Livios: Bouwen aan morgen


Stefan85

  Lid sinds 16/01/2018

 • Verbouwer
 • Lid sinds 16/01/2018
 • 4 vragen gesteld
 • 21 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 6 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Stefan85
 • Verbouwer

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Elektriciteitsvoorziening warmtepomp

Reactie van Stefan85

Hoi,

Ik vermoed dat ze het wat ruim nemen,  of er vanuit gaan dat je gebruik zou maken van een draad met soepele kern / verlengkabel.  

In principe mag je deze gewoon (rechtstreeks) aansluiten op een stopcontact van een stroomkring dewelke afgezekerd is op 20A met een kabeldiameter van 2.5 carré ( massieve kern, VOB H07V-U ) op een differentieel van 30mA.

Kortom : als je installatie conform is, zal er geen enkel probleem zijn met deze verbruiker en hoef je je dus geen zorgen te maken.

Grtz Stefan

 

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van Charel

Je kan ook een terugslagklep elders tussen de zuigleiding plaatsen. Het meest bedrijfszekere echter is een terugslagklep op de aanzuig in de put. Waarom zou dat niet gaan, en  waarom zou trouwens een dompelpomp niet kunnen ?

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van K16

Dompelpomp met vlotter werkt altijd.

Terugslagklep plaaatsen op bestaande pomp (reeds aangehaald door Charel) op zuigleiding desnoods juist voor de zuigkant pomp.

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van Hugo C.

Een terugslagklep plaatsen op het uiteinde van de  buis of darm in  de verzamelput geeft de beste resultaten. Deze zijn te verkrijgen in nagenoeg dezelfde diameter als de buis of darm.

Drooglopen opvoerpomp afvalwater

Reactie van Stefan85

Bedankt iedereen voor de antwoorden. Ik heb ondertussen reeds een oplossing gefabriceerd.

Benieuwd hoelang dit systeem meegaat :-)

Grtz

Gemiddelde prijs voor opmaak elektrisch dossier + keuring

Reactie van Stefan85

Een installateur electricien is nooit aangesloten bij een controle organisme. Deze zijn onafhankelijk. Het optekenen van de installatie, uittekenen van de plans,labelen van het verdeelbord+keuring schat ik op een +/- 350€(excl.BTW)(voor een appartement) hangt ook af van de grote van de installatie en prijs aangerekend door het controle organisme.Daar kan al eens wat verschil op zitten. 

Idem hier, voor het keuringsvrij maken, inclusief keuring liggen de prijzen tussen € 350 - 450 ex btw afhankelijk van de grote van de installatie.

Grtz Stefan

Vloeropbouw toekomstige badkamer.

7 reacties ·

Reactie van Stefan85

Ik ben het helemaal eens met Hugo,

Vloeren op houten onderconstructie is echt af te raden ( zoals ik ook al vermeld heb ).
In de VS wordt dit gedaan omdat daar veel meer met houtconstructie gewerkt wordt maar hier zou ik het proberen vermijden. Indien je écht wil doorzetten kan je best proffesioneel advies inwinnen, en een  goede garanties bepalen ;-)

Last van oververhitting zuidelijk geörienteerde huis met balansventilatie, waar advies voor actie

Reactie van Stefan85

Voor de slaapkamer zou ik voor rolluiken gaan, die blokkeren niet enkel de zon maar werken ook isolerend.

Voor airco kan ik niet direkt een specifiek merk aanraden. Veel hangt af van de prijs/kwaliteit en van de service en het 'gevoel' van de installateur. Gewoon goed vergelijken en enkele verschillende offertes aanvragen.

Veel succes!

Grtz Stefan

Zolder binnenmuren isoleren met PIR platen

Reactie van Stefan85

Hoi,

over de isolatiekwestie kan ik niet oordelen. Voor de Gyproc afwerking is het simpel, gewoon een MS kader voor de isolatie plaatsen en klaar. Reken wel op een serieus verlies in ruimte +/- 8 cm voor de pir platen en voor de gyproc wand + 7.4 cm. Dus indien de binnenmuur recht en haaks is verlies je minimum 15.4 cm.

Grtz Stefan

Is nieuwbouw bouwen financieel nog wel haalbaar?

Reactie van Stefan85

Ik heb ooit nieuwbouw gezet en heb achteraf opnieuw gekocht en gerenoveerd, en ik zou nooit nog voor nieuwbouw kiezen.
De reden dat alles voor renovatie 'duurder' zou zijn ben ik niet mee akkoord. 
Om te beginnen bespaar je al 15% op uurlonen en materialen. Indien je zelf nog wat kan, valt hierop ook alweer heel wat te besparen en zijn kosten voor afbraak volledig verwaarloosbaar.
Bijkomend heb je bij verbouwing weinig tot geen 'verplichtingen'. En maak nu net dat die verplichtingen die vadertje staat oplegd het bouwen zo duur maken. (Denk maar aan de EPB doelstellingen, architect, etc...)
Ook de reden dat je bij verbouwingen jarenlang in de werken blijft zitten is te nuanceren. Dit gaat enkel op wanneer je daadwerkelijk voldoende geld hebt om je nieuwbouw direkt volledig af te werken. Bij mijn vorige nieuwbouw heb ik de tweede verdieping, master Bathroom, dressing zolder en tuin ook allemaal achterna moeten doen...

Het draait allemaal om keuzes , financieele mogelijkheden en eigen goesting.

Over de financieele haalbaarheid vermoed ik dat de meeste jonge mensen die dit tegenwoordig nog kunnen een serieuze 'start' hebben gehad van hun ouders of dergelijke. Voor jongeren die zonder dikke spaarpot moeten starten vermoed ik dat het antwoord idd NEEN is...

1 2 3 · Volgende