Livios: Bouwen aan morgen


Stefan85

  Lid sinds 16/01/2018

 • Verbouwer
 • Lid sinds 16/01/2018
 • 4 vragen gesteld
 • 29 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 6 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Stefan85
 • Verbouwer

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Is nieuwbouw bouwen financieel nog wel haalbaar?

Reactie van Stefan85

Ik heb ooit nieuwbouw gezet en heb achteraf opnieuw gekocht en gerenoveerd, en ik zou nooit nog voor nieuwbouw kiezen.
De reden dat alles voor renovatie 'duurder' zou zijn ben ik niet mee akkoord. 
Om te beginnen bespaar je al 15% op uurlonen en materialen. Indien je zelf nog wat kan, valt hierop ook alweer heel wat te besparen en zijn kosten voor afbraak volledig verwaarloosbaar.
Bijkomend heb je bij verbouwing weinig tot geen 'verplichtingen'. En maak nu net dat die verplichtingen die vadertje staat oplegd het bouwen zo duur maken. (Denk maar aan de EPB doelstellingen, architect, etc...)
Ook de reden dat je bij verbouwingen jarenlang in de werken blijft zitten is te nuanceren. Dit gaat enkel op wanneer je daadwerkelijk voldoende geld hebt om je nieuwbouw direkt volledig af te werken. Bij mijn vorige nieuwbouw heb ik de tweede verdieping, master Bathroom, dressing zolder en tuin ook allemaal achterna moeten doen...

Het draait allemaal om keuzes , financieele mogelijkheden en eigen goesting.

Over de financieele haalbaarheid vermoed ik dat de meeste jonge mensen die dit tegenwoordig nog kunnen een serieuze 'start' hebben gehad van hun ouders of dergelijke. Voor jongeren die zonder dikke spaarpot moeten starten vermoed ik dat het antwoord idd NEEN is...

Overgang vloer/parket

3 reacties ·

Reactie van Stefan85

Juist daarmee, als je de tegel die enkele cm doortrekt en dan het parket in 1 lijn doortrekt met de muren heb je visueel de mooiste oplossing. Of je moet kijken als je plinten in dezelfde maat kan laten maken als je tegel. Desalnietemin denk ik dat de vloer splitsen op een bestaande lijn mooier is dan zoals nu in het midden van de dagkant. 

Grtz Stefan

Onverwachte meerprijzen

8 reacties ·

Reactie van Stefan85

Benieuwd als er al iets uit de bus is gekomen? 

Altijd spijtig dat er (enkel al op dit forum) zooo gewaarschuwd wordt voor sleutel-op-de-deur bouwen en er toch nog steeds zoveel mensen zich laten vangen.... 

Hopelijk komt het in orde! 

Grtz Stefan

Dikte elektriciteitskabel van huis naar tuinhuis

Reactie van Stefan85

Dimitri,

je voorzieningen zijn m.i. momenteel best voldoende.

Een vijverpomp en zwembadpomp zijn relatief kleine verbruikers en kunnen samen met nog enkele stopcontacten op de eerste 3X2.5

Afhankelijk van hoe zwaar je warmtepomp voor het zwembad is (tot max 4.6Kw) kan je hier (exclusief) je tweede 2.5mm lijn voor gebruiken.

Dan heb je nog twee lichtkringen over voor je tuinverlichting / carport.

Mvg,

Stefan

Pleister tegen de muur, plafond gyproc

Reactie van Stefan85

Eigenlijk heb je ook omgekeerd gewerkt, normaal worden eerst de muren bepleisterd, en na droging de gyproc plafonds afgehangen...

Desalnietemin met een uitzegvoeg (opgevuld met mastiek ) is er geen probleem qua scheuren.

Grtz

Elektriciteitsvoorziening warmtepomp

Reactie van Stefan85

Hoi,

Ik vermoed dat ze het wat ruim nemen,  of er vanuit gaan dat je gebruik zou maken van een draad met soepele kern / verlengkabel.  

In principe mag je deze gewoon (rechtstreeks) aansluiten op een stopcontact van een stroomkring dewelke afgezekerd is op 20A met een kabeldiameter van 2.5 carré ( massieve kern, VOB H07V-U ) op een differentieel van 30mA.

Kortom : als je installatie conform is, zal er geen enkel probleem zijn met deze verbruiker en hoef je je dus geen zorgen te maken.

Grtz Stefan

 

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van Charel

Je kan ook een terugslagklep elders tussen de zuigleiding plaatsen. Het meest bedrijfszekere echter is een terugslagklep op de aanzuig in de put. Waarom zou dat niet gaan, en  waarom zou trouwens een dompelpomp niet kunnen ?

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van K16

Dompelpomp met vlotter werkt altijd.

Terugslagklep plaaatsen op bestaande pomp (reeds aangehaald door Charel) op zuigleiding desnoods juist voor de zuigkant pomp.

1 2 3 4 · Volgende