Livios: Bouwen aan morgen


tatiana

  Lid sinds 21/11/2013

 • Verbouwer
 • Lid sinds 21/11/2013
 • 4 vragen gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


tatiana
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van DVB

Heb ik ook overwogen bij jouw vraag. Ik heb het dan niet gedaan omdat je wel moet zorgen dat er nergens gaatjes of kieren zijn want egaline is bijzonder lopend. De OSB moet ook heel erg goed vastzitten. Je moet ook op letten dat het geschikt is voor een houten vloer. Degene die je in de gewone doe-het-zelf zaken vindt zijn meestal voor steen/beton. Omdat het ook maar oplappen is vond ik de balken een betere keuze. Dan kan je tegelijkertijd nieuwe kabels trekken en eventueel isoleren. Ik vrees wel dat je met het hout ook al snel 500 euro kwijt zal zijn... Beide opties zijn dus goed mits correct toegepast.

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van Vochtadvies

 

 Opbouw egaliseren houten vloer

 Bestaande balklaag dient stabiel te liggen.

 OSB platen om de 10 cm vastschroeven op de houten balklaag.

 Alle naden en kieren dichtzetten.

 PCI PECITAPE SILENT langs alle opgaande lijnen plaatsen.

 OSB platen primeren met PCI GISOGRUND 404 1:1 verdund met water.

 Na droging de vloer egaliseren met PCI PERIPLAN EXTRA in een minimale laagdikte van 10 mm.

Deze producten kun je vinden op de webshop van www.cruysberghs.be

Groeten
Vochtadvies

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van tatiana

Hmm. Dit gaat over het egaliseren dan? Is het niet beter de balken pas te legge dan osb platen te leggen, en dan?.... of is dit na het recht leggern nogmaals erover te doen voor geluid? Wat ik me ook afvraasg of houten balke veel gewicht kunne drage? Dit zijn oude balke van vroeger ma vind zo wat raar idee op zo balke van 10cm breed leven

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van koen vandenbroucke

Mag ik dit draadje even terug openen a.u.b. ?

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem. Een oude bestaande houten vloer (osb platen) die op de balken zijn geschroefd. Deze vloer ligt verre van egaal en bovendien ligt deze op sommige plaatsen te kraken doordat de tand/groef verbinding waarschijnlijk beschadigd is. 

De vloer opbreken is geen optie aangezien de kamerindeling (gyproc muren) op deze osb platen zijn geplaatst met daaropvolgend het vals plafond aan de gyprocmuren. De bovenste trede van de trap komt tevens ook gelijk met de vloer waardoor ophogen ook niet echt evident is.

Iemand een redelijke oplossing ?

Gr. Koen

onregelmatige vloer recht leggen

10 reacties ·

Reactie van Raf1

Egaline is een optie maarlet goed op bij de voorbereiding en het type egaline want hout beweegt altijd en egaline is een vaste laag en zal dus breken als u de verkeerde keuze maakt. Ik heb het al meermaals gedaan en met de juiste producten is dit geen probleem.

als u vragen hebt hoor ik het graag.

houten balkenconstructie berekenen

Reactie van Kris M

Eerst al de oorzaak nakijken van waarom de draagbalken niet waterpas liggen. Mogelijks zijn de balkkoppen in (volle) buitenmuur weggerot. Stukken vernieuwen gaat maar dan moet het plafond eronder weg om te kunnen opkrikken. Heruitlijnen van stabiele balken doe je door nieuwe balken van bv 28 op 175 tegen de oude te bevestigen. Als de oude balken te ver heen zijn dan best radicaal vervangen (plankenvloer moet je hoedanook uitbreken; plafond ook indien er houtrot is)

houten balkenconstructie berekenen

Reactie van PARKETMEESTER : Devos Michel

Beste ,

 

1- Breek de bestaande plankenvloer uit . ( zaag er eventueel valiezeplanken uit indien niet rot )

2- Bekijk de situatie van de balken , houtrot , memel, zwam etc ....

3- Vervang de eventuele aangetaste balken , breng versterkingen aan waar nodig .

4- Behandel eventueel de balken tegen houtrot of .....

5 - Zoek middels pasdarm ( of niveau lazer ) de hoogste balk .

6- Breng dit niveau over op alle andere balken .

7- Verhoog de balken door deze links  en rechts  uit te vullen met schalieberd planken . ( Ook wel valiezeplanken genoemd )

   CLS balken zijn te dik hiervoor , je moet dunne  +/ - 22 mm  maar hoge geschaafde  of gezaagde ( splinters ) planken  hebben .

8- Bevestig deze balken eerst genageld om vervolgens om de +/- 30 cm te schroeven .  ( houtlijm is nog beter als extra )

9- Vul de ziel van de balken ( lees de ruimte tussen de 2 nieuwe aangebrachte balken ) op met L-Gips

     ( Dit zorgt ervoor dat het draagvalk verhoogd wordt en verhindert  dat de planken gaan knikken .

10- Plaats desgewenst een akoestische strip .  (  Neopreen strip vermijd geluidsresonantie  )

11- Schroef ( en lijm ) een  OSB 3  plaat van 18 mm ( 4 zijden tand en groef )  op Uw nieuwe structuur en hierop kan  je 10-12-15 mm parket plaatsen , gelijmd

      zwevend .

      of plaats een 21 mm dikke plankenvloer of samengestelde parket rechstreeks op de balken ( Zelfdragende vloer )

 

12 - Denk tegelijk eventueel aan akoestische of thermische isolatie en eventueel het plaatsen van buizen of wachtbuizen .

 

13-  Veel plezier met de werken en hou het veilig .

 

Groeten  Parketmeester Destelbergen .

 

houten balkenconstructie berekenen

Reactie van tatiana

De opmetingen zijn ook gebeurd balken zijn 6.5cm dik en 12.5cm hoog hoh is 37 a 38 cm over een lengt van 4.70cm en breedte 3.60, das op zich toch al oke he, [biggrin]

Vloerder

Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan bijstaan met onze werken van 1ste verdieping om de balken daar waterpas te leggen die ervaring daarmee heeft. Dit gaat over 3kamers tegelijkertijd, onze balken liggen niet waterpas maar golvend en zouden nieuwe balkjes bevestigen en zo waterpas leggen

verwarming geplaats maar doet het niet meer

We waren al een tijdje bezig aan het vernieuwen van onze gang.nieuwe gyproc geplaats nieuw vloertje, en afwerking. Nu hing ervoor daar een klein verwarming. we hebben de buizen die er waren gewoon gelaten omdat deze verwarming voor het afhalen het nog deed. Nu hadden we deze terug aangekoppeld en opgehange. we ontluchten de buizen, er voelde wel dat deze even warm werd toen. maar erna staat ze heel de tijd koud. onze verwarming is met 1thermostaat voor heel het huis. terwijl de anderen warm worden, blijft steeds die van de gang koud. we hebben zelf onze boiler zelf ontlucht( systeem van vaillant dat in handleiding stond). maar dat helpt ook niet, aan wat zou het probleem liggen? die 2 buizen die aan de verwarming gekoppeld zijn voelen ook koud aan.
1 2 · Volgende