Livios: Bouwen aan morgen


Watcher

  Lid sinds 19/12/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 19/12/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 38 vragen beantwoord
 • 6 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 15 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Watcher
 • Andere particulier | Woont in moved to 1560
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Betwisting eindfactuur van aannemer – wat is redelijk?

Reactie van Watcher

Een overschrijding van budget met 5 tot 10% wordt als normaal beschouwd. Als hij veel hoger is gegaan, heeft hij een getekende goedkeuring nodig van jullie, vanaf 375euro is er  immers een getekende overeenkomst nodig. Hebben jullie gewerkt met een architect, want hij zou zeker de aannemer op de hoogte moeten gebracht hebben van de gebreken, meestal in een werfverslag.

Heeft de aannemer nog een groot bedrag open staan?

Zie dat je een advocaat hebt die goed op de hoogte is van bouwrecht. Denk er aan, diegene die dagvaard, moet ook de expertkosten betalen. Deze worden terugbetaald als je in het gelijk gesteld wordt. 

Ervaringen met pvc ramen van Kubomat, Ramenhuis, Sepa of Schiffeleers.

Reactie van Watcher

Als een aannemer 90% voorschot betaald, zeker niet mee in zee gaan. Als er achteraf problemen zijn, laat hij je stikken en is die 10% niet genoeg om hen te laten herstellen. 30% bij bestelling 30% als zijn mat. Binnenkomt en 20% bik levering en de rest na plaatsing

Sleutel op deur all-in (zijn er mensen met ervaring die hun mening kunnen geven?) 350.000€ budget

Reactie van Watcher

een heel goede raad, neem nooit een architect die bij de aannemer/promotor hoort of zelfs maar door hen aangeraden wordt. De meeste architecten die werken voor SOD hebben bij advocaten een niet al te beste naam. Kies een eigen architect. 

En als je van de promotor niet op de bouw mag komen, ga dan gewoon wanneer iedereen weg is en meldt fouten/problemen aan uw architect, die ze dan kan opnemen in het werverslag

Kan ik afzien van aankoop ,

Reactie van Watcher

Heb je dan geen, goede, advocaat. Dit kun je niet alleen oplossen, die gasten kennen alle truuken van de foor en als klant kun je daar moeilijk tegenop, zeker als je een leek bent

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Watcher

wrm geen namen van bedrijven? Hoe kan een particulier nu juiste informatie zoeken, als er hier alleen maar positieve commentaren op firma's mag geplaatst worden. De wetgever beschermt firma's en de burger kan op zijn kin kloppen.

Trap laten plaatsen

2 reacties ·

Reactie van kas

Nogal simplistisch gesteld dat tredes allemaal even diep moeten zijn. Hoog wel, maar diepte kan wijzigen indien er een bordes is, een gedreven trap ....

Het is wel zo dat de optrede of hoogte van de trede in verhouding is  met de diepte of de aantrede . En dit volgens de formule 2 maal de hoogte van de optrede + 1 maal de diepte van de aantrede is gelijk aan 64. Voor buitentrappen situeert de optrede tussen de 12 en de 16 cm, voor binnen is dit eerder tussen de 14 en de 24 cm . Bij gedreven trappen is de looplijn vast gelegd op 1/3 van de totale breedte en dit aan de binnenzijde van de bocht. Voor bordes moet deze x maal de aantrede zijn. 

Dus uw info is onvoldoende om een gegrond advies te kunnen geven.

Trap laten plaatsen

2 reacties ·

Reactie van Watcher

het is een trap tussen 2 muren, in 2 delen, onderbroken door een "platform". De "aantrede" van één deel is 16/17cm. Volgens een schrijnwerker die wij gecontacteerd hadden op probleem op te lossen en die merkte direct op dat de aantredes bij het 2e deel te kort waren en dat dit niet volgens de WTCB? bepalingen is.

Alu schilfers in spouw dubbele beglazing

Reactie van Watcher

Het eerste wat je altijd moet doen als je een klacht hebt, is aangetekend melden. Informeer evt bij de glas- of raamproducent zelf als je bij de aannemer bot vangt. Als je met iemand belt, vraag zijn naam en emailadres en bevestig gesprek.

1 2 · Volgende