Livios: Bouwen aan morgen


Wolfstee

    Lid sinds 15/12/2018

  • Bouwer
  • Lid sinds 15/12/2018
  • 3 vragen gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 5 leden bedankt

Geschiedenis


Binnendeur kraakt

4 reacties ·

Reactie van Wolfstee

Vandaag deur eruit gehaald en daar scharnieren ook nog eens gesmeerd, zonder resultaat. Heb wel gezien dat er een aantal schroeven zot draaien, zou dit een mogelijke oorzaak kunnen zijn ?

Binnendeur kraakt

4 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Vandaag deur eruit gehaald en daar scharnieren ook nog eens gesmeerd, zonder resultaat. Heb wel gezien dat er een aantal schroeven zot draaien, zou dit een mogelijke oorzaak kunnen zijn ?

Misschien dat de 3 scharnieren niet perfect in lijn liggen en het kassement zich zet naarmate de deur open en toe gaat? Probeer eens met enkel de 2 scharnieren boven en onder.

Regenwaterpomp grundfos maakt piepend geluid

Reactie van sdeb

Is er een filter aan de aanzuigzijde? Kan eventueel een vuiltje zijn die tussen de waaier en de behuizing vast zit. Kan ook een rollager zijn die defect is, maar onwaarschijnlijk gezien de prille leeftijd. Inox gedeelte op de foto eens demonteren en kijken of er geen vuil in zit. Je kan dan ook eventjes (eventjes!!) de motor laten draaien om te zien of dat geluid er nog steeds is. Als het een rollager is, laten maken onder garantie!

Spleet van minimum 9 mm nodig onder binnendeuren volgens Wetgeving ?

Reactie van Hugo C.

Nieuwbouw en renovaties waarbij de aanstelling van een EPB-verslaggever verplicht is moeten voldoen aan de EPB-regelgeving. Ventilatie in de woning is een vereiste en 

men moet dus ook de doorstroming van de lucht mogelijk maken 

Een ventilatiesysteem C of D maakt niet uit, de opening moet er zijn. 

De deuren met 9mm inkorten is een oplossing maar dan heb je geen

deuren meer. In feite moet hij de deuren opnieuw plaatsen maar 9mm

hoger. Dus enkel nieuwe deuromlijsting. Ik zou in geen geval de deuren

laten inkorten.

Stel de aannemer in gebreke en eis dat de deuren 9mm hoger worden geplaatst.

Hugo, de spleet onder de deur is nu 2 tot 3 mm en zou 9 mm moeten zijn. Dus als je van die deuren onderaan simpelweg 6 tot 7 mm wegschaaft is het in orde.

Waarom zou je dan geen deuren meer  hebben en waarom zou je die deuren dan in hun geheel hoger moeten laten plaatsen ?? Het deurgat blijft toch nog altijd even hoog ?

Door de gebrekkige werking van de editor is er een fout in geslopen. Het moest  "standaarddeur" zijn (211.5cm of 201.5cm). Ook risico bij

 inkorting dat de rand (onder- of bovenkant) niet meer is afgewerkt.

Het is inderdaad "6 tot 7mm hoger plaatsen" zijn. Maar ik denk dat

 een goede verstaander mijn betoog wel zal begrijpen. Voor alle zekerheid

zou ik er nog 1mm bijdoen.

Spleet van minimum 9 mm nodig onder binnendeuren volgens Wetgeving ?

Reactie van Wolfstee

Blijven we toch nog steeds bij het punt van de discussie, als ik een vakman inhuur en betaal, ik verwacht dat de werken conform de huidige wetgeving uitgevoerd worden. Indien het niet wettelijk is om onderaan de spleet te hebben, wat wel staat in het epb verslag, zou de schrijnwerker toch moeten communiceren waar ik wel de luchtdoorstroming wens toe te passen in de binnendeuren. De fout die ik mezelf zou kunnen verwijten is de keuze van schrijnwerker, de man woont op slechts op honderd meter van hier en profileerde zich als betrouwbaar. Ik zou het dan ook jammer vinden dat hij dit niet rechtzet, maar zoals gezegd weet hij van niets. Dus bij het hem in gebreke stellen, heb ik niets te verliezen. Ik vind het vooral niet eerlijk dat er zelfs geen compromis kan gevonden worden, want tijdens het hele bouwproces zijn er wel,meerdere zaken misgelopen, maar werd er telkens een oplossing gevonden met desbetreffende aannemer, en niet altijd in mijn financieel voordeel, maar het werd opgelost. Nu iemand zich volledig voor den domme houdt en de kwestie negeert vind ik een heel onbetrouwbaar iemand. 

Spleet van minimum 9 mm nodig onder binnendeuren volgens Wetgeving ?

Reactie van Charel

zou de schrijnwerker toch moeten communiceren waar ik wel de luchtdoorstroming wens toe te passen in de binnendeuren. 

Neen, want die hoeft helemaal niet in op onder de binnendeur te zijn. Zoals gezegd is de meest gebruikelijke methode een spleet onder de deur en soms een rooster in de deur, maar ik ken ook gevallen waarbij de doorstroomopening in de muur, de vloer of het plafond zaten.

Het enige dat je de schrijnwerker zou kunnen verwijten is dat hij zich niet in jouw plaats heeft afgevraagd waar je de doorstroomopening zou gaan voorzien terwijl dat in feite niet zijn verantwoordelijkheid is.

Om dat soort misverstanden te voorkomen dienen in feite werfvergaderingen. Je kan niet elke aparte aannemer laten werken zonder samenspraak met de andere aannemers. In dit geval zou een vergadering met de ventilatietechnieker en de schrijnwerker nuttig zijn geweest. Wie moet je nu iets gaan verwijten ? de schrijnwerketr die niet gezorgd heeft dat de ventilatieeisen werden gevolgd of de ventilatieman die voor de goede uitvoering van zijn systeem hierover geen contact heeft opgenomen ? Wie wist er waar de doorvoeropening zou moeten komen, in welke deuren wel en in welke deuren niet, en hoe groot die dan precies moest zijn? De schrijnwerker of...?

 

Spleet van minimum 9 mm nodig onder binnendeuren volgens Wetgeving ?

Reactie van stefvdc

zou de schrijnwerker toch moeten communiceren waar ik wel de luchtdoorstroming wens toe te passen in de binnendeuren. 

eigenlijk is het net omgekeerd : jij had moeten communiceren naar de schrijnwerker toe dat er een spleet van x mm onder welbepaalde deuren moest zitten.
Maar ergens heb je wel een punt , de schrijnwerker kon uit zijn ervaring je daarop hebben gewezen. Maar als hij de deuren geplaatst heeft zoals besteld dan kan je hem onmogelijk in gebreke stellen