Stefan85

Lid sinds 16/1/2018

  • Verbouwer
  • 4 vragen gesteld
  • 34 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 7 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Stefan85 Verbouwer

Geschiedenis

Reactie van Stefan85

Dan zou ik toch echt eens met de buren gaan praten. Want als de smog in de straat hangt klopt er iets niet. Als je geen rotzooi stookt, niet smoort en een degelijk stookgedrag erop na houdt hebben de buren normaliter zelfs geen geurhinder.

Over het wel of niet stoken op hout ga ik niet verder discussieren, meningen en visie verschillen nu eenmaal en het is geen juist of fout verhaal. Niets is zwart/wit

Grtz Stefan

Bekijk
Overgang vloer/parket
3 reacties · · #Vloer
Reactie van Stefan85

Juist daarmee, als je de tegel die enkele cm doortrekt en dan het parket in 1 lijn doortrekt met de muren heb je visueel de mooiste oplossing. Of je moet kijken als je plinten in dezelfde maat kan laten maken als je tegel. Desalnietemin denk ik dat de vloer splitsen op een bestaande lijn mooier is dan zoals nu in het midden van de dagkant. 

Grtz Stefan

Bekijk
Reactie van Stefan85

Dimitri,

je voorzieningen zijn m.i. momenteel best voldoende.

Een vijverpomp en zwembadpomp zijn relatief kleine verbruikers en kunnen samen met nog enkele stopcontacten op de eerste 3X2.5

Afhankelijk van hoe zwaar je warmtepomp voor het zwembad is (tot max 4.6Kw) kan je hier (exclusief) je tweede 2.5mm lijn voor gebruiken.

Dan heb je nog twee lichtkringen over voor je tuinverlichting / carport.

Mvg,

Stefan

Bekijk
Onverwachte meerprijzen
8 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Stefan85

Benieuwd als er al iets uit de bus is gekomen? 

Altijd spijtig dat er (enkel al op dit forum) zooo gewaarschuwd wordt voor sleutel-op-de-deur bouwen en er toch nog steeds zoveel mensen zich laten vangen.... 

Hopelijk komt het in orde! 

Grtz Stefan

Bekijk
Pleister tegen de muur, plafond gyproc
2 reacties · · #Muren
Reactie van Stefan85

Eigenlijk heb je ook omgekeerd gewerkt, normaal worden eerst de muren bepleisterd, en na droging de gyproc plafonds afgehangen...

Desalnietemin met een uitzegvoeg (opgevuld met mastiek ) is er geen probleem qua scheuren.

Grtz

Bekijk
Drooglopen opvoerpomp afvalwater
4 reacties · · #Sanitair
Reactie van Stefan85

Bedankt iedereen voor de antwoorden. Ik heb ondertussen reeds een oplossing gefabriceerd.

Benieuwd hoelang dit systeem meegaat :-)

Grtz

Bekijk
Reactie van Stefan85

Hoi,

Ik vermoed dat ze het wat ruim nemen,  of er vanuit gaan dat je gebruik zou maken van een draad met soepele kern / verlengkabel.  

In principe mag je deze gewoon (rechtstreeks) aansluiten op een stopcontact van een stroomkring dewelke afgezekerd is op 20A met een kabeldiameter van 2.5 carré ( massieve kern, VOB H07V-U ) op een differentieel van 30mA.

Kortom : als je installatie conform is, zal er geen enkel probleem zijn met deze verbruiker en hoef je je dus geen zorgen te maken.

Grtz Stefan

 

Bekijk
Reactie van Stefan85

Een installateur electricien is nooit aangesloten bij een controle organisme. Deze zijn onafhankelijk. Het optekenen van de installatie, uittekenen van de plans,labelen van het verdeelbord+keuring schat ik op een +/- 350€(excl.BTW)(voor een appartement) hangt ook af van de grote van de installatie en prijs aangerekend door het controle organisme.Daar kan al eens wat verschil op zitten. 

Idem hier, voor het keuringsvrij maken, inclusief keuring liggen de prijzen tussen € 350 - 450 ex btw afhankelijk van de grote van de installatie.

Grtz Stefan

Bekijk