Sven Panis

Lid sinds 14/8/2018

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 6 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 3 leden bedankt
Sven Panis Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Bezwaar bijbouw buren
12 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Sven Panis

Dat klopt helemaal wat jij zegt, het zijn 2 ramen en 1 deur. Maar de deur gebruiken we als raam, omdat er een schutting is. Daarom dat ik het als 3 ramen omschreef, vroeger was dit 1 woning, opgesplits in 2. Hun woning was onze zwembad huis. En via de deur kon je zo doorlopen. De muur is onze eigendom waar ze tegenaan willen bouwen en niet gemeenschappelijk. Daarom dat ze ook zeggen dat ze niet tegen onze muur gaan bouwen, maar 10cm ervan af. We hebben onze aico kabels ook over de muur hangen naar de unit op het platdak. Wij zijn al langs de stedenkundebouw geweest, ze heeft ons verteld dat het vergunde ramen zijn en dat ze inderdaad erfdiensbaarheid hebben. We proberen met de buren te praten, helaas zijn ze boos omdat we bezwaar hebben ingediend en willen nergens meer over praten. Helaas. De buurvrouw is minder mobiel en ze willen bijbouwen voor een grotere badkamer, wat we begrip voor hebben, maar er zijn andere mogelijkheden voor hun om bij te bouwen, zonder onze ramen te blokkeren.

Maar ze hebben maar 1 plan en hun wil is wet en anders dus zoals nu ruzie. De gemeente had ons verteld dat het niet goedgekeurd zou worden, maar wij hebben dus nog geen brief met de beslissing gehad. Hun dossier is er digitaal ook al sinds begin juli van het omgevingsloket afgehaald. En opeens kwamen ze gisteren kijken, omdat de buurman vrienden in de politiek heeft zitten. Ik vind het gewoon vreemd hoe het allemaal gaat.

Zie het als een daad van ordentelijk bestuur dat degenen die effectief beslissingsmacht hebben, ook eens ter plaatse zich vergewissen van de toestand. 

Vriendjespolitiek zal hier niet veel helpen omdat je nog altijd in beroep kunt gaan bij de provincie. Een koepel als alternatief zou ik niet aanvaarden, het heeft immers niet dezelfde status als een venster. Bijkomstig is ook dat de wooninspectie een koepel niet zomaar aanvaardt als mogelijke verlichting en verluchting van een kamer. Dit is van belang bij eventuele latere verhuur van jullie woning.

Maar volg de gemeenteraden goed op en informeer regelmatig op stedenbouw naar de evolutie van het bouwdossier zodat uw mogelijkheid om beroep aan te tekenen niet verloren gaat (gewoonlijk weet men wanneer het dossier voorkomt in de gemeenteraad).

Bedankt voor je antwoord en advies. We hebben geïnformeerd en het dossier komt a.s. donderdag voor in het gemeenteraad. 

Maar het is dus normaal dat een gemeenteraadvoorzitter (vriend van de buurma ) komt kijken? Dacht dat hij toch geen bevoegdheid heeft, maar dat de schepen van ruimtelijke ordening beslist.. 

We gaan inderdaad naar de provincie stappen als dit ondanks onze bezwaar toch wordt goedgekeurd. 

Bekijk