Livios: Bouwen aan morgen


Watcher

  Lid sinds 19/12/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 19/12/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 33 vragen beantwoord
 • 6 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 12 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Watcher
 • Verbouwer | Woont in Antwerp
Privébericht

Geschiedenis


Sleutel op deur all-in (zijn er mensen met ervaring die hun mening kunnen geven?) 350.000€ budget

Reactie van Watcher

geen grote, onverwachte, valkuilen? Zou eerder zeggen, verwacht u aan valkuilen langs alle kanten. Begin al met een onafhankelijke architect te nemen, zoniet ben je gechareld van begin tot einde. En als je iets afweeet van bouw, neem dan alle zelf in handen of werk met iemand die je bijstaat. Informeer bij kennisen en vrienden ivm aannemers. Je gaat er een pak goedkoper uitkomen en je kiest zelf je materialen.

Kan ik afzien van aankoop ,

75 reacties ·

Reactie van Watcher

Heb je dan geen, goede, advocaat. Dit kun je niet alleen oplossen, die gasten kennen alle truuken van de foor en als klant kun je daar moeilijk tegenop, zeker als je een leek bent

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Watcher

wrm geen namen van bedrijven? Hoe kan een particulier nu juiste informatie zoeken, als er hier alleen maar positieve commentaren op firma's mag geplaatst worden. De wetgever beschermt firma's en de burger kan op zijn kin kloppen.

Trap laten plaatsen

2 reacties ·

Reactie van kas

Nogal simplistisch gesteld dat tredes allemaal even diep moeten zijn. Hoog wel, maar diepte kan wijzigen indien er een bordes is, een gedreven trap ....

Het is wel zo dat de optrede of hoogte van de trede in verhouding is  met de diepte of de aantrede . En dit volgens de formule 2 maal de hoogte van de optrede + 1 maal de diepte van de aantrede is gelijk aan 64. Voor buitentrappen situeert de optrede tussen de 12 en de 16 cm, voor binnen is dit eerder tussen de 14 en de 24 cm . Bij gedreven trappen is de looplijn vast gelegd op 1/3 van de totale breedte en dit aan de binnenzijde van de bocht. Voor bordes moet deze x maal de aantrede zijn. 

Dus uw info is onvoldoende om een gegrond advies te kunnen geven.

Trap laten plaatsen

2 reacties ·

Reactie van Watcher

het is een trap tussen 2 muren, in 2 delen, onderbroken door een "platform". De "aantrede" van één deel is 16/17cm. Volgens een schrijnwerker die wij gecontacteerd hadden op probleem op te lossen en die merkte direct op dat de aantredes bij het 2e deel te kort waren en dat dit niet volgens de WTCB? bepalingen is.

Alu schilfers in spouw dubbele beglazing

Reactie van Watcher

Het eerste wat je altijd moet doen als je een klacht hebt, is aangetekend melden. Informeer evt bij de glas- of raamproducent zelf als je bij de aannemer bot vangt. Als je met iemand belt, vraag zijn naam en emailadres en bevestig gesprek.

Plaatsing alu panelen tussen ramen

Reactie van Watcher

ik zou van de reeds aanwezig isolatie foto's nemen en aangetekend melden aan de aannemer. Als je echt bewijs wilt voor in de toekomst, laten vaststellen door deurwaarden, heeft ook waarde voor de rechtbank, moest het zo ver komen. Normaal zou uw architect dit ook moeten opnemen in zijn werfverslag, doet hij dat niet, hem vragen om wel in zijn werfverslag op te nemen.

Wat doen met uitgevoerde gevelwerken waar je geen akkoord voor hebt gegeven?

Reactie van Watcher

als het is zoals je zegt wel. Wat zegt je architect? Laat hem desnoods een verslag maken, is rechtsgeldig.

Als je brieven schrijft, gebruik laatste zin in de vorm van: Dit schrijven is opgemaakt onder voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkentenis of verzaking

en ook altijd handig:

Naast de reeds opgesomde gebreken hebben wij hierbij niet de bedoeling volledig te willen zijn en maken voorbehoud om bijkomende opmerkingen te formuleren waar en wanneer het zal behoren