Livios: Bouwen aan morgen


tantebientje

  Lid sinds 14/09/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 14/09/2015
 • 2 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


tantebientje
 • Andere particulier | Woont in Bredene
Privébericht

Geschiedenis


Tuinaannemer stelt het werk altijd maar uit nadat wij redelijk voorschot betaalden op tuinhuis

Reactie van kas

Vooreerst. Enkele punten, komma's en hoofdletters in je relaas zou de leesbaarheid bevorderen.

Dit voorschot is dit betaald door middel van een handgift of via de bank? 

Het voorschot is dit vermeld op de door u ondergetekende offerte en is daardoor deel van de afgesloten overeenkomst?

Is de startdatum van de werken op papier gezet?  offerte, werkbon, Mail???

Heb je al officieel aangemaand middels een een aangetekend schrijven om de werken te starten  tegen een welbepaalde datum? Rekening houdend met een redelijke termijn. 

Om een contract te verbreken zal je hem met een aangetekend schrijven in gebreke moeten stellen maar als in de offerte niets staat van een startdatum, als je hem nooit schriftelijk hebt aangemaand om te starten , dan vrees ik ervoor dat je hem nog de kans moet geven om de werken alsnog uit te voeren. Je kan zomaar niet zeggen dat hij het mag afbollen. Anders is de kans reeel dat JIJ bovenop het voorschot nog eens de verliezen op winst en de schadevergoedig op resterende bedragen mag betalen.  Dit is sowieso een aannemingscontract en daar zijn iet of wat andere regels dan bij aankopen.

Kan natuurlijk ook dat hij dit niet ten spits drijft en dat hij genoegen neemt met het voorschot . Veel zal afhangen wat er in de algemene voorwaarden staat van de overeenkomst.

Tuinaannemer stelt het werk altijd maar uit nadat wij redelijk voorschot betaalden op tuinhuis

Reactie van tantebientje

hallo, ja we zijn weeral eens geleerd maar je kent dat hè je heb zoals altijd vertrouwen in iemand en dan denk daar niet aan , tis wel pijnkijk dat hij met onze duurverdiende centen aan het werk is .Ik zal nog eens proberen contact te leggen met hem en als hij niet reageerd dan zal ik eens bij een advocaat ten rade gaan .Heel triestig we hebben nu al enkele keren iets laten uitvoeren aan ons huis en het is altijd iets die verkeerd loopt heb er genoeg van .Bedankt voor je berichtje.grtjs.

Tuinaanleg-ontwerp

Reactie van Livios.be

Ik zie niet in waarom je dat niet eens kan proberen. Dat kan voor hen steeds interessant zijn. Je mag ook hier altijd je inspiratie delen op ons forum, hoor. Het moeten niet altijd vragen of probleemsituaties zijn :)

Groeten!