Livios: Bouwen aan morgen


StefanTu

  Lid sinds 18/10/2012

 • Andere particulier
 • Lid sinds 18/10/2012
 • 0 vragen gesteld
 • 60 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 2 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


StefanTu
 • Andere particulier | Woont in Martenslinde
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 · Volgende

Warmtepomp of niet ?

Reactie van StefanTu

Goed antwoord Kris.

Jan,

Met meer isolatie ga je die E40 nooit halen. Het is inderdaad zo dat nog meer isolatie je in verhouding minder Epunten zal opleveren.

Die zonnepanelen zullen je 15 à 25 E-punten opleveren ifv de grootte van de woning.

Ivm een WP deel in de mening van Kris. Energetisch gezien zal een lucht/water en zeker een lucht/lucht geen CO2 verbetering zijn.

Je zult wel samen met de zonnepanelen makkelijker naar je streefdoel van E40 komen.

Simulaties laten maken door je EPB verslaggever zou ik zeggen.

Succes met de keuzes.

Zonnepanelen - Slimme meters

Reactie van StefanTu

Sommigen denken dat er gekozen zal kunnen worden. Ofwel kost 't je 50 €/kWp ofwel slimme meter plaatsen = betalen wat je van het net haalt en dus niet ogenblikkelijk verbruikt. Bovendien betaal je ook voor wat je op 't net plaatst. MAAR het is nog allemaal niet definitief volgens mij.

PUR + chape dikte???

8 reacties ·

Reactie van StefanTu

25 cm is wel veel plaats hé. Hoe komt dit? Niet over nagedacht op voorhand? Er is hier op het forum als eens over de goed opvulling gediscussieerd. Sommige zeggen eerst uitvullingschape leidingen, dan harde platen leggen, dan de rest.

Als je 15 cm laat spuiten, heb je nog 8 à 9 cm chape te plaatsen ifv dikte afwerking 2 of 1 cm. Dit betekening 6 à 7 cm chape over

de buisjes van de VV(dikte 2cm). Mimimum is 4 cm. 7 cm betekent tragere opwarming bij opstart VV maar meer buffering. 4 cm betekent snellere opstart maar minder buffering.

Wat is het beste, ik kan het niet zeggen.

Volgens sommigen : hoe dikker de gespoten PUR, hoe groter de kans op krimp en dus zakking van je vloer na verloop van tijd. Maar van die

krimp is niet iedereen zeker.

Lateraal vocht in muren en vloerplaat, natte chape en parket

Reactie van StefanTu

Bij ons werd er roofing gebrand vanop de zijkant van de beton tot bovenop de eerste Ytong binnenblok. Of dat volledig waterdicht is; heb ik ook mijn

twijfels over maar tot nog toe geen zichtbare problemen. Rondom het huis goed laten afwateren weg van de woning! Een drainage zal vlug gaan dichtslibben bij kleigrond.

Structurele zonnewering van Renson

Reactie van StefanTu

Eva : sluikreclame? ik zie jouw zonnewering niet maar enkel een website zenne

yvl : screens laat je gemakkelijk op en af wanneer nodig. Hoe gebeurt dat met die Renson zonnewering?

       Is die strukturele zonnewering goedkoper? 

       De ene screens is de andere niet. Ons zicht naar buiten is minder maar zeker niet nihil. Dit hangt ook af van de zonstand.

       Met de stukturele ga je altijd nog weerkaatsend, storend licht naar binnen krijgen, niet? Tenzij je ze volledig kunt sluiten maar dan is je zicht ook weer weg.

mos vorming op plat dak

1 reactie ·

Reactie van StefanTu

Het is altijd goed dit te verwijderen. Of het kwaad kan de mos niet te verwijderen weet ik niet.

Pur op roofing

1 reactie ·

Reactie van StefanTu

Je hebt 't al laten uitvoeren en nu vraag je je af of dit wel de goede methode is? Beter eerst informeren bij 2e/3e partij hé.

Ik weet dat ze 25-30jaar geleden op het plat dak eerst de roofing verwijderd hadden en dan de PUR gespoten+coating erop.

Geluidsisolatie

1 reactie ·

Reactie van StefanTu

De akoestische norm in België is momenteel NBN S01-400-1 en ging van kracht in februari 2008. Zij vervangt de normen NBN S01-400:1977 en NBN S01-401:1987. Deze zijn dan wel geen wettelijk verplichte prestaties maar zij worden bij geschillen wel als dé referentie aanzien. Voldoen aan de nieuwe eisen is niet vanzelfsprekend. Een aanpassing van de norm drong zich op omdat er is nu meer lawaai is in de samenleving, onder meer dichter bij elkaar zijn gaan wonen, toenemende verkeer. Ook de bewoners zelf verdragen minder lawaai en zijn kritischer.  Bovendien bleek bij klachten over de akoestische isolatie dikwijls dat de minimale categorie in de oude norm toch gehaald was. De oude norm voldeed dus niet meer helemaal.

1 2 3 4 5 · Volgende