Livios: Bouwen aan morgen


Veelklusser

  Lid sinds 30/09/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 30/09/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


Veelklusser
 • Verbouwer

Geschiedenis


Expansievat C.V. kapot?

Reactie van Veelklusser

Hartelijk dank voor uw antwoord.

Water aflaten is inderdaad een bijkomende klus die ik liever niet doe. Is een gewoon bolkraantje vlak voor dat T-stuk ook goed in de plaats van een waterslot? 

Welk type ontluchter moet dat zijn? De installateur heeft toen wel ontluchters geplaatst op het  hoogste punt van de 2 leidingen daar de wandketel nu op een andere zolder hangt (zeker meer dan 10 m tussen  vat oude ketel en nieuwe ketel). De nieuwe ketel hangt nu ook zeker 4 m hoger dan het expansievat. Is dit geen probleem of maakt het weinig uit waar dat vat juist aan de leiding hangt?

De meter in de wandketel werkt blijkbaar ook niet meer... Kan daar dan ook reeds een probleem mee zijn? Deze hebben zeker afzonderlijk gewerkt al was er wel een klein verschil tussen de 2.

Expansievat C.V. kapot?

Reactie van Nick 61

Indien je een bolkraan wil plaatsen ipv een waterslot zal je toch je water moeten aflaten aan jou de keuze. Dat het vat 4 meter lager hangt dan je ketel  geeft wel een verschil van je drukmeter in je ketel en de drukmeter die ik op de foto zie (0,4 bar verschil) De ontluchter op het eventueel te plaatsen T stuk kan een gewone radiatorontluchter zijn je plaatst dan een T stuk van 1/2 x 3/4 x 3/4. Dat je ketel meters hoger staat heeft geen invloed op de onderliggende leidingen die op zich een individueel hoogste punt vormt en apart dienen ontlucht te worden , de ontluchter boven je ketel zorgen er alleen voor dat je ketel ontlucht wordt. Je vermeldt dat er in je vat vanonder water zit en boven lucht? Steek er dan maar geen moeite meer in en is het inderdaad stuk .

Mvg Nick 

Expansievat C.V. kapot?

Reactie van roland s

Opletten als je met een compressor druk wil bij steken in je expansievat,dat het niet in je gezicht open springt.Een vat van 37 jaar oud direct vervangen niets is slechter voor een installatie dan een slecht expansie vat.

Expansievat C.V. kapot?

Reactie van Laforce Erwin

Als er onderaan water zit moet je gewoon een nieuw vat plaatsen.

opdrukken kan inderdaad met een luchtcompressor, net zoals je een autoband opblaast.