Livios: Bouwen aan morgen


stafvc

  Lid sinds 11/09/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 11/09/2014
 • 3 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


stafvc
 • Andere particulier | Woont in Elewijt
Privébericht

Geschiedenis


Nieuw dak op tuinhuis. Vijzen komen er door langs binnenzijde

Reactie van Hugo C.

Je had natuurlijk op voorhand eens kunnen nagaan hoe lang de schroeven mochten zijn. Maar de uitstekende puntjes zou je er met een klein slijpschijfje metaal kunnen aftoppen' lijkt mij niet zo moeilijk en ook vlug te gaan.

Nieuw dak op tuinhuis. Vijzen komen er door langs binnenzijde

Reactie van stafvc

Zal moeilijk gaan, waren de vijzen die bij de dakbedekking hoorden met een zelfde kleur en maar op 1 lengte/dikte te krijgen.

Ik denk dat het eenvoudigste zal zijn er “iets” tegen te zetten goedkope isolatie of zo (als goedkope al bestaat)

Toch bedankt voor je antwoord

Staf

Watervlekken in hout

3 reacties ·

Heeft er iemand een idee hoe ik deze vlekken (zie foto) kan wegkrijgen?

Betreft een houten tafel die afgedekt wegstond. Blijkbaar is er toch water doorgesijpeld met deze lelijke vlekken als gevolg

Alvast bedankt

Watervlekken in hout

3 reacties ·

Reactie van Schilderwerken Van Doorne

Beste stafvc

Je kan watervlekken in hout behandelen met ontweringswater (Dit is een kant-en-klare oplossing met oxaalzuur). Te koop in de verfhandel. Gewoon ruim insmeren met het produkt en dag nadien naspoelen met water. Eventueel herhalen indien nodig. Voor handnekkige vlekken kan je de werking van het produkt ook versterken door het au-bain-maire eerst op te warmen. Indien ontweringswater niet sterk genoeg blijkt kan je bij de apotheek ook oxaalzuur kopen (poeder) wat je dan kan oplossen in water. (technische variant kopen)  Belangrijk: steeds het volledige oppervlak (tafelblad in dit geval) behandelen! Het produkt bleekt immers het hout waardoor een bleekvlek ontstaat als je enkel de vlek behandeld. Veel Succes.

Watervlekken in hout

3 reacties ·

Reactie van Jos 777

nieuw blad? En dat dan onmiddelijk behandelen tegen watervlekken.

Watervlekken in hout

3 reacties ·

Reactie van Verpleger vd bouw

als men niet kan weg krijgen met ontwerings water .kan men hout gaan behandelen door een gebeits of geolied in kleur dat geschikt is voor de  houtsoort.raadpleeg verdeelpunt colora in jouw buurt voor advies indien meer vragen

Plafond veranda

1 reactie ·

Mijn eerdere vraag

Na waterinsijpeling moet het plafond van mijn veranda vervangen worden. Nu liggen er gewone gelamineerde witte platen op (meubelpanelen) van 18mm dik. Ik zou deze liefst vervangen door iets anders. Enig idee door wat? Breedte is ongeveer 40 cm tussen houten kepers waar deze platen op latjes rusten.
Enig idee? Liefst iets in kunststof uiteraard in het wit. 
..

Ik denk nu de oplossing gevonden te hebben. Vekaplan lijkt me wat ik zoek maar...vreselijk duur

Kent er iemand een gelijk(w)aardige oplossing?

Alvast bedankt

Staf

Plafond veranda

1 reactie ·

Reactie van Eluma

@stafvc Al een oplossing gevonden voor het probleem? Ontdek nu pas je vraag. Spanplafonds zijn idd de ideale oplossing, deze blijven soepel (barsten dus niet bij zetting van de veranda en dus ook het plafond door temperatuurschommelingen) en zijn waterdicht. Althans deze geleverd en geplaatst door Extenso spanplafonds. Ken zelf mensen die een waterlek hadden op de verdieping. Het spanplafond ving het water op, waardoor het parket op de gelijkvloers gevrijwaard bleef van schade. Na demontage en hermontage van hetzelfde plafond door de firma die dit plafond plaatste (dezelfde dag, meen ik mij te herinneren) en de herstelling van het lek door de loodgieter was er niets meer te zien van het probleem, ook geen schade dus. Gyproc is goedkoper op korte termijn, maar als je verf en werkuren rekent en dit om de zoveel jaar is de meerkost de investering waard. En dan vergeten we nog een waterlek zoals hierboven. Ik overweeg zelf ook om deze firma in te schakelen voor de plafonds in een volledige renovatie met een deel nieuwbouw in houtskelet, want deze oplossing blijkt helemaal niet zo duur dan ik dacht.