stef12

Lid sinds 31/7/2019

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
stef12 Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Naleven compromis
3 reacties · · #Verkopen
Reactie van stef12

In het vervolg wordt het idd puur zakelijk en krijgt niemand nog de sleutel voor de akte is verleden.

De kosten van een nieuwe lift, onderzoek heeft nl. intussen uitgewezen dat de huidige nieuwe lift dient vervangen te worden door een nieuwe om verschillende redenen.Ik hoop de kosten te kunnen recuperen bij de liftenbouwer.

Ik had ook gehoopt dat mijn advocaat kordater advies kon geven. Ik ben bang dat wanneer ik ga procederen dat het een zaak wordt van nog langere adem, en dat de kosten van de lopende kredieten nog verder uit de hand zullen lopen. Het is immers lang niet zeker dat, wanneer ik procedeer om schadevergoeding op te eisen dat dat een garantie is om schadevergoeding te bekomen.De koper beroept zich op 'nutsbedref' om (nog) niet te betalen. Mijn advocaat durft zich niet echt uit te spreken wat te doen.

Ik probeer mijn de kansen op schadevergoeding in te schatten door advies in te winnen bij andere notarissen,die het volgens mij zouden moeten kunnen weten. Tot nu toe heb ik echter nog geen enkel bruikbaar advies gekregen.

Ik ben van plan nogmaals een voorstel te doen, zoals in de compromis overeengekomen, nl. een bedrag ter waarde van de werken op een geblokkeerde rekening te parkeren voor de finaciering van die werken (terwijl hij eigenlijk slechts recht heeft op het blokkeren van 300/1000 van de waarde van de werken) en proberen de hoofdsom betaald te krijgen. Ondertussen kan ik ook aan de hand van een bestelbon aantonen dat er een nieuwe lift is besteld en tegen welke datum het probleem zou zijn moeten opgelost.

Ik kan me niet voorstellen dat hij dan nog kan weigeren.

Bekijk