Welle

Lid sinds 13/1/2014

  • Bouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis

Veranda bouwen
5 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van Welle

Wij hebben een veranda met een roostering uit massief gemoffeld aluminium. Dat is heel mooi, heel stevig, héél stabiel en duurzaam, maar het is flink duurder dan de constructies met hout of OSB.

Ondertussen hebben wij onze verandabouwer (Residence Veranda, GMB Services uit Bocholt) gevraagd om een aanpassing aan onze leefveranda te doen. De aanpassing komt er in OSB en hout. Dat geeft véél betere isolatiewaarden en is héél wat goedkoper.

Wat het werken van hout betreft ... Ook aluminium zet uit bij opwarming en afkoeling, en nog niet zo'n klein beetje!!! Vliesbehang over de gyproc plafonds en eventuele wanden om scheuren in de bepleistering op te vangen is ABSOLUUT noodzakelijk.

Maar aan de andere kant ... Wij zijn toch wel blij met onze 23m² extra leefruimte.

Ik geef je wel de raad om héél goed over je ontwerp na te denken, je wil immers geen ruimte van je tuin afsnoepen die te koud is in de winter en te warm in de zomer. Mijd oervlaamse koterij, je weet wel zo'n kamertje achter je huis maar integreer je wintertuin in je huis, ook als daar een (buiten)muur voor moet wijken.

Onze 23m² extra leefruimte bespaarde ons op de aardgasfactuur, gaf een status quo op brandhout en onze warmtepomp heeft de afgelopen (hete) zomer maar 4 a 5 dagen actief moeten koelen. Dat terwijl er geen glas met Kw 0.3 insteekt maar gewoon 1.1.

Bezint eer ge begint, en kies voor een aannemer waar je prettig contact mee houdt.

Vriendelijke groet,

Koen Kempeneers

Hoegaarden.

Bekijk
veranda
4 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van Welle

Voor de bouw van een nieuwe veranda is je beste gok een firma die aangesloten is bij de nationale beroepsfederatie van verandabouwers. http://www.nfvc-fncv.be/nl/" Deze federatie bemiddelt bij geschillen en haar leden bieden een gecertifieerde garantie van 10 jaar.

Koen Kempeneers

Hoegaarden.

Bekijk