Livios: Bouwen aan morgen


Walter_2015

  Lid sinds 07/09/2015

 • Verbouwer
 • Lid sinds 07/09/2015
 • 3 vragen gesteld
 • 7 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 2 leden bedankt


Walter_2015
 • Verbouwer | Woont in Merksem
Privébericht

Geschiedenis


Tuinafval op onze eigendom

Reactie van Walter_2015

Melden bij de gemeente van sluikstort;

Wijkagent laten langskomen voor gesprek;

Wijkagent PV laten opmaken indien het langer duurt;

Naar vrederechter.

Hopen dat het na 1ste 2 stappen stopt. Zelfde situatie meegemaakt met dan nog een politieinterventie die erg frustrerend was door hun onbekwaamheid.

Koperen leidingen en ammoniak.

Beste ik verwijs naar een eerder gestelde vraag: "Hoe komt het dat mijn koperen leidingen zwart zijn geworden?" Ook mij is dit overkomen door een niet luchtdicht afsluitende sterfput in de woning (garage). Op korte tijd waren alle koperen leidingen van water en elektriciteit zwart, net of het had er gebrand. De verklaring vond ik in het artikel met bovenstaande verwijzing. De "bron" is nu hermetisch afgesloten met siliconen. Mijn vraag is of dit een blijvende beschadiging aan de leidingen kan veroorzaakt hebben. Ik denk niet alleen aan waterleidingen, maar ook aan de bekabeling van alle toestellen aanwezig in de garage zoals wasmachine, droger, grasmachine, verlichting ed. En hoever kan die beschadiging gaan; ondergrondse leidingen, elektrische kabels in muren, plafond, aangrenzende kamers? Graag enig advies. Met dank Walter

Koperen leidingen en ammoniak.

Reactie van HugoCo

Gelijkaardig probleem gehad: In de septische put ontstaat methaan, ammoniak en waterstofsulfide. Eén deser gassen is verantwoordelijk voor het aantasten van koper. Het is zeker geen koperoxyde (kopergroen), maar een harde laag die enkel nog met schuurpapier is te verwijderen. Voer voor scheikundigen. Eén groot nadeel: het is een gas en het dringt overal door: in kasten, in de wagen en kan daar schade aanrichten door het veroorzaken van slechte contacten. toestellen die nog in hun originele verpakking zaten bleken onbeschadigd. Voor de wagen is dit nefast wanneer die behebt is met allerlei slechte contacten: brandstofmeter, uurwerk, ventilatie, ... . Een goede verluchting op de septische put helpt, maar een degelijk putdeksel met rubberdichting  + bijhorende  kader is noodzakelijk om de gassen in de put te houden. Bij minder goed sluitende deksels kan men met siliconen de naden dichten en vervolgens met densoband nogmaals afdichten.

Afwerking vloer keuken muren

2 reacties ·

Beste

ik heb een nieuwe woning gekocht die binnen enkele maanden opgeleverd zal worden.
Nu is de aannemer nog bezig met afwerking (elektriciteit ed)

Het bezetsel zal m.a.w. al enkele (een 4 a 5) maanden hebben verlucht voor de oplevering.

Zelf ga ik dan nog voor vloer, ik prefereer parket of planken, de wanden (verf) en de keuken.
Uiteraard is het handig om eerst te schilderen in een leeg huis, maar is dat mogelijk of wordt daar beter nog mee gewacht tot de muren nog meer vocht hebben kunnen afgeven?
Ook de vloer(hout) op beton, wacht ik daar beter mee?
En dan de keuken, eerst keuken, dan vloer om andersom?

Graag enig advies. (Of de link naar de juiste info die ik niet onmiddellijk vond?)

Vriendelijke groet

Walter

Zelf juist een link ontdekt voor een deelvraag:

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/pleisterwerken/6-veelvoorkomende-vragen-bij-pleisterwerk/

Hm, wie zoekt die ... :-) :

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/vocht/nieuwbouw-droog-toch-maar-eens-dubbelchecken/

Afwerking vloer keuken muren

2 reacties ·

Reactie van De Schilder

Hallo,

Om te weten of je muren schilderklaar zijn, kan je best even een vochtmeter gebruiken,deze kan je in de meeste verfspeciaalzaken huren.

Afwerking vloer keuken muren

2 reacties ·

Reactie van Schilderwerken Van Doorne

Beste Walter,

Als de muren reeds 4a5 maanden hebben kunnen drogen zijn ze meestal droog genoeg op te schilderen. Het zou echter dom zijn het vochtgehalte niet meer te meten. Ervan uitgaande dat je met gewone muurverf schilderd (acrylaat of latex) mag je dat risico echt niet nemen. 

Zoals 'de schilder' reeds aangaf in zijn reactie zijn vochtmeters meestal te huur in een verfspeciaalzaak. Of een andere mogelijkheid is om je verf aan te kopen via een schilder in jou buurt. Allicht geeft hij je ook nog wat advies en mogelijk kan je zijn vochtmeter even gebruiken.

Mocht je vaststellen dat het vochtgehalte toch nog te hoog is voor acrylaatverf of muurverf kan je wel opteren voor een alternatief: silikaatverf. Door deze verf kan het vocht wel verdampen zonder schade te veroorzaken. Mocht je dat willen dan is die bij een volgende gelegenheid overschilderbaar met 'gewone' muurverf (acrylaat of latex). In onze blog op onze website is er een artikel gewijd aan 'wanneer schilderen in een nieuwbouw'. (https://www.schilderwerken-vandoorne.be/blog/wanneer-mag-beginnen-verven-nieuwbouw/)

Wat betreft de houten vloer/ massief parket: Hier moet de ondergrond zeker voldoende droog zijn (minder dan 2%). Anders loop je risico dat de vloer bol gaat staan en/of ernstiger schade. Win zeker info in bij een parketeur. Weet ook dat hier een ander type vochtmeter voor nodig is. Bij eventuele schade gaan verzekeringen enkel metingen met een carbuurmeter goedkeuren.

Wat betreft volgorde zou ik gaan voor: vloer, keuken, schilderen. Dat zou het beste eindresultaat moeten geven.

Jurgen