Livios: Bouwen aan morgen


SXTC

    Lid sinds 29/05/2012

  • Verbouwer
  • Lid sinds 29/05/2012
  • 9 vragen gesteld
  • 37 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt


SXTC
  • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

PUR + chape dikte???

8 reacties ·

Reactie van SXTC

ik hoop  dat je zeker bent van die vloerverwarming, je gaat namelijk meer energie verbruiken doordat de warmte via vloerverwarming trager plaatsvindt.

Zadeldak omvormen tot half-plat dak?

Ik heb enkele jaren terug een 100 jarig huis gekocht, daar ligt een nogal laag dak op waardoor de ramen boven enorm klein zijn. Ook heb ik aantasting van de houten dak drager (die op de muur rust) door houtworm, deze is intussen meermaals behandeld.

Maar nu had ik een idee, de buur naast mij heeft een zadeldak die aan de voorgevel overloopt in een plat dak.. Is het mogelijk de binnen en buitenmuur aan te passen en het houtenwerk te verstevigen via de binnenmuur? (Deze dakdrager ligt volgens wat ik zie namelijk op de buitenmuur en amper of niet op de binnenmuur).

Als dit mogelijk was zou ik grotere ramen kunnen steken en is er daardoor meer ruimte en licht in die kamers.

Graag een tip over wat kan en niet kan.

Zadeldak omvormen tot half-plat dak?

Reactie van Kris M

(Bijna) alles is mogelijk,doch omdat je ingrijpt in de structuur van het huis is aanstelling van een architect nodig en is een bouwvergunning vereist.

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van SXTC

jullie laten het overkomen alsof je om de 25 jaar je kelder moet slopen en heropbouwen

Financiële toestand aannemer

5 reacties ·

Reactie van SXTC

Ik wil best voor jou het internet volspammen als reclame mocht je dit idee doorzetten. Ik volgde een tijd geleden namelijk een programma op TV en het bleek dat er verschillende aannemers waren met elk +- 17 failliete bedrijven. Blijkbaar is er in Engeland (en waarschijnlijk ook in België want hier zit de wet vol met gaten) een manier om je verantwoordelijkheid te ontwijken waardoor je niet word vervolgd en je klanten niet hoeft uit te betalen. Je laat dus je huidige bedrijf failliet verklaren nadat je de gelden hebt ontvangen, en begint dan een nieuw bedrijf om weer je klanten op te lichten.. Hoe ze het geld laten verdwijnen (of legaliseren) weet niemand maar een feit is zeker... telkens dat ze een nieuw bedrijf opstarten hadden ze vreemd genoeg wel geld om een nieuwe bedrijfswagen te kopen en nieuw materiaal...Een snelle manier om rijk te worden als je weet hoe je moet oplichten. Dat de overheden hier niets om doen is onbegrijpelijk, maar daarom moeten wij (de arme klasse) nog niet met onze voeten laten spelen door dit soort tuig waar spijtig genoeg de doodstraf niet meer voor geldt voor dit soort gespuis (wel een vertroeteling of zelf geen straf) . In mijn geschiedenisboeken is 'kerk en wet' gescheiden en kort daarna 'wet en rechtvaardigheid' Keep us up to date vriend!

Problemen met glazen binnendeur

Reactie van SXTC

Je had beter moeten informeren over de kwaliteit voor je in zee ging met die persoon. Als je getekend bent, ben je akkoord en kan je hen wettelijk niets maken. En inderdaad, er is geen bedrijf die herstellingen uitvoert alvorens eerst betaald te hebben. "MAAR" wat niet correct is dat het systeem al stuk is direct na de plaatsing. Wat jij moet nagaan is of zij wel het beweerde goed hebben geleverd. Indien zij iets geplaatst hebben wat stuk was dan ben jij in je recht en kan je eisen dat dit eerst word opgelost. Waarom? Vanaf dat je de faktuur betaald kan je volgens mij maar éénmalig gebruik maken van je garantie, daarna is het voor jouw kost en als dit een probleem is dat regelmatig terugkomt dan heb je daarmee een bewijs in je handen omdat het voor een rechtbank raar is dat een deur 2x stuk zou gaan in 1 jaar tijd (je krijgt in dit geval dus waarschijnlijk direct gelijk). Als ik jou was zou ik een aangetekende brief laten sturen naar dat bedrijf via een advocaat. Dit mag je wel geld kosten maar wettelijk mag niemand geld eisen voor materiaal dat stuk is, en uiteindelijk is het goedkoper dan 2x uit je eigen zak voor reparatie betalen (als het bij plaatsing al stuk gaat mag je er bijna zeker van zijn dat dit na het betalen van je faktuur en na de reparatie, waarschijnlijk weer stuk gaat zijn). Uiteindelijk is het goed niet correct afgeleverd dus is het hun verantwoordelijkheid. Ik zou me toch bevragen als ik van jou was, anders ben je de pineut.

probleem bij tuinhek

Reactie van Vochtadvies

De exacte grenzen van je eigendom kan je terugvinden bij het kadaster.  Een landmeter kan bij je thuis nameten of alles correct is aangeduid.  Bij twijfel of discussie zal de vrederechter moeten oordelen.
Groeten
Vochtadvies

Te grote afstand tussen gevel en spouw

Reactie van Vochtadvies

Een verborgen ruimte van 1 meter breed geeft je de mogelijkheid om een extra bergruimte te maken. Maak ergens een deur, ruim het bouwafval op en isoleer de buitenmuren aan de binnenzijde met PUR isolatieplaten van 10 cm dikte, voorzien van een aluminiumfolie aan twee zijden.  Alles dampdicht afplakken is de boodschap.
Groeten
Vochtadvies

1 2 3 4 · Volgende