick lens

Dit kan perfect met enkele buizen aan de mixer gestort worden (heb zelf ook al zoiets gelijkaardigs gedaan). Wel duidelijk vermelden als je beton besteld zodat ze zeker voldoende buizen meebrengen en de beton eventueel iets lopender maken.

uitzetting van houten latten

Reactie van yannick lens

Deze latten kunnen wel degelijk ook in de lengterichting uitzetten onder invloed van vocht.

Ik zou er dus wel degelijk op aandringen bij u aannemer dat hij hier een beetje uitzettinguimte voorziet om later geen problemen te krijgen.

Moet je de afstandblokjes bij het leggen van een kurkvloer laten zitten of achteraf eruit halen?

Reactie van yannick lens

NAdat je enkele rijen gedaan hebt kan je al enkele van de eerste blokjes weghalen. Je kan wel best enkele laten zitten zodat de panelen niet kunnen opschuiven voordat alles gedroogd is, of gelegd is.

Parket plaatsen met drogende chape en bepleistering

Reactie van yannick lens

Normaal kan dit geen kwaad dat de chape nog niet volledig droog is. Deze gaat namelijk geen vocht meer afgeven aan de omgeving. Wat ik wel zou doen in een of meerdere ramen op kipstand zetten zodat je zeker voldoende verluchting hebt.

Vloerverwarming met freessysteem

Reactie van yannick lens

Antwoord 1: Dit zou mogelijk moeten zijn om ook hier in te frezen echter is dit een beetje afhankelijk van de soort van vloerbekleding die er momenteel ligt aangezien dit harder is dan een chape. Best even na te vragen bij Vasco.

Antwoord 2: Vloerverwarming kan gecombineerd worden met PVC-bekleding. Echter dien je dit wel duidelijk te maken aan de leverancier en de plaatser van de vloerbekleding aangezien het moment van plaatsen en de gebruikte lijm kunnen verschillen.

Antwoord 3: Het is absoluut geen probleem om in enkele ruimtes geen vloerverwarming te voorzien er daar dan convectoren te voorzien. Dit wordt zelfs zeer veel gedaan.

Antwoord 4: Je gaat hier toch op een 3000€ moeten rekenen. Dit wel enkel het infrezen en het plaatsen van de leidingen en deze aansluiten aan de collector.

Met wat eerst beginnen

1 reactie ·

Reactie van yannick lens

Je zal al zeker eerst de ramen moeten laten vervangen alvorens je de gevel gaat isoleren en afwerken. Hierdoor kunnen ze gelijk aanwerken aan de ramen en ben je zeker dat ze geen schade zullen toebrengen aan jullie nieuwe gevel bij het verwijderen van de oude ramen en het plaatsen van de nieuwe ramen.

Puur theoretisch is er geen specifieke volgorde tussen isoleren van het dak en de gevel. Echter praktisch gezien kan je het dak best renoveren voordat u de gevel gaat aanpakken. Hierdoor kan de gevel in een laatste fase perfect worden aangewerkt aan de nieuwe dakgoten. Echter dien je wel steeds in het achterhoofd te houden dat u gevel 10-15cm naar voor zal komen door het isoleren. Je zal u dakoversteek eventueel ook wel nog dienen aan te passen.

Gracht op bouwgrond

Reactie van yannick lens

Beste,

Wat extra wateroverlast betreft zal dit relatief weinig invloed hebben.

Dit zal echter wel een invloed kunnen hebben op de draagkracht van de grond. De grond omheen de gracht is reeds jarenlang aandrukt door mensen, voertuigen, ... Echter, de grond die gebruikt is voor de aanvulling is dit niet. Wanneer deze aanvulling dus niet met de nodige vakkennis is gebeurd kan dit leiden tot latere scheuren in het huis.