Livios: Bouwen aan morgen


SuzanuitDoorn

  Lid sinds 26/10/2016

 • Andere particulier
 • Lid sinds 26/10/2016
 • 1 vraag gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


SuzanuitDoorn
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Onverklaarbare chemische geur slaapkamer eerste verdieping

Reactie van Charel

Zeer moeilijk, ik kan alleen maar meegeven dat we een soortgelijke situatie hebben gehad. Het betrof ook een moeilijk te definieren geur, ietwat zurig. Een geur die na weken terug begon te verminderen en soms een half jaar later weer opdook. Nooit met zekerheid de juiste bron kunnen vinden, ook niet het spleetje of gaatje waarlangs het zou kunnen binnenkomen. Wel met quasi zekerheid moeten besluiten dat de enige mogelijkheid de spouw was. Ik dacht hierbij aan de ontbinding van een klein diertje (muis, vogeltje, vleermuis) in de spouw waarbij de duidelijke lijkgeur dan in de spouw bleef maar een afgeleide geur tot binnen kon doordringen. Vermits er s'avonds ook nogal eens kleine vleermuizen rondvliegen in de buurt is toen ook gedacht aan een eventuele slaapplaats of kraamkamer in de spouw die die geur kan geven.

Enfin, na een lange tijd was het meestal zonder verdere ingrepen wel weer verdwenen. Hoe het nu is weet ik niet, het huis is intussen verkocht en verbouwd.

Dus het kan volgens mij ook hier niet anders dan uit de spouw komen.

Trouwens, een verluchting door af en toe een raam open te zetten kan nooit een voldoende verluchting geven, verluchten doe je beter constant en niet enkel om die onverklaarbare geuren af te voeren.

Onverklaarbare chemische geur slaapkamer eerste verdieping

Reactie van Niva

Ik lees dit wel laat,maar misschien kan het jullie helpen. Ook wij hadden plots na 15 jaar een penetrante vieze geur die je niet kon toewijzen als rioolgeur, op de slaapkamer van onze zoon. De geur kroop zelfs in zijn kledij, als zijn deur openging rook je het al. Toen hij op vakantie was heb ik dan ook ALLES uit die kamer gezwierd en van boven tot onder alles gepoetst.  Echter de geur bleef aanwezig, al bleven de ramen dag en nacht openstaan. Als ik op mijn knieën ging liggen en overal aan rook, merkte dat ik dat ik die geur vooral kon ruiken achter de wanden van zijn kast onder het schuine dak. Nu hebben wij een huisje met piramidedak en hebben we op die kamer kasten gemaakt onder de laagste gordingsbalk. Omdat we daar niet dadelijk aan konden hebben we het voorlopig zo gelaten en zijn kleding ergens anders bewaard, met in ons achterhoofd volgend jaar laten we het dak vervangen, misschien verdwijnt die geur dan. Maar nu is die geur vanzelf weg (na verschillende jaren wel pas) . En ik denk dat ik de reden heb gevonden van die geur. Enkele jaren geleden hadden we last van een marter, we hoorden hem 's nachts in de nok en achter onze muur van de slaapkamer doorlopen. op een dag heeft mijn man een spuitbus gekocht die zogezegd de geur van een andere marter heeft om de marter uit het kippenhok te houden. Hiermee spuit je een doek/vod goed in en leg je op de plaats waar jouw marter 's nachts zit. Deze hebben we onder de pannen gelegd. Geleidelijk aan is de geur verdwenen. Ik denk dat deze werd veroorzaakt door uitwerpselen, rottende overblijfselen, misschien een soort klierafgevende geur van de bewuste marter(s).

Onverklaarbare chemische geur slaapkamer eerste verdieping

Reactie van SuzanuitDoorn

Hoi dit ben ik, de maker van het eerste berichtje, zelf. Ik schrijf dit om als andere mensen ook gek worden van zoiets te vertellen wat bij ons ieg de oplossing was! Want dit is opgelost en hopelijk heeft een eventuele lezer er wat aan! Want wat was het een zoektocht en ellende.

Het was tweeledig.

Allereerst: De vloer hadden we er helaas voor niks uitgereikt (was verlijmd was pure horror om te doen millimeter voor millimeter). De vloer was het niet. Wij kwamen zelf op het volgende toen de vloerver uit was: en dat bleek het ook te zijn: het glasweefsel behang (in een aanbieding gekocht) reageerde met de verf samen op de betonnen muur. Het was een soort chemische reactie die dus naar verloop van tijd steeds erger werd. We hebben de muren gestript. En toen de betonnen muren -want rotzooimeur daar in getrokken want poreus- (met gezichtsbescherming en seciale mondbescherming..leek wel soort gasmasker ) met zware ammoniak afgeboend. Dit is met tussenpozen van elke keer een weekje twee x herhaald. Toen was het echt helemaal weg. En na een maand wachten, bleef het weg. Toen (doodsbang dat het opnieuw zou reageren) hebben we er primer er daarover standaard (geen glasweefsel) behang op geplakt. Dit is, nu twee jaar verder, ook niet gaan stinken (gelukkig!!!). Kamer ruikt nog steeds helemaal normaal.

Ten tweede: na dat de kamer normaal rook en opnieuw helemaal was ingericht kregen we bij het raam wel weer een ander gek chemisch luchtje (je gelooft het niet maar echt...gekmakend.) rook anders maar ook chemisch. Vooral op warme dagen. Gelukkig kwamen we er toen snel achter dat dat de voering van het gordijn was. Het gordijn was gevoerd met ''verduisterende" zonwering. Toen die extra voering eraf gehaald en weggegooid en toen zalig nergens meer last van! Helemaal normaal. Nergens meer last van gehad. Zaligheid.