Livios: Bouwen aan morgen


thimlv

  Lid sinds 29/05/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 29/05/2017
 • 2 vragen gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


thimlv
 • Verbouwer | Woont in Zoutleeuw

Geschiedenis


Is PUR nu het asbest van de toekomst ?

Reactie van thimlv

Naast mijn twijfel of PUR inderdaad die uitstoot heeft, waren 'de restjes' ook mijn grootste zorg. Wij hebben enkel onze vloer geïsoleerd met PUR-platen, al het overige met ecologische alternatieven. We hebben ook de vloerisolatie zelf uitgevoerd met extra veel aandacht voor de restjes, bij het verzagen alles netjes en meteen opborstelen en opvegen,... en toch altijd hier en daar een restje rond te woning te vinden, wat dan ook consequent door ons werd gecontroleerd en opgeraapt.
Eigenlijk een horror, ik zou er niet meer aan beginnen.

Waar ik naar toe wil: wij gingen er met de grootste aandacht en grootste zorg mee om en toch nog restjes overal, dan wil ik er niet aan denken wat de toestand is bij de 'professionelen' is. De PUR komt zomaar overal in de grond en de natuur terecht. Ik vrees eigenlijk dat er naast de mogelijke uitstoot hier veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Isoleren is één, maar als dat een geweldige uitstoot, luchtvervuiling en impact op natuur/milieu heeft, dan lijkt het mij dat dit een foute keuze is.

Aanplakking veiligheidscoördinator

Mag veiligheidscoördinator zomaar zijn gegevens aanplakken op werf?
Moeten gegevens verplicht aanwezig zijn en zichtbaar zijn vanop openbaar domein?

Concreet: we ontvingen een week of 2 geleden het VGP van de veiligheidscoördinator die we via aanraden van onze architect hadden aangesteld. Zelf hebben we nog geen contact met hen gehad.
Gisteren kwamen we thuis en tot onze verbazing hing er op ons raam een plakkaat van de firma met de contactgegevens. (nota bene aan de binnenzijde, de woning is welliswaar in 'stripfase')

Ik vind nergens iets terug van aanplakking, verplicht afficheren van gegevens,...
Is het verplicht? Mogen we het plakkaat weghalen?
Erger nog vind ik dat dat zomaar door hen wordt opgehangen, tenslotte op privé domein, geen melding naar ons toe, geen afspraak,...

Heeft iemand hier ervaring mee?

Volledig verbouwen ZONDER muurisolatie - verstandig?

Reactie van Alaerts guido

Naar mijn mening is het dan toch aan gewezen langs binnen te isoleren eventueel met gypsplaten waar pur isolatie is op verkleeft. Wat betreft het C ventiliatie sys. uit ervaring stel ik vast dat de mensen hier slecht met omgaan. Zo kuisen ze nooit de roosters van de ventilatie openingen en vergeten ze de roosters te openen na vriesdagen (ze sloten de roosters omdat er te koude lucht binnen kwam) met gevolg slechte ventilatie. Ik stel klanten met een beperkt budget voor bespaar op de badkamer of dergelijke en plaats een D sys. Of plaats de buizen voor een D sys met een goedkoop ventilatortje en als er later budget is sluit u een D sys ventilatie aan.

Denk er aan deze werken dienen correct te worden uitgevoerd. zeker de isolatie denk dan aan de koude bruggen. B.V. een binnen muur die op een buiten muur aansluit moet ook voor een stuk worden geisoleerd. Op internet hopen info. en gebruik uw verstand, beeld u in hoe u als warmte door een wand naar de koude buiten muur kunt gaan. hoe langer dit is (min.1 meter) hoe beter.

Volledig verbouwen ZONDER muurisolatie - verstandig?

Reactie van thimlv

Of het loont om de muren te isoleren is duidelijk zo, waarvoor dank!

Mijn initiële vraag is of het niet isoleren van de muren geen vocht- of condensprobleem zou geven. Er dus wel vanuit gaan dat alle andere werken conform gebeuren en ongeacht of de ventilatie C of D is.
(dakisolatie, vloerisolatie, HR-beglazing en ventilatiesysteem)

Het aandeel muur tov alle buitenkanten is, ruwe schatting max. 1/2 van de hele woning. (zolderruimte volledig onder dak en conform geisoleerd).

Volledig verbouwen ZONDER muurisolatie - verstandig?

Reactie van Charel

"Of het loont om de muren te isoleren is duidelijk zo, waarvoor dank!"

Goed dat dit voor jou al duidelijk is, voor mij is het dat nog niet vermits ik nog niet weet hoe dik die muren zijn. Soit !

Als het dan enkel over eventuele vocht- of condensproblemen gaat door de muren niet te isoleren dan meen ik dat het risico hierop klein is in geval van een constant werkend ventilatiesysteem. Tenzij er buiten de dikte van de muren nog andere factoren zijn die we niet kennen.