SXTC

Lid sinds 29/5/2012

  • Verbouwer
  • 9 vragen gesteld
  • 37 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
SXTC Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Zadeldak omvormen tot half-plat dak?
1 reactie · · #Muren

Ik heb enkele jaren terug een 100 jarig huis gekocht, daar ligt een nogal laag dak op waardoor de ramen boven enorm klein zijn. Ook heb ik aantasting van de houten dak drager (die op de muur rust) door houtworm, deze is intussen meermaals behandeld.

Maar nu had ik een idee, de buur naast mij heeft een zadeldak die aan de voorgevel overloopt in een plat dak.. Is het mogelijk de binnen en buitenmuur aan te passen en het houtenwerk te verstevigen via de binnenmuur? (Deze dakdrager ligt volgens wat ik zie namelijk op de buitenmuur en amper of niet op de binnenmuur).

Als dit mogelijk was zou ik grotere ramen kunnen steken en is er daardoor meer ruimte en licht in die kamers.

Graag een tip over wat kan en niet kan.

Bekijk
Reactie van SXTC

Begrijp ik dit goed, wil jij appartementen verkopen die zo versleten zijn dat je beter ze kan heropbouwen?

Ik heb diezelfde misstap begaan, heb een huis gekocht de zeer zware renovatie nodig had en weet niet hoe ik dat financieel ooit ga kunnen oplossen

Je kan ze het dan ook niet kwalijk nemen als zij dit op tijd inzien en niet kopen

Maar als verduidelijking voor anderen wil ik wel vragen of die mogelijke kopers een overeenkomst hebben getekend of niet.

Bekijk
Reactie van SXTC

buitenscreens durf ik niet. Er is hier namelijk een bakkerij naast en men durft fietsen tegen mijn raam plaatsen. Dan zouden die screens snel stuk gaan. Nog maar te zwijgen over het vandalisme in deze buurt

Bekijk
Tuinhuis staat schuin
2 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van SXTC

probleem is dat er geen fundering onderzit dus ik zou niet weten hoe ik het kan opkrikken. Die krik zou gewoon in de grond zakken, zelfde als ik er een balk of steen ondersteek want dat hok is veel te groot/zwaar. Maar de achterkant is behoorlijk rot.. ik begin eraan te denken dat tuinhuis gewoon neer te halen

Bekijk
PUR + chape dikte???
8 reacties · · #Isolatie
Reactie van SXTC

ik hoop  dat je zeker bent van die vloerverwarming, je gaat namelijk meer energie verbruiken doordat de warmte via vloerverwarming trager plaatsvindt.

Bekijk
Veiligheidsrisico
2 reacties · · #Bouwen
Reactie van SXTC

Afsluiten met waarschuwingsband en duidelijk aangeven op meerdere plaatsen.

http://dutch.vacuum-sealstoragebag.com/china-500m_red_printed_pe_warning_danger_custom_barricade_tape-311341.html

Ik ben onzeker of je meer kan doen dat dat, maar dan is men toch op de hoogte.

Wel hoop ik dat de eigenaar niet van zin gaat zijn om te wachten tot het gebouw uit zichzelf instort... kinderen luisteren namelijk zelden naar waarschuwingen en dus is de kans groot dat er onnodige slachtoffers vallen.

Kan men dat gebouw niet verstevigen, of gelijkmaken met de grond als het niet anders kan?

Bekijk
verbouwing
1 reactie · · #Fundering en kelder
Reactie van SXTC

volgens mijn opinie is een stabiliteitsingenieur meer nodig bij het bouwen van heel riskante gebouwen.

Er zijn zo vreemde genoeg mensen die hun hele gevel steunen op een groot raam (dom als je het mij vraagt) omdat dit in de "mode" is... Als je het mij vraagt heb ik liever een heel stevig gebouw, dan een heel trendy... (whats the point!!??)

Een Architect kan gewoonlijk helpen bij de meeste stabiliteits problemen als het gaat om een minder gevaarlijke oplossing. Als je een steunmuur weghaalt kan men zo bijvoorbeeld voorstellen een draagbalk van de ene naar de andere kant te plaatsen, of een klein muurtje te laten staan in het midden als drager (als het om een grote afstand gaat), of de huidige muur dikker maken.. Er zijn verschillende opties maar ik zou eerst telefonische contact opnemen.

Mijn architect Luc leuridan zegt dat de eerste afspraak "gratis" is om informatie te bekomen, misschien geldt dit ook voor andere architecten. Ik zou er eens achter horen want men durft veel rekenen (die van mij rekent nadien afhankelijk van de hoeveelheid werk die hij moet verrichten, andere architecten rekenen dan weer een vast percentage/ereloon wat gewoonlijk teveel is, dus hoor er zeker achter) http://www.architectlucleuridan.be/?utm_source=truvo&utm_medium=internet&utm_campaign=goudengidspagesdor

Ik denk persoonlijk dat een stabiliteitsingenieur duurder gaat zijn doordat ze meer gespecialiseerd zijn.

Bekijk