ullrichske

Lid sinds 27/11/2017

  • Andere particulier
  • 4 vragen gesteld
  • 8 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
ullrichske Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

hallo, 

Nieuwe woning(E22), nieuwe manier van verwarmen. Nu de koudere dagen in aantocht zijn, heb ik een paar keer gebruik gemaakt van mijn cv installatie die bestaat uit: twee aparte circuits - boven radiatoren, beneden vvw/kringen 10 cm en vloer keramische tegel - voeding Bulex Isotwin gestuurd via WAR.  Ik stel deze vraag omdat ik na opzoekingen wat ontgoocheld ben in het zogezegd zuinig systeem vvw.  Ik vind de aanvoertemperaturen van zowel de vvw als de radiators wat aan de hoge kant: buitentemp. 1-3 gr.  - gewenste temp. 21 gr - aanvoer vvw 43/retour 33 gr - aanvoer radiator 63 gr/retour 53 gr. Ik lees hier en daar over aanvoertemp van 30 gr bij vvw en die van de radiatoren wil ik ook een stuk naar beneden en ook een groter verschil tussen AT/RT.  De cirulatiepomp van de vvw staat momenteel op de hoogste stand (6)?  Ik ga mijn installateur zeker laten passeren maar zou toch graag wat voorbereid zijn.  Wat denken jullie of welke tips kunnen jullie geven?

mvg,

Bekijk
KI vrijstelling/aanpassing
6 reacties · · #Verbouwen
Reactie van ullrichske

Soms...De termijn van 12 maanden is nog niet verstreken dus heb ik eventueel nog een waterkans via de oorspronkelijke bouwheer?

Bekijk
Inregelen Voetventielen
8 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van ullrichske

Ik zie op de bovenkant, de verbinding tussen aanvoer en retour, van het blok letters staan maar kan het niet lezen zonder het te demonteren. Verder staan er geen getallen op. 

Bekijk
CV tunen
4 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van ullrichske

Die 10 % was effectief omdat mijn cv al een tijdje aan het branden was toen ik de test startte.  In feite stook ik momenteel nog bij met een houtkachel maar wil mijn cv tunen met de bedoeling om permanent te stoken met de cv.  Zoals het er nu uitziet, gaat dat redelijk wat gas kosten.  Ik ga terug eens overschakelen op loutere RT regeling waardoor de ketel niet meer permanent gaat branden.  Ik ben wat aan het experimenteren en zie wel waar ik uitkom.  Mijn vermogen ga ik ook wat verlagen.  Ik weet ook dat mijn ketel wat aan de zware kant is, maar dat is door toedoen van mijn chauffagist.  Een zware ketel vraagt ook meer gas vermoed ik, ook als ik het vermogen wat terugschroef?  

Bekijk