Livios: Bouwen aan morgen


Technoman

  Lid sinds 30/12/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 30/12/2015
 • 12 vragen gesteld
 • 99 vragen beantwoord
 • 4 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 11 bedankjes ontvangen
 • 5 leden bedankt


Technoman
 • Andere professioneel | Woont in Erps-Kwerps
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 · Volgende

Over de slimme meter

Reactie van Technoman

Je hebt toch beide installatie moeten aangeven? Misschien heb je zelfs GSC's voor één of beide installaties; Geloof me, zij weten beter wat er bij jou gebeurd dan jezelf. Trouwens heb je twee tellers, of komt alles samen? Neem eens je laatste eindfactuur en kijk hoe ze jou nu begandelen..

Succes

T.

Keuring elektriciteit, inbreuken wat beteken ze ? En wat kan ik er aan doen

Reactie van Technoman

Wat is het bouwjaar van het huis?

Was er al eens een keuring geweest? omdat er geen opmerking over de plannen gemaakt is?

Hoofequi... duidt aan dat er geen aarding loopt naar alle opgesomde toestellen, op zichzelf niets verontrustend indien alle  relatief bereikbaar is?

was jij er bij tijdens keuring, is er vermeld WELKE genaakbare delen bvb, openingen in de zekeringenkast ed?.

Het laatste is gewonnweg alles verwijderen, op Internet eens opzoeken wat men bedoelt met die zgn. volumes in een badkamer, zeer makkelijk opte lossen

Dus niets onoverkomelijk! en zeker geen zware uitgaven!

T

Zonnepanelen - offertes

Reactie van Technoman

Prijs Wp, ligt iets lager dan het gemiddeld momenteel ( 2.08) dat is goed!

Panelen zijn een van de top 5 ( kijk eens op zonnepanelen-info.be  of zonnepanelen.net)

Omvormer SolarEdge zijn de beste, installateur opteert voor een minder krachtige omvormer, om lager prosumententatreief te verkrijgen, Solar edge omvormers mag je belasten to 74% van hun vermogen.

Solaredge omvormers moeten met Power optimizers werken om het maximum uit de installatie te halen.

Wat is de garantieperiode voor de panelen en zeker de omvormer !

Heb je een uitgebreide garantie voorgesteld gekregen??

Zoveel verschil zit er niet op de eerste twee offertes, derde is minder bekend en vind geen testverslag?

Heb je een groepsaankoop al overwogen??

succes

T.

Elektriciteitsplan huis

12 reacties ·

Reactie van Technoman

Beste,

Je kan zomaar vooraf niet bepalen of je de wettelijke documenten bij verkoop van een huis wilt ontduiken! Er zijn nml. een aantal attesten nodig, EPC, AREI, bodemn etc.. en die MOETEN aanwezig zijn volgens FOD economie en energie. Zij willen dit kunnen controleren !! Ik wacht momenteel ook op een keuringsverslag die volgens makelaar niet nodig was als men beiden akkoord was! en de notaris heeft dit net bevestigd en kan geen akte verlijden!!  Er zijn maar 2 uitzondereingen. Bij volledige renovatie en bij onbewoonbaar verklaring.

Afkeuring elektriciteitskeuring

Reactie van Technoman

Die je kunt uitsparen door deze zelf te tekenen, aan de hand van de verschillende voorbeelden, legio te vinden op het net. Ik gebruik MS Visio voor dit doeleind, er zijn een aantal oudere versie gratis te vinden.

Met twee de hele installatie afgaan, de zekeringen op en afzetten, en zien waar de lamp btrandt; Heb op ieder stopkontekt een stekker gemaakt , met lampje erin, in twee uur alles afgelopen. Uiteraard niet als je verschillend eborden het en een ton aan zekeringen.

Success

T.

Expert aanwezig bij huisbezoek

Reactie van Charel

Iemand met ervaring in bouwen en vooral verbouwen heeft maar een half uur tijd nodig om ernstige problemen te ontdekken aan een woning.

Ik zou gewoon een tweede bezichtiging vragen zonder melding te maken van een expert. Degene die jou vergezeld is gewoon een vriend of familielid en hoef je niet te verantwoorden.

Trouwens, eens je binnen bent kan je de bezichtiging gewoon rekken tot je alles bekeken hebt. Het lijkt mij contraproductief indien de makelaar je na een half uurtje al met aandrang zou buitenzetten.

Expert aanwezig bij huisbezoek

Reactie van koenie76

Ik deed ook een tweede bezoek met een bevriende aannemer. Nooit problemen mee gehad. Gewoon al het feit dat het immokantoor daar zo over treuzelt zou mij al genoeg zeggen. Nooit laten blijken dat een woning je interesseert.

Expert aanwezig bij huisbezoek

Reactie van Hugo C.

Er zijn immo's en immo's. !!

Heb een kantoor gehad die pronkte met een tarief die 30% lager lag dan alle kantoren in de buurt! Had uiteraard heel veel clienteel ( scheelt hem wat in makelaarsloon toch)

En ja, dat heeft zijn tol, veel tijd of info heeft hij niet, had al tijd een exemplaar van de compromis van de te bezichtigen woning bij de hand, kregen niet veel bedenktijd, want er waren "kapers" op de kust, die klaar stonden om te tekenen!! Wie loopt daar nu nog in.

Heb hem bedankt met de woorden dat zelfs ZONDER kosten ik NOOIT meer bij hem zou komen

Bedankt voor je input

mvg

T.

Een makelaar zal altijd trachten het gebouw zo goed mogelijk voor te stellen en alleen door dit feit is zijn oordeel altijd meyt een korrel zout te nemen. Maar negeer al die prietpraat en vorm u een beeld van de woning zoals u het ziet met zijn pluspunten en minpunten. De makelaars die het minste zeggen zijn het meest geloofwaardig.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 · Volgende