vloerder jp

Lid sinds 9/11/2011

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 287 vragen beantwoord
  • 7 vragen goed beantwoord
  • 74 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
vloerder jp Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van vloerder jp

De plaat op het houten rooster dient voldoende draagkrachtig te zijn voor de meubelen die ze moet dragen. In een sanitaire ruimte worden waterbestendige platen gebruikt.  Dikkere platen kunnen in 1 laag - dunnere platen worden kruislings over mekaar aangebracht.  Naargelang soort plaat is een primer ja dan niet nodig.  Daarop wordt een ontkoppelingsmat - Ditra van Schlüter is een zeer goede mat - verlijmd en daarop de tegels. 

jp

Bekijk
Muurtegels badkamer komen los.
2 reacties · · #Badkamer
Reactie van vloerder jp

De aannemer zou ik vragen beroep te doen op de experten van het WTCB.  Die komt ter plaatse, stelt de schade vast en kan de aannnemer adviezen geven inzake de herstelling.  Een particulier kan op die ingenieurs geen beroep doen.  Je kan beroep doen op de bouwverzoening.  Dat is een snelle en goedkope procedure.  De aannemer is echter niet verplicht daarop in te gaan.  Zijn weigering kan anderzijds ook op zijn ongelijk wijzen.  Dan kan je nog altijd beroep doen op de federaal tegelexpert.  

jp

Bekijk
Vloerplinten
2 reacties · · #Vloer
Reactie van vloerder jp

Een plint dient idd voor de bescherming van de muur tegen vervuiling en tegen vocht.  Uit die tegels kan een plintenbedrijf uit de tegels plinten zagen met een kleinere hoogte dan de standaardhoogte.  Dat zal goedkoper zijn dan fabrieksplinten. 

jp

Bekijk
Reactie van vloerder jp

Betonpuin is ongevoelig voor vocht en vorst. Steenpuin is daar gevoelig voor.  De stabiliteit en de soort ondergrond bepaalt de dikte van die laag. Daarop een galvanet 50/50/2 gewapende chape van max 10cm met randisolatie en 1 zetvoeg.  Beiden in helling. De keramische tegels worden gelijmd. 

Een boordsteen bij deze opbouw is niet noodzakelijk. De laatste tegel kan op de boordsteen geplaatst worden. Industrieel voegsel, klasse CG2WAr. 

jp

Bekijk
Vezels of chapenetten
4 reacties · · #Vloer
Reactie van vloerder jp

De ingenieurs van het WTCB nemen geen vezels aan als wapening.  Het wordt idd door vele aannemers toegepast. 

jp

Bekijk
Wandbekleding douche in houtskelet
5 reacties · · #Badkamer
Reactie van vloerder jp

In houtskeletbouw kan elke douche- met bak of inloopdouche - waterdicht betegeld worden, net zoals in elke andere ruimte met andere ondergronden.  Daarvoor zijn er flexibele hoekbanden, ontkoppelende waterdichte vliezen en matten. 

jp 

Bekijk