Livios: Bouwen aan morgen


Technoman

  Lid sinds 30/12/2015

 • Verbouwer
 • Lid sinds 30/12/2015
 • 12 vragen gesteld
 • 105 vragen beantwoord
 • 4 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 13 bedankjes ontvangen
 • 5 leden bedankt


Technoman
 • Verbouwer | Woont in Erps-Kwerps
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 · Volgende

Rendement photovoltaïsche panelen

Reactie van Technoman

Volgens inlichtingen bekomen op een handelsbeurs, had ik begrepen dat al de communicatie van de digitale meter over het electriciteits netwerk naar de netbeheerder wordt gestuurd! Dus wordt jouw Internet niet gebruikt; De reden is dat jij Internet kan afsluiten door modem af te zetten.

Combineren van overschot aan zonne-energie met warmwaterproductie door stookolieCV

Reactie van Technoman

Welke configuratie heb er er momenteel op liggen. Je zou een lichtere omvormer kunnen plaatsen en zo de prosumententaks verkleinen, let wel ik spreek van een tweede hands omvormer, mensen die het omgekeerde hebben gedaan. Twee parameters te checken; Is de temperatuur van de boiler lager dan de ingestelde, EN is er productie van zonneenergie? Een is een gewone thermostaat, andere is een relais ( in serie) die aantrekt als de geleverde spanning van de PV installatie minstens 240V is, uiteraard er voor zorgen dat die niet gaat "klappere," omdat er kortstondig geen zon is! T.

Opvragen origineel keuringsattest elektriciteit van eerste ingebruikname

Reactie van Technoman

In 2005 was het al verplichtend om een AREI keuring te laten uitvoeren en mocht de verkoop niet doorgaan zonder dit attest! De Notaris moet daar op toezien! Alle huizen gebouwd na 1981, moesten al gekeurd worden! Weet je wie de vorige eigenaars waren? even gaan vragen; Een copy van het attest wordt bewaard bij de firma die de keuring heeft uitgevoerd, jammer genoeg niet langer dan 5 jaar; Ik vrees dat je de hele procedure opnieuw moet doorlopen! &ré

Over de slimme meter

Reactie van Technoman

Je hebt toch beide installatie moeten aangeven? Misschien heb je zelfs GSC's voor één of beide installaties; Geloof me, zij weten beter wat er bij jou gebeurd dan jezelf. Trouwens heb je twee tellers, of komt alles samen? Neem eens je laatste eindfactuur en kijk hoe ze jou nu begandelen..

Succes

T.

Keuring elektriciteit, inbreuken wat beteken ze ? En wat kan ik er aan doen

Reactie van Technoman

Wat is het bouwjaar van het huis?

Was er al eens een keuring geweest? omdat er geen opmerking over de plannen gemaakt is?

Hoofequi... duidt aan dat er geen aarding loopt naar alle opgesomde toestellen, op zichzelf niets verontrustend indien alle  relatief bereikbaar is?

was jij er bij tijdens keuring, is er vermeld WELKE genaakbare delen bvb, openingen in de zekeringenkast ed?.

Het laatste is gewonnweg alles verwijderen, op Internet eens opzoeken wat men bedoelt met die zgn. volumes in een badkamer, zeer makkelijk opte lossen

Dus niets onoverkomelijk! en zeker geen zware uitgaven!

T

Zonnepanelen - offertes

Reactie van Technoman

Prijs Wp, ligt iets lager dan het gemiddeld momenteel ( 2.08) dat is goed!

Panelen zijn een van de top 5 ( kijk eens op zonnepanelen-info.be  of zonnepanelen.net)

Omvormer SolarEdge zijn de beste, installateur opteert voor een minder krachtige omvormer, om lager prosumententatreief te verkrijgen, Solar edge omvormers mag je belasten to 74% van hun vermogen.

Solaredge omvormers moeten met Power optimizers werken om het maximum uit de installatie te halen.

Wat is de garantieperiode voor de panelen en zeker de omvormer !

Heb je een uitgebreide garantie voorgesteld gekregen??

Zoveel verschil zit er niet op de eerste twee offertes, derde is minder bekend en vind geen testverslag?

Heb je een groepsaankoop al overwogen??

succes

T.

Elektriciteitsplan huis

12 reacties ·

Reactie van Technoman

Beste,

Je kan zomaar vooraf niet bepalen of je de wettelijke documenten bij verkoop van een huis wilt ontduiken! Er zijn nml. een aantal attesten nodig, EPC, AREI, bodemn etc.. en die MOETEN aanwezig zijn volgens FOD economie en energie. Zij willen dit kunnen controleren !! Ik wacht momenteel ook op een keuringsverslag die volgens makelaar niet nodig was als men beiden akkoord was! en de notaris heeft dit net bevestigd en kan geen akte verlijden!!  Er zijn maar 2 uitzondereingen. Bij volledige renovatie en bij onbewoonbaar verklaring.

Afkeuring elektriciteitskeuring

Reactie van Technoman

Die je kunt uitsparen door deze zelf te tekenen, aan de hand van de verschillende voorbeelden, legio te vinden op het net. Ik gebruik MS Visio voor dit doeleind, er zijn een aantal oudere versie gratis te vinden.

Met twee de hele installatie afgaan, de zekeringen op en afzetten, en zien waar de lamp btrandt; Heb op ieder stopkontekt een stekker gemaakt , met lampje erin, in twee uur alles afgelopen. Uiteraard niet als je verschillend eborden het en een ton aan zekeringen.

Success

T.

Expert aanwezig bij huisbezoek

6 reacties ·

Reactie van Charel

Iemand met ervaring in bouwen en vooral verbouwen heeft maar een half uur tijd nodig om ernstige problemen te ontdekken aan een woning.

Ik zou gewoon een tweede bezichtiging vragen zonder melding te maken van een expert. Degene die jou vergezeld is gewoon een vriend of familielid en hoef je niet te verantwoorden.

Trouwens, eens je binnen bent kan je de bezichtiging gewoon rekken tot je alles bekeken hebt. Het lijkt mij contraproductief indien de makelaar je na een half uurtje al met aandrang zou buitenzetten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 · Volgende