Watcher

Lid sinds 19/12/2017

  • Andere particulier
  • 8 vragen gesteld
  • 84 vragen beantwoord
  • 3 vragen goed beantwoord
  • 14 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Watcher Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

vraag houtskeletbouw
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van Watcher

Hebben 15 jaar in houtskelet gewoond, met gevelsteen afgewerkt. Nooit problemen gehad, isoleert zeer goed en staat er op een paar maand.

Een SOD ben ik zelf geen fan van, om het nog zacht uit te drukken.

Om te zien of je SOD betrouwbaar zou zijn, vraag hem een gedetailleerd lastenboek met daarin bv het type gevelsteen, type van pannen, kleur en details buitenschrijnwerk, ..... En vooral, vraag hem nu al wat de prijs gaat zijn van de meerprijzen (stopcontacten, ander vloer, andere kranen, aanpassen plannen, ... probeer zoveel mogelijk op papier te krijgen. Als je met de wet breyne zou bouwen heb je 100% voltooiingswaarborg. Sta er op dat de aannemer ook een 5% borgstelling neemt (en vraag bewijs), zo heb je bij de voorlopige oplevering nog iets achter de hand.

Laat ook opnemen dat je niet verplicht bent op de keuken, badkamer .... bij zijn leverancier te nemen. Je gaat dan wel een percentage moeten laten vallen, maar dat haal je er in principe makkelijk uit (Zelf moesten we 3000 euro laten vallen, maar dat hebben we achteraf ruimschoots terug kunnen verdienen.

Laat ook opnemen dat je minstens 2x per maand de werf mag bezoeken, sommigen hebben niet zo graag de de werf bezocht wordt.

Als je bij de notaris gaat, teken NIKS, zonder hetgeen beloofd wordt in de akte (plannen, basisakte, stedenbouwkundige vergunning, .....) 

En neem een eigen architect. Er zijn er genoeg die onder 1 hoedjes spelen met architect, EPB verslaggever, ja zelfs met de notaris..... 

Bekijk
nieuwbouw tegen mijn bestaande woning
4 reacties · · #Bouwen
Reactie van Watcher

Je kan plannen altijd inkijken bij de gemeente, dacht ik. Ivm aannemers, lang niet alle aannemers hangen hun reclame op, sommige bouwbedrijven/promotors verbieden dit zelfs, ook meegemaakt

Bekijk

Betreft: ondergrondse parkeergarage van < 500m2. 17 parkeerplaatsen, waarvan minimum 5 afgesloten.

De "verluchting" bestaat momenteel uit buizen die in de tuinen van de gelijkvloersen uitkomen.

Moet er hier niet minimum een mechanische verluchting voorzien worden?

Het feit dat er ook een afgesloten ruimte voorzien is voor het huisvruil, pmd, papier, ..... maakt het er niet eenvoudiger op. Hier bestaat de verluchting ook enkel uit een buis die bovenkomt in de tuin. Hier is ook niks voorzien voor de brandveiligheid (sprinklers, brandblusapparaten).

Bestaan er geen, al dan niet, wettelijke bepalingen/richtlijnen voor de verluchting in ondergrondse parkeerplaatsen?

Bekijk

Betreft appartementsgebouw. Alle appartementen verkocht.

Wie is nu de bouwheer eigenlijk? Al vanalles gehoord, de promotor is de bouwheer, alle eigenaars zijn bouwheer van hun appartement en de gemeenschappelijke delen.

Wie heeft er duidelijk antwoord?

Bekijk
Reactie van Watcher

Weer een SOD die moeilijk doet. Die denken echt dat ze de koning te rijk zijn. Benieuwd welke het deze x is.

Dat gaat heel moeilijk worden. 

Als alles op de plannen juist staat, kan je best op regelmatige tijdstippen een werfbezoek aanvragen om te controleren. Neem echter nooit het woord controleren in de mond, daar hebben ze een hekel aan, zeg gewoon "eens komen kjjken". Hopelijk zijn werkbezoeken geen probleem. 

Tip: neem zoveel mogelijk foto's, ook van buiten, liefst elke dag en als je smartphone de optie heeft om een datum als watermerkvtoe te voegen, gebruik die optie dan.

Succes

Bekijk
SOD Firma's + Architect
18 reacties · · #Bouwen
Reactie van Watcher

Het is dus 100% voltooiïngswqarbirg voor niet erkend aannemers en 5% waarborg in Consugnatiekas voor erkende.

Opgelost

Bekijk
Salpeterzuur op ramen
5 reacties · · #Buitenschrijnwerk
Reactie van Watcher

Bij ons zat de cementsluier, al was het op sommige plaatsen meer dan een sluier, er enkele maanden op. Niet weg te krijgen en hebben ze toen vervangen. Weet niet of wij hk250 geprobeerd hebben. 

Bekijk