wesp

Lid sinds 12/2/2016

  • Andere particulier
  • 3 vragen gesteld
  • 2 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
wesp Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Leggen keramische tegels
2 reacties · · #Tuinaanleg en -onderhoud

Wij willen onze betegeling rond het huis laten vernieuwen met keramische tegels (niet de oprit voor wagens)

Ik kreeg een offerte waarbij de tegels zouden gelegd worden op chape met chapenetten onder de tegels en de tegels worden geplaatst met flexcol.

Maar is dit de goede manier ?

Bekijk

Wij willen onze tuin gedeeltelijk laten heraanleggen. Het bestaande terras, alsook een deel van de betegeling rond het huis moeten er uit en we willen iets nieuws. Bestaand : Gedeeltelijk marluxtegels 30x30, gedeeltelijk kleiklinkers.
We opteren voor iets moderns. We dachten aan dallen 80x80 , keramisch.
Maar aan de vele 'wilde 'verhalen over slecht aangelegde terrassen, zijn we als de dood om op een aannemer te vallen die niet weet waar hij mee bezig is.

Het zou gaan om ongeveer 130m² nieuwe betegeling, en ongeveer 90m² oude betegeling die verwijderd moet worden. Uit te voeren werk in de buurt van Aarschot.

Kan iemand een degelijke firma aanprijzen ?

Bekijk
Reactie van wesp

Wij hebben voor een IR paneel gekozen omdat we zonnepanelen hebben, en omdat je als zonnepaneelhouder ook al in het zak bent gezet door de staat, iedereen trouwens, ook de niet zonnepaneelhouders, proberen wij toch het max. te halen uit onze opbrengst van de panelen. Het heeft niet veel zin (volgens mij) om het teveel aan opgebrachte stroom terug het net op te sturen, dus proberen wij zoveel mogelijk aan stroom zelf te gebruiken. Vandaar de IR paneel. Maar, inderdaad, de firma die onze renovatie heeft gedaan, had ons hierover toch wat meer moeten informeren.

De warmte vlak bij het plafond is 24°, als het 20° is in de ruimte. Ik ben zelf 1,90 en voel als ik in de badkamer sta de aangename warmte, zelfs als het ongveer 18° is, maar als je geen kleren aanhebt en doucht, is dat te koud.

Momenteel staat de t° afgesteld op 17°, en zetten we een mini-electrisch blazerke aan gedurende 10 minuten als we gaan douchen, dan is de ruimte direct aangenaam verwarmd. Maar dit is helemaal niet wat we willen, en wat we verwacht hadden.

goole eens verwarming met infrarood olino, daar kan je een gans veslag lezen hoe lan het duurt voor men de tempertuur bereikt en hoeveel het je kost.grtjes

Bekijk