StefanTu

Lid sinds 18/10/2012

  • Andere particulier
  • 0 vragen gesteld
  • 60 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 2 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
StefanTu Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van StefanTu

Bij ons werd er roofing gebrand vanop de zijkant van de beton tot bovenop de eerste Ytong binnenblok. Of dat volledig waterdicht is; heb ik ook mijn

twijfels over maar tot nog toe geen zichtbare problemen. Rondom het huis goed laten afwateren weg van de woning! Een drainage zal vlug gaan dichtslibben bij kleigrond.

Bekijk
Reactie van StefanTu

Eva : sluikreclame? ik zie jouw zonnewering niet maar enkel een website zenne

yvl : screens laat je gemakkelijk op en af wanneer nodig. Hoe gebeurt dat met die Renson zonnewering?

       Is die strukturele zonnewering goedkoper? 

       De ene screens is de andere niet. Ons zicht naar buiten is minder maar zeker niet nihil. Dit hangt ook af van de zonstand.

       Met de stukturele ga je altijd nog weerkaatsend, storend licht naar binnen krijgen, niet? Tenzij je ze volledig kunt sluiten maar dan is je zicht ook weer weg.

Bekijk
mos vorming op plat dak
1 reactie · · #Dak
Reactie van StefanTu

Het is altijd goed dit te verwijderen. Of het kwaad kan de mos niet te verwijderen weet ik niet.

Bekijk
Pur op roofing
1 reactie · · #Dak
Reactie van StefanTu

Je hebt 't al laten uitvoeren en nu vraag je je af of dit wel de goede methode is? Beter eerst informeren bij 2e/3e partij hé.

Ik weet dat ze 25-30jaar geleden op het plat dak eerst de roofing verwijderd hadden en dan de PUR gespoten+coating erop.

Bekijk
Geluidsisolatie
1 reactie · · #Isolatie
Reactie van StefanTu

De akoestische norm in België is momenteel NBN S01-400-1 en ging van kracht in februari 2008. Zij vervangt de normen NBN S01-400:1977 en NBN S01-401:1987. Deze zijn dan wel geen wettelijk verplichte prestaties maar zij worden bij geschillen wel als dé referentie aanzien. Voldoen aan de nieuwe eisen is niet vanzelfsprekend. Een aanpassing van de norm drong zich op omdat er is nu meer lawaai is in de samenleving, onder meer dichter bij elkaar zijn gaan wonen, toenemende verkeer. Ook de bewoners zelf verdragen minder lawaai en zijn kritischer.  Bovendien bleek bij klachten over de akoestische isolatie dikwijls dat de minimale categorie in de oude norm toch gehaald was. De oude norm voldeed dus niet meer helemaal.

Bekijk
Spouwmuur isoleren
3 reacties · · #Isolatie
Reactie van StefanTu

Waarom met PUR ? Je moet wel opletten om harde platen en zachte isolatie te combineren ivm dauwpunt. Ik dacht altijd van minder naar meer dampopen naar buiten toe dus eerst de pur en dan bvb rockwool, niet andersom. Kenners hier zullen dit nog wel bevestigen of corrigeren.

Bekijk