Technoman

Lid sinds 30/12/2015

  • Verbouwer
  • 12 vragen gesteld
  • 140 vragen beantwoord
  • 12 vragen goed beantwoord
  • 19 bedankjes ontvangen
  • 5 leden bedankt
Technoman Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Aansluiting electriciteit
4 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Technoman

Halo,

DE klassieke  opmerkingen!

Zoek eens op internet hoe je een eendraardschema en situaties schets moet opstellen,

Der zekeringen kast ziet er mij recent uit. De vraag is waarom de afsluit schotjes niet werden aangebracht. En de bijghorende labels aan de auitomaten geplakt. Ook waarom er wartelingangen werden uitgebroken en nadie niet gebruikt. 

Alles conform afdichten zodat geen visueel of fysiche delen aangeraakt kunnen worden.

Wat mij verbaasd is dat er geen opmerking i.v.m. aarding of weerstand vermeld werd.

Mocht je vriend, kennis, familie lid hebben die je wat wil helpen, en eventueel toch iets van elektriciteit afweet zou je het zelf kunnen doen

Schemas door erkend elektricien laten tekenen zijn kostbaar. 

Succes

T.

Met de hulp van iemand de zekeringen één voor één op of afzetten en noteren welke stroomlopen er aan verbonden zijn.

Bekijk
Reactie van Technoman

Hopelijk heb je van de voorgaande tussenkomst van EANDIS een rapport/verslag, dan kan je met het keuringsverslag en dit rapport Fluvius in gebreke stellen. Zij hebben alle activiteiten van EANDIS overgenomen en kunnen dit verifieren. Vermits dit hun aangelegenheid is zullen ze dit wel komen rechtzetten. Je kan hen ook vragen de herkeuring te vergoeden!

T.

Bekijk
Verbruik Ledstrips
3 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Technoman

Dan rijzen er een paar vragen;

- Hoeveel leds

-Welke kleur

- Hoelang zouden die moeten branden?

Dan kunnen we je pas een deftig antwoord geven

T.

Bekijk
Terugdraaiende teller zonnepanelen
45 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Technoman

Uit al de voorgaande berichten blijkt voornamelijk gereageerd te worden uit persoonlijke ervaringen. Uiteraard is de ene woning de andere niet, en de behoefte aan energie ook zeer verschillend. Er zijn nog toestanden waar de installatie vooroorlogs zijn en waar het geen verschil gaat maken of er een DM met ZP of een WP geinstalleerd wordt. 

Woon in een HSB van 1982, toen werd er ook met premies en voordelen gegooid om alles elektrisch te doen omwille van de kerncentrales dag en nacht te moeten laten draaien. Dus accumulatie was de trend, daarna overgeschakeld op electrische verwarmingstoestellen. Door nieuw dak en muurisolatie, alle ramen en deuren vervangen, verlichting 100% LED uit te rusten is mijn verbruik van 500€ per maand , teruggeschroefd naar 200€. Twee jaar geleden ZP 7,5 kWp geinstalleerd, en verbruik is "0" , jammer van de prosumententaks. Geen gas voorhanden, proaan etc. niet mogelijk; dus verwarming door een combinatie van radiator/convector/accumulator panelen. Nu is voorschot 41€ /m.

Uiteraard ben ik boos als ik dan verneem dat VREG zich verzet tegen die terugdraaiende teller en de DM gaat gebruiken om heel het betaalsysteem omver te gooien. Ik heb die netbatterij nodig om mijn zomerverbruik te stockeren zodat mijn winterverbruik gedekt wordt, lukt al 2 jaar.  Alle installateurs van ZP (7 offertes aangevraagd) beweerden dat ik op twee oren kon slapen door de belofte van nog 15 jaar het effect van terug draaiende teller te genieten. nu komt die op de helling te staan !! Moet ik nu ( op mijn 70ste) gaan batterijen installeren ?( heb daar al 50 jaar wel professionele ervaring mee (wel lood-zuur) ! Maar de investering hier is eerder aan de hoge kant. een ROI zal ik noot meemaken, en daar doe ik het ook niet voor, hebt al 25 jaar een gedetailleerd overzicht van alle energiebronnen en verbruik in mijn woning, ( Ecowatt meters van Chacon)  kan alles automatiseren en verbruik aansturen ( IC&T professioneel) Maar de rest van de bevolking is ofwel niet geinteresseerd, ofwel onbemiddeld, ofwel onkundig om dit technisch te vatten en uit te werken.  en zal het kind van de rekening worden.

Eerste stap nu is afwachten wat het GH oordeel gaat zijn, hoe de VREG gaat reageren, wat de inbreng gaat zijn van bvb. test-Aankoop, dan dan ageren.

Een eerste plan is mijn ZP afkoppelen van het net. Nu al heb ik offertes voor batterij installaties, en zoveel mogelijk stand-alone gaan werken. Een installatie van een windmolen staat op stapel ( 2 kW + batterijen) om enkel mijn sluipverbruik ( 200 Wh aan alarm,camera,telefoon installatie) te dekken. Daarnaast heb ik een dieselgenerator (8 kW) om pieken op te vangen.  Louter technisch amuseer ik mij rot; Daarom volg ik alle mogelijke fora om tips en weetjes te accumuleren. Soms is het moeilijk het koren van het kaf te scheiden..maar de professionelen primeren nog

tot dan mvg.

T.

Bekijk
Keuring voor verkoop
8 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Technoman

Wat klopt er niet ??

Staat toch duidelijk op het formulier.

Elke opmerking door de keurder gemaakt is een inbreuk op het AREI, en dit moet rechtgezet worden binnen de bepaalde termijn

Normaliter vraagt het keuringsorganisme, na die periode, een bewijs dat het gecorrigeerd werd.

Maar in werkelijkheid heb ik het nog maar 1 keer geweten!

T.

Bekijk
Reactie van Technoman

Beste,

Zoals je zelf schreef: De vorige radiatoren ( 50j. oud) waren een bron van verspilling, er ging meer electriciteit verloren dan effectief omgezet werd in warmte! De nieuwe verwarmingselementen zijn een combinatie van radiator, convector en accumulator. Er gaat dus (bwvs) geen enkele calorie verloren. De kamerthremostaat ( per toestel) regelt verder meer efficienter dan de vroegere radiator thermostaten. 

Dus kan je met die 1kWh meer bereiken  dan voorheen. (Of je rijdt met 10l benzine nu veel verder dan 50j geleden!) Resultaat op mijn factuur is niet fictief. 

De bijkomende isolatiewerken, ramen en deuren vernieuwing etc hielpen uiiteraard ook om warmte binnen te houden. 

Dus is electriciteit soms competitief met ander verwarmingsbronnen!

T.

Bekijk
Reactie van Technoman

Beste,;

Normaal is alles wat achter de teller staat jouw eigendom? Waar baseert men zich op om te beweren dat de kabel tussen teller en zekeringkast niet mag verlengd worden??

Plaats een lasdoos ergens buiten, en van daar kan je vertrekken met een neiuwe kabel naar de nieuwe plaats van je zekeringkast.

T

Bekijk