Verbouwer76

Lid sinds 13/9/2017

  • Verbouwer
  • 2 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
Verbouwer76 Verbouwer

Geschiedenis

Ik heb 3 verdiepingen. Ik wil op elke verdieping 1 drukknop die op elke verdieping tegelijk 1 lamp doet branden. 3 drukknoppen dus om telkens dezelfde 3 lampen te doen branden. 3 LED-lampen van 5 watt elk.

Ik wil hiervoor in mijn zekeringenkast een tijdrelais (trappenhuisautomaat) 16A gebruiken.

Concrete vragen:

A) Mag het tijdrelais 8 - 230V zijn?

B) Mag het tijdrelais "niet potentiaalvrij" zijn?

C) Bij het ene tijdrelais staat: "met 1 NO contact 16A 250V UC", bij de andere staat "2 NO..." Wat betekent dit en wat heb ik in mijn situatie nodig?

D) Kan ik de 3 lampen in 1 circuit schakelen en dan zo op 1 tijdrelais steken of heb ik per drukknop een aparte relais nodig? (gewenste timing van het branden is bij elke knop hetzelfde: 2 minuten)

E) Zijn er extra dingen waarmee ik rekening moet houden?

Bekijk

Vaillant besloot niet opentherm te gaan, waardoor je enkel hun eigen thermostaat op de ketel kan gebruiken. Helaas is er weinig keuze, zijn de geboden programma's te beperkt en krijgt hun app een vernietigende score en wordt die bovendien amper geüpdate. Wat ben ik dus met een ketel die ik eigenlijk niet kan bedienen? 

In Nederland worden de Vaillant Ecotec Plus ketels al jaren verkocht met de V33 module (een klein plaatje) die de installateur kan plaatsen zodat de ketel gewoon opentherm wordt en je eender welke thermostaat kan gebruiken. Bekijk de NL installatiehandleiding en het plaatje staat bij de componenten, bij de BE handleiding niet. 

Vraag: past de V33 module voor opentherm ook op de BE ecotec plus? Indien ja, waar kan ik de module krijgen? Indien niet, wat is de reden dat het in BE niet standaard is bij Vaillant? Of ik nu ketel + thermostaat koop bij hen, of ketel + V33 plaatje, dan brengt het voor Vaillant evenveel op. Maar als ze mij het plaatje niet verkopen, dan koop ik ook geen ketel en brengt het ze niets op. Uit commercieel oogpunt zou ik dit dus niet goed begrijpen. 

Ik hoop uiteraard gewoon dat ik de Belgische ecotec plus van Vaillant opentherm kan maken. Wie weet raad?

In bijlage tekst en foto uit de Nederlandse brochure van Vaillant. Helaas onbestaand in België.

Bekijk