Livios: Bouwen aan morgen


stefan haesen

  Lid sinds 05/02/2013

 • Andere particulier
 • Lid sinds 05/02/2013
 • 2 vragen gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


stefan haesen
 • Andere particulier | Woont in Balen
Privébericht

Geschiedenis


Temperatuur schommelt na plaatsing nieuwe condensatieketel

Reactie van Verwarmingstechnieker

Geachte,

Indien het gaat om een thermostaat die niet van Weishaupt zelf is zal de ketel niet moduleren.

Kan u een betere beschrijving geven van de thermostaat want ik vrees dat u een "gewone aan-uit thermostaat hebt op een modulerende ketel......Gaat dit over een vernieuwde thermostaat of over een type dat er reeds hing en niet vervangen is?

De ketels van Weishaupt zijn heeeeel kwalitatief en het zou me echt verbazen dat het aan de ketel zelf ligt......eerder de vraag naar warmte dus de thermostaat.

Mvgr

Oude thermopane vervangen

3 reacties ·

Reactie van stefan haesen

Bedankt,

We hebben pas een condensatieketel laten plaatsen.

Maar omdat de watertemp van zo'n ketel lager is ?lijkt de ruimte frisser aan te voelen ook al is de "ruimtetemperatuur" hetzelfde?

vrijstaande woning, muren niet geisoleerd, dak wel

Oude thermopane vervangen

3 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Was ik vergeten: 3-dubbelle beglazing plaatsen in bestaande ramen is nagenoeg uitgesloten. Vooreerste heb je de dikte van de beglazing (tussen 35 en 40mm) maar het belangrijkste is  het extra gewicht van de beglazing wat zijn impact heeft op de scharnieren van de opendraaiende vensters. Als je nieuwe 3-dubb beglazing + ramen bekijkt op een bouwbeurs of leverancier zal je direct beseffen wat ik bedoel.

De lagere temperatuur van de condensatieketel  heeft zijn effect op het warmtegevoel in de woning. Vooreerst kan de cv-installatie (radiatoren) berekend zijn met een max. keteltemperatuur van 90/70°C bij -10°C buitentemperatuur + soms 25% reserve. Bij een condensatieketel zal die ingesteld staan op 70/50°C en dat heeft zijn effect op de warmteverdeling (warmtegevoel) in de kamer afhankelijk van waar de termostaat/thermometer nu staat tov de radiatoren. Mogelijks is de (ingebouwde?)circulatiepomp en / of de cv-ketel wat lichter dan voorheen, of zijn de radiatoren krap berekend bij  een 90/70°C cv-ketel bedrijf en kom je bij extreme koude (-10°) in de problemen met een 70/50° bedrijf. Indien je echt een oncomfortabel gevoel hebt kan je altijd de thermostaat een graadje hoger zetten - als dat een oplossing brengt.

Alternatief zijn de warmteverliezen verminderen door isolatie van spouwmuren, kruipruimte / vloer isoleren of indien geen spouwmuren, de gevel langs buiten isoleren

tegelgaten badkraan te groot

Reactie van stefan haesen

Knip eens in karton uit: een rechthoekig plaatje van die grootte dat de gaten bedekt zijn en waarin 2 gaten staan voor de aansluitingen.

of 2 ronde plaatjes met telkens 1 gat (grote rondsels

of 2 vierkante plaatjes met telkens 1 gat

ga hiemee naar een metaalverwerkend bedrijf en laat daar deze plaatjes in metaal maken :

of spiegelend of geslepen inox

of geanodiseerd aluminium

of gechromeerd ijzer, inox of aluminium

maak die plaatjes 1.5 mm dik en rond de hoeken af bij de rechthoekige en breek de kantjes.

Je kan ook zelf die plaat(jes) maken of laten maken en ergens anders laten chromeren. (of poederlakken)

Met google vind je wel een firma (vb chroomenia)

Plak de plaatjes tegen de muur met wat  siliconen (trek lijnen geen puntjes) en ook rond de aansluitingen zodat er geen water kan achter kruipen.