Livios: Bouwen aan morgen


vloerder jp

  Lid sinds 09/11/2011

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 09/11/2011
 • 0 vragen gesteld
 • 287 vragen beantwoord
 • 6 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 74 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


vloerder jp
 • Andere professioneel | Woont in Putte
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Badkamertegels op houten roostering, hoe?

Reactie van vloerder jp

De plaat op het houten rooster dient voldoende draagkrachtig te zijn voor de meubelen die ze moet dragen. In een sanitaire ruimte worden waterbestendige platen gebruikt.  Dikkere platen kunnen in 1 laag - dunnere platen worden kruislings over mekaar aangebracht.  Naargelang soort plaat is een primer ja dan niet nodig.  Daarop wordt een ontkoppelingsmat - Ditra van Schlüter is een zeer goede mat - verlijmd en daarop de tegels. 

jp

Muurtegels badkamer komen los.

2 reacties ·

Reactie van vloerder jp

De aannemer zou ik vragen beroep te doen op de experten van het WTCB.  Die komt ter plaatse, stelt de schade vast en kan de aannnemer adviezen geven inzake de herstelling.  Een particulier kan op die ingenieurs geen beroep doen.  Je kan beroep doen op de bouwverzoening.  Dat is een snelle en goedkope procedure.  De aannemer is echter niet verplicht daarop in te gaan.  Zijn weigering kan anderzijds ook op zijn ongelijk wijzen.  Dan kan je nog altijd beroep doen op de federaal tegelexpert.  

jp

Ontkoppelingsmat nodig of niet?

15 reacties ·

Reactie van vloerder jp

Bij een staenis rooster is geen wapening nodig, geen uitzetvoegen en ook geen ontkoppelingsmat.  Of je daarop sneller kan vloeren is me onbekend. 

jp

Vloerplinten

2 reacties ·

Reactie van vloerder jp

Een plint dient idd voor de bescherming van de muur tegen vervuiling en tegen vocht.  Uit die tegels kan een plintenbedrijf uit de tegels plinten zagen met een kleinere hoogte dan de standaardhoogte.  Dat zal goedkoper zijn dan fabrieksplinten. 

jp

Vezels of chapenetten

4 reacties ·

Reactie van vloerder jp

De ingenieurs van het WTCB nemen geen vezels aan als wapening.  Het wordt idd door vele aannemers toegepast. 

jp

Terrasopbouw keramische tegels 20mm

Reactie van vloerder jp

Betonpuin is ongevoelig voor vocht en vorst. Steenpuin is daar gevoelig voor.  De stabiliteit en de soort ondergrond bepaalt de dikte van die laag. Daarop een galvanet 50/50/2 gewapende chape van max 10cm met randisolatie en 1 zetvoeg.  Beiden in helling. De keramische tegels worden gelijmd. 

Een boordsteen bij deze opbouw is niet noodzakelijk. De laatste tegel kan op de boordsteen geplaatst worden. Industrieel voegsel, klasse CG2WAr. 

jp

Mol in de tuin

Reactie van vloerder jp

Trouwens: ook iemand tips tegen dikke naaktslakken?

De mollen mogen hier hun gangen gaan - voor de moment zit de mol in de moestuin tussen de spruiten en de prei : niekske van schade aan de groenten. In de gazon plaatsen we kokers in de grond : hij verhuist dan. Hier zitten ook egels en zo is veel ongedierte opgekuist, zowel onder als boven de grond.

Dees jaar uitzonderlijk veel naaktslakken gezien; rond de sla strooien we korrels. Aan andere groenten hebben we geen schade : ze zitten vooral onder de struiken van de snijbonen. Hun eieren ruimen we wel op, natuurlijk. Slakkenvallen hebben we nog niet gebruikt.

Interessante site : tuinadvies.be - voor de moestuin : plantaardig.com 

jp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende