Livios: Bouwen aan morgen


vidijo

  Lid sinds 16/04/2016

 • Andere particulier
 • Lid sinds 16/04/2016
 • 7 vragen gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 4 leden bedankt


vidijo
 • Andere particulier | Woont in Sint-Job-in-'t-Goor
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Welke afstand houden ?

Reactie van Nick 61

In praktijk , de dikte van de radiator is ook de vrije hoogte tussen bovenkant radiator en onderkant vensterbank indien de vensterbank verder oversteekt dat de dikte van de radiator indien de vensterbank ongeveer tot gelijk het achterste element van de radiator komt hoef je geen afstand te respecteren

Vloerverwarming een goed idee of toch niet ?

Wij willen de living renoveren maar weten niet goed of de installatie van een vloerverwarming ipv convectoren voor ons een verbetering of integendeel een niet zo goed idee is ? Huis (laagbouw) dateert van 1984 buiten muren zijn geïsoleerd met 7,5 cm glaswol, ramen HR glas en op het plafond ligt 23 cm glaswol.  Welke oplossing zou voor ons het beste kunnen zijn ? Behoud convectoren, lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming maar dan moet er extra nog een tweede verwarmingscircuit bijgelegd worden veronderstel ik ?

dank

Vloerverwarming een goed idee of toch niet ?

Reactie van Nick 61

Waarom twijfelen indien je een vv kan plaatsen laat dan deze kans niet schieten, het 2de circuit kan zowel met een stookolieketel alsook met een gasketel gemaakt worden en je energiefactuur zal er iets goedkoper op worden

Beregenings probleemmet pompen

De pompen zijn Gardena 5000/5 inox (twee in bezit) en geven allebei sinds vorig jaar hetzelfde probleem. Komen op druk bij inpompen van water in de leiding. Wanneer sproeiers open gezet worden of handsproeier  aan de leiding gekoppeld wordt gaan de pompen op en af en na zeven maal gaan ze in veiligheid. Als ik de uitgangsdarm in een vat hang blijven de pompen draaien (geen stop start en ook geen uitval). Wat veroorzaakt dit probleem ?

Bij voorbaat dank

groeten

Beregenings probleemmet pompen

Reactie van Nick 61

Zijn de pompen op een gezamelijke aanzuigleiding aangesloten of apart? Pomp je regenwater of grondwater? Heb je de goede werking van de terugslagkleppen gecontroleerd? Post eventueel een paar foto's , dat helpt meestal al een stuk. 

Keramische muurtegels uitbreken en nieuwe plaatsen

Sommige huidige tegels zijn gebarsten en heb geen voldoende in reserve. Daarom alles verwijderen en nieuwe plaatsen. Maar moet doorvoor alle tegellijm verwijderd worden, moeilijk en de onderzittende bezetting komt er ook in stukken af. Kan ik de tegels uitbreken, huidige lijm egaliseren en hierop nieuwe tegels lijmen?

Keramische muurtegels uitbreken en nieuwe plaatsen

Reactie van Hugo C.

Wel nakijken waarom de huidige gebarsten zijn en de oorzaak aanpakken (bv uitzetvoegen voorzien)

Inderdaad, je kan ook in de horizontale voegen thv de breuklijn een lichte wapening aanbrengen (50cm lengte). De voegen uitslijpen en de wapening aanbrengen met een sterke mortel.

Condensatieketel, buitenvoeler en vloerverwaring

Er zijn problemen met de verwarming, soms staan we 's morgens op en is er een binnentemperatuur van 23 à 24 C° soms maar 18 C°. De installateur is al verscheidene malen geweest en heeft er zelfs fabrieksherstellers bijgehaald maar het probleem werd niet gevonden. Waar zit het probleem?  En hoe moeilijk is dit te constateren en op te lossen als zelfs vanuit de fabriek geen oplossing komt.

1 2 · Volgende