Treesje - ISOWIT bvba

Lid sinds 16/1/2013

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 5 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt
Treesje - ISOWIT bvba Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Treesje - ISOWIT bvba

Ik zou een spouwmuur bezet met een dampdoorlatende crepi willen naisoleren. 2 Firma's hebben minerale wol (Supafil) of korrels aangeraden. Een derde firma wil dit niet doen wegens de crepi bezetting. Wie kan ik geloven?

Beste,

ik verwijs u graag door naar deze link: http://economie.fgov.be/nl/binaries/STS_71_tcm325-175064.pdf op de website van de Federale Overheidsdienst Economie. Baseer u op informatie van een neutrale organisatie.

Het document bevat alle vereisten waaraan een spouwmuur moet voldoen alvorens na-isolatie op een correcte manier kan gebeuren. Onder kopje 3.4 kan u het volgende lezen: "de bestaande gevelmetselwerk moet in goede staat verkeren met goede staat van voegwerk en met een afwerking met grote dampdoorlatendheid. (...)".

Als de crepi waarmee uw woning bezet is voldoende dampdoorlatend is kan u met een gerust hart na-isoleren. Uiteraard blijft een voorafgaande inspectie noodzakelijk om te beslissen welk systeem het meest aangewezen is. Er zijn immers nog andere factoren die belangrijk zijn! Doe daarom steeds beroep op een installateur die over het kwaliteitscertificaat "ATG" beschikt.

met vriendelijke groeten!

Treesje, isowit bvba.

Bekijk
spouwmuurisolatie
3 reacties · · #Isolatie
Reactie van Treesje - ISOWIT bvba

Sta mij toe dat ik Vochtadvies even corrigeer op het vlak van lambdawaardes. PUR is (wat betreft de na-isolatie in spouwmuren!) niet het product met de laagste lambdawaarde. Deze waarde komt neer op zo'n 0.040 W/m.K, terwijl de waarde van de EPS parels veel lager ligt: 0,036 W/m.K. Deze waardes zijn getest en bekend gemaakt door het BCCA/BUtgb. (Let op: de waarde voor vloerisolaties met polyurethaan ligt véél lager omdat dit een andere samenstelling betreft!). Wat betreft het waterafstotend maken van de buitenmuren: uiteraard kan het geen kwaad om zo weinig mogelijk vocht in de woning/spouwmuren te hebben! Daarin treed ik Vochtadvies graag bij. Dit is geen verplichting uiteraard, maar zoveel te minder vocht in huis, zoveel te gezonder de woning. Bij het kiezen van een na-isolatieproduct is het echter belangrijk om rekening te houden met vochtdoorlaatbaarheid, want hou er rekening mee dat vocht niet alleen van buiten komt maar ook van binnen (badkamer, keuken,...)! EPS-parels behouden daarnaast ook hun isolatiewaarde, of ze nu droog of vochtig zijn. Leer in elk geval de verschillende producten kennen. Het is belangrijker dat u zich informeert en laat bijstaan door specialisten ter zake. U isoleert de spouwmuur immers maar één keer! mvg, Treesje

Bekijk
PUR + vloerverwarming
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Treesje - ISOWIT bvba

Beste bsx,

als ATG-gecertificeerde PUR spuiter met 25 jaren ervaring informeerde onze baas mij dat er geen absoluut maximum bestaat voor het spuiten van PUR als je er vloerverwarming op wilt leggen. Er bestaat wel een minimum van 5cm. Bij vloerverwarming dient de PUR immers afgetopt te worden. Als je dan minder dan 5cm PUR gaat spuiten, bestaat de kans dat er buizen beschadigd worden en dat willen we ten alle tijden vermijden.

Om het inklinken te vermijden, spuiten onze gecertificeerde uitvoerders het schuim steeds in lagen. Of het nu om 8, 10 of 20cm gaat! Ons product, ons materiaal en onze uitvoerders hebben allen een stevige controle moeten ondergaan om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen. 

Ons advies: minstens 5cm, maximum: wat je nodig hebt voor de vloeropbouw.

Contacteer ons gerust als u meer informatie nodig zou hebben! Wij helpen u graag verder. Meer informatie over het product kan u terug vinden op deze link!

mvg,

Treesje

ISOWIT bvba

089 24 64 27

Bekijk
spouwmuur na isoleren
7 reacties · · #Isolatie
Reactie van Treesje - ISOWIT bvba

Beste allemaal,

bedankt voor jullie antwoord. Het kwaliteitskader werd inderdaad opgesteld om zogenaamde 'cowboys' een halt toe te roepen. Dit kader geeft duidelijk aan waaraan leverancier, installateur en woning moet voldoen. Wees gerust, dit kader is door ons meer dan bekend! 

Om Lode op een goede manier te informeren:

- volgens het kwaliteitskader dient de verf dampopen te zijn (difussiedikte: (µd < 0.05m)). Indien dit het geval is, kan u de woning na-isoleren en de bijhorende subsidies aanvragen. Of de verf aan deze eigenschap voldoet, weet u, als huisschilder, beter dan ik! :)

- indien blijkt dat de verf niet dampopen is, hoeft u niet te wanhopen. Na-isolatie van de woning is dan nog steeds mogelijk. Onafhankelijke testen hebben uitgewezen dat ons product, de EPS-parels, zonder problemen gebruikt kunnen worden voor het isoleren van uw spouwmuur. Indien u daar meer informatie over wenst, wil ik u graag te woord staan.

Zonder hierbij een verdere welles-nietes discussie te starten, hoop ik u hiermee te hebben kunnen informeren. U heeft mijn contactdetails, aarzel dus zeker niet mij te contacteren zodat ik u persoonlijk te woord kan staan en u in uw specifieke situatie verder kan helpen.

Alvast een prettige dag gewenst!

mvg,

Treesje

Bekijk