Livios: Bouwen aan morgen


Vochtexpertise WVD

  Lid sinds 05/11/2018

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 05/11/2018
 • 0 vragen gesteld
 • 14 vragen beantwoord
 • 2 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 3 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Vochtexpertise WVD
 • Andere professioneel | Woont in Diepenbeek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Water door de keldermuur bij zware regenval

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste,

Indien mogelijk is afdichting buitenzijde steeds de allerbeste en (zonder graafwerk te tellen) de goedkoopste oplossing op zeer lange termijn.

Dichting binnenzijde met epoxy werkt niet , zie zoutproblematiek en dampspanningen.

Binnendichting met fabrieksmatige mortels geven een degelijk en duurzaam resultaat maar is ook wel erg arbeidsintesief . (ga niet beginnen met wat DHZ producten te kwasten wat dit komt niet goed )

grts Willy      info@vochtexpertise-wvd.be 

Raden jullie het zelf inspuiten van muren tegen vocht aan?

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste JG,

het is niet mijn bedoeling om producten 'af te kraken' maar indien je zelf gaat beginnen als DHZ met vochtinjectie is het toch wel belangrijk om:

1 goed te laten  informeren over hoe en waar de injecties en als er een extra nabehandeling vereist is

2 producten te gebruiken met een goede WTCB indentificatie, ATG is een pluspunt en correcte prijs voor het gebodene.(ik vrees dat Aquaplan dit echt niet kan bieden)

Het zou jammer zijn als al het werk en aankoop product wat je verricht hebt niet het gewenste resultaat zou halen, niet ?

grts Willy 

ps: u mag mij  contacteren voor wat raad en advies info@vochtexpertise-wvd.be

VOCHT IN HET PLANCHETTEN PLAFOND , hoe komt dat toch ?

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste ,

Zoals ik schreef punt 1 en punt 2 akkoord.  Maar ik bedoelde dat men ook verder moet kijken. Nu is het volgens mij niet de bedoeling dat we hier een discussie moeten voeren over welles en nietes maar de vragende partij een gefundeerd antwoord moeten trachten te bieden . Vochtexpertise begint met meten en elimeneren van oorzaken om niet alleen het gevolg ervan 'aan te pakken' maar vooral om de 'eventuele' bron van het probleem te vinden indien aanwezig.  mvg Willy

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Vochtexpertise WVD

Beste, Ik kan goed begrijpen dat je het 'bos' niet meer ziet. De meeste 'gratis diagnose' zijn meestal een klein probleem omkaderd in een groter geheel.Er zit dus steeds een deel van waarheid in ,maar dat deel betaal je jammer genoeg dubbel en dik. Afgaande op  de foto's, kan ik beoordelen dat dit een relatief 'klein' probleem is wat met wat handwerk (diy) of in overleg met een goede uitvoerder perfect aan zeer aanvaarbare kostprijs kan verholpen worden.U mag mij steeds contacteren (zie website vochtexpertise-wvd)) voor een vrijblijvende eerste opinie en overleg met u. mvg Willy 

Kan men assestenen degelijk behandelen tegen opstijgend vocht

Reactie van Vochtexpertise WVD

Strikt genomen hebben asseblokken geen capilaire activiteit vanwege hun struktuur . Dit wilt niet zeggen dat ze niet vatbaar zijn voor vochtopname ,maar meestal is de oorzaak wat anders . Te vaak gaat men een injectie adviseren en dampscherm plaatsen  waardoor het 'werkelijke' probleem verscholen blijft en als probleem opgelost verkocht wordt.De oorzaak kan soms al met zeer kleine ingrepen verholpen worden. Als het een buitenmuur betreft is een ander aanpak nodig . grts Willy

Vochtopsporing door infrarood

2 reacties ·

Reactie van Vochtexpertise WVD

Onder de noemer 'meten is weten' zijn via ir temperatuursverschillen handig vast te stellen. Alleen is dan niet meteen ook de oorzaak van eventuele 'abnormale verschillen' te verklaren en te interpreteren. Een correcte diagnose bepalen is mogelijk door verschillende metingen , het elimineren van 'oorzaken' en het begrijpen van de gevolschade. Deze gegevens allemaal samen bundelen met een dosis ervaringen uit het verleden  brengt ons tot de presieze oorza(a)k(en) .Daaraan een correcte oplossing bieden die ook prijstechnisch haalbaar en eerlijk is voor iedereen is de eindboodschap. grts Willy      vochtexpertise-wvd

Water in kelder langs plafond.

3 reacties ·

Reactie van Vochtexpertise WVD

Er zal voorheen ook wel situatie (lek) geweest zijn dat er  een  waterinfiltratie mogelijk was ,maar zich nog niet manifesteerde vanwege de bestaande niveaus. Het zou dus best kunnen dat de wegenwerken deze (niveaus) gewijzigd hebben waardoor er nu een insijpeling mogelijk geworden is . dit is zeker eenvoudig op te lossen op de juiste wijze , ook door een handige doe het zelver .  Grts vochtexpertise-wvd

Vocht onder vloertegels/losgekomen plinten (natuursteen tegels/plinten)

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste Peter ,

Het probleem wat je beschrijft lijkt me meer op een vervolgschade veroorzaakt door een 'drukkend ' vochtprobleem. Oplossingen met jouw genoemde toeslagstoffen en kant en klare cementeringsmortel gaan zeker niet het gewenste blijvend resultaat bieden.

Je mag mij altijd een paar foto 's toesturen  , van de binnenzijde , maar zeker ook de buitenzijde.

mvg  Willy

Bezetting verwijderen bij doorweekte muren?

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste ,

De kans dat ,indien de bezetting van gips is , deze nog in goede staat zal zijn na eventele droging is zeker niet gegarandeerd. Vanwege de oplosbare zouten heeft de bezetting als een compres gefuntioneerd en deze zouten opgenomen. Het best is verwijderen.

grts Willy

Gevelsteen slorpt water op tot op de binnenmuur

Reactie van Vochtexpertise WVD

beste ,

Om een correct antwoord te geven op jouw vraag is er meer info nodig :

ouderdom bakstenen , welke mortel , omgeving , historiek...  

Het helemaal doorslaan van regen , vocht door de baksteen is zo goed als onbestaand , andere externe oorzaken zijn meestal de oorzaak . Een foto kan al meer duidelijkheid scheppen .

Grts Willy

1 2 · Volgende