Livios: Bouwen aan morgen


Sloefke

  Lid sinds 04/02/2019

 • Andere particulier
 • Lid sinds 04/02/2019
 • 9 vragen gesteld
 • 32 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Sloefke
 • Andere particulier | Woont in Landen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Aansprakelijkheid architect

8 reacties ·

Reactie van kas

Dan is dit het enigste punt waar je dus zeker van bent en ook kunt bewijzen met dokumentatie en geschriften. Stel de verkoper hiervoor in gebreke .

Indien u wenst dat ik u verder probeer te helpen, zou ik het apprecieren moest u een antwoord geven op de vragen die ik gesteld heb. En niet alleen deze uit mijn laatste bericht maar ook uit mijn voorgaande. 

Aansprakelijkheid architect

8 reacties ·

Reactie van Sloefke

Nu zegt de verkoper dat die kelder al was uitgegraven voor architect woning verbouwde en dat de architect achteraf een betonvloer heeft gelegd. Mijn buren hebben zelf gezien dat die architect samen met zijn vrouw die kelder hebben uitgegraven. Nu moet ik zeker nog dit kunnen bewijzen want verkoper zegt dat dit door de buren wordt gezegd maar gezegd is niet bewezen. De buren hebben architect en diens vrouw er zelf op gewezen dat niet te doen maar het was al te laat ze hadden al te veel uitgegraven. Architect kocht woning in 2005 en woning was af in 2009 toen heeft hij een openhuizendag gehouden. Hij heeft er 6 jaar zelf in gewoond maar was dat onmiddellijk na openhuizendag of niet?( heeft nog huizen). Nu lees ik dat de 10jarige aansprakelijkheid voor opstijgend grondwater en waterinfiltraties wel onder de 10jarige aansprakelijkheid vd architect valt is dat zo bij verbouwingen oudere woningen? Heeft kelder ook uitgegraven 

Bouwovertreding door eigenaars garages naast mijn woning

Reactie van jean1986

Beste, Uit uw vorige post blijkt dat u de woning nog niet zo lang in eigendom heeft (titel ontbreken postinterventiedossier) Eigenlijk kan ik hieruit opmaken dat u zich bij de aankoop van het eigendom onvoldoende geïnformeerd/vergist hebt en dat u nu uw persoonlijke frustratie afreageerd zonder enige vorm van expertise? Al de argumenten/gebreken die u aankaart, waren toch reeds aanwezig en zichtbaar toen u het eigendom kocht?

Bouwovertreding door eigenaars garages naast mijn woning

Reactie van Sloefke

U bent precies een kenner. Ik zag op de deur een vlek en die salpeterzuren daarom dat ik vroeg of hij ooit water had gehad. Bij min eerste bezoek met makelaar vroeg ik wat het probleem was met de kelder maar hij antwoordde slechts klein vochtproleem aan de trap. Dus voor je kelder binnenkomt. Ik heb gelezen dat uitgraven kelder altijd vergunningsplichtig is. Hij heeft het binnenste uitgegraven en een verhoging gemaakt voor wasmachine en droogkast. Ik dacht gemakkelijk dan hoef ik mij niet te bukken. 

Postinterventie dossier ontbreekt

Wat indien ik na het verlijden vd akte merk dat er toch een postinterventie dossier moest aanwezig zijn. In de akte staat dat het postinterventie dossier geen werken werden uitgevoerd die onder het toepassingsbeleid vallen vh KB van 25 jan. 2001 betreffende tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. In compromis staat dat nog geen postinterventie dossier dient aanwezig te zijn volgens wettelijke bepalingen. Nu blijkt dat de woning door een vorige eigenaar in 2005 werd verbouwd. Ik had eigenaar al gedagvaard voor een zogezegd klein vochtproleem aan de kelder. Na enkele maanden kom ik te weten dat er ook nog is een gerechtsexpertise liep tss 2 vorige eigenaars ( werd mij ook verzwegen). Hierin wordt vermeld dat de kelder werd uitgegraven waar ik geen weet van had en nu vergunningsplichtig is. Indien ik dat postinterventie dossier had gehad kon ik mss geweten hebben dat de kelder moest vergund zijn. Trouwens nu weet ik dat nog zaken zijn die een meldingsplicht hadden. Bv ramen in achtergevel vergroot, raam bijgestoken, geen rookmelders. Ik heb dus van die woning niks. Mijn advocaat zegt dat ik hem alleen voor dat vochtprobleem kan aanspreken. Dat was zichtbaar maar hij heeft gelogen over de omvang ervan. In de kelder waren salpeterzuren aanwezig heb gevraagd of er water in kelder kwam en makelaar en daarna verkoper zeiden geen water alleen klein vochtproleem ter hoogte vd kelder maar heel de kelder is een probleem en is ook niet vergund. Wat kan ik nog doen want ik kende daar allemaal niks van of over. Door zelf veel op te zoeken over bouwrecht ben ik na al die maanden er op uitgekomen dat die makelaar en verkoper mij van alles verzwegen hebben. Mss bewust geen PID om geen bewijzen te hebben? Kan iemand mij tips geven aub

Verjaringstermijn van bouwovertreding 1995

Reactie van Hugo C.

Wat houdt de juiste bouwovertreding in? Na meer dan 20 jaar later een detail bij de uitvoering van een bouwvergunning aanklagen  lijkt mij niet veel kans op slagen te maken.

Verjaringstermijn van bouwovertreding 1995

Reactie van Sloefke

Garage moest gebouwd worden over volledige lengte van mijn gevel tot aan voorkant van mijn voorgevel. Nu is het oprit met achterin garages. Vroeger stond er aan mijn huis een gebouw over deze volledige lengte. Werd in 95 afgebroken maar moest garage worden met hellende dak over de volledige gevel. Vorige eigenaars hebben dat nooit gemeld. De ene heeft de woning verbouwd en werd aan de gemeente de eigenaar daarna heeft het mij verkocht met kleine vochtinfiltratie ter hoogte vd kelder maar het probleem zit ook in de kelder. Beweerde ook nooit geen water te hebben gehad.

Postinterventie dossier

De verkoper vermeldt in de compromis dat voor de verkochte woning nog geen postinterventie dossier volgens wettelijke bepalingen moet aanwezig zijn. Wat betekent dit concreet? Want ik vermoed dat de woning wel na 2001 is verbouwd 

1 2 3 · Volgende