Vdb

Lid sinds 7/11/2011

  • Andere professioneel
  • 8 vragen gesteld
  • 76 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 5 bedankjes ontvangen
  • 4 leden bedankt
Vdb Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

bouwgrond
3 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Vdb

Gewoon houden! Hoe meer je grond afbetaald is op het moment dat je effectief wil beginnen bouwen, hoe beter. Denk dan maar aan alleen al aan je positie tov de banken. Dit is pure "eigen inbreng" en daarvoor staan ze te springen. Bijkomend: zoals je zelf aanhaalt, is de grond toch niet fiscaal aftrekbaar. Betaal hem daarom zo snel mogelijk af. Altijd winnaar op het einde. Mocht ik de centen hebben, ik kocht me onmiddellijk een nieuw lapje grond ter investering naar de toekomst.

Bekijk
compromis en bouwaanvraag
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Vdb

Lukt volgens mij niet. Je kan geen bouwvergunning aanvragen op een grond die niet de jouwe is. En zolang hij niet beschreven is, is de grond niet van jou.

Geeft je uiteindelijk wel een snelle start vanaf het moment dat de grond effectief beschreven is. Pols anders eens bij de notaris van de verkopers om de beschrijving zo snel mogelijk laten plaats te vinden?

Bekijk
Reactie van Vdb

Dag Siebe, Jouw vraag is een beetje moeilijk geschetst. Als ik het goed begrijp zijn er 3 radiatoren of dergelijke geinstalleerd op één en hetzelfde circuit? En hoe bedoel je: de buizen liggen op de muur? Misschien eens tot bij de oude installateur gaan vermits hij niet meer antwoord? Eerst en vooral in der minne proberen te regelen...

Bekijk
Onduidelijke offerte
5 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Vdb

Zeer jammer voorval. Bij ons klopte de kleur wel, maar op bepaalde plaatsen was er bij ons afgesproken om gezandstraald glas te plaatsen. Bij plaatsing ook plots een heldere venster. Ook eerst de reactie van de firma: "ja maar u had maar de codes van de ramen moeten nakijken". Ik heb uiteindelijk wel op goodwill kunnen rekenen en kreeg een volledig nieuw raam. Misschien wel belangrijk: ik had nog geen euro betaald en het ging over een aanzienlijke som van +20.000 euro.

Bekijk
Ereloon architect op meerwerkprijzen?
1 reactie · · #Bouwen
Reactie van Vdb

Mja, elke architect die je aan een voorafbepaald percentage laat werken gaat dat doen op alle kosten die er gemaakt worden. Dus ook op de duurdere keuken. Terwijl zijn meerwaarde eigenlijk nul is op dat moment. Of je nu een keuken van 15.000 euro plaatst of ééntje van 30.000 euro, een keuken is een keuken. Daarom best een vooraf besproken prijs overeenkomen. Is het meest safe in deze gevallen.

Bekijk
prijs
2 reacties · · #Kopen
Reactie van Vdb

1.400 euro per m² is inderdaad het streefcijfer. Ik kan beamen dat je er ook voor 1.000 euro kan geraken, hangt inderdaad van de afwerkingsgraad en het eigen werk af.

Bekijk