Livios: Bouwen aan morgen


skyhawk

  Lid sinds 27/02/2019

 • Andere particulier
 • Lid sinds 27/02/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


skyhawk
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Decentrale ventilatie met WTW voor badkamer

Reactie van skyhawk

De vraag is misschien wel 4 jaar oud, maar dit interesseert me eveneens. Mijn woning dateert van midden jaren 90 en is volledig nageisoleerd. De badkamer heeft momenteel geen verluchting waardoor het enorm vochtig wordt en blijft. Centrale ventilatie is lastig haalbaar. De kamers waaruit moet worden afgevoerd, liggen danig uit elkaar en hebben niet altijd een buitenmuur. Zonder ingrijpende werken lukt dit dus niet.

Ik vroeg me af of het zinvol is een decentrale ventilatie te plaatsen met wtw in de badkamer (2,5m x 3,5m). Ik wens namelijk zoveel mogelijk warmte te behouden en zoveel mogelijk vocht af te voeren. Dit soort ventilatoren blazen echter x aantal seconden om vervolgens om te wisselen naar afzuigen. Is het daarom een goed idee om dit te plaatsen? Bestaat het risico dat het vocht hierdoor eerder verspreid wordt in de woning? Ook in de living wens ik zulk toestel te zetten. Wat is jullie advies? Hoe kunnen beide decentrale toestellen eventueel samen werken? 

Kelder onder tuin

5 reacties ·

Reactie van Keon

Als je van de verkavelingsvoorschriften een vijver of zwembad mag aanleggen... dan moet een kelder ook kunnen, lijkt mij.

Kelder onder tuin

5 reacties ·

Reactie van Kris M

Voor een woningsuitbreiding is er minimaal meldingsplicht.  Nooit vrijstelling.  Voorts is de medewerking van een architect verplicht omdat je stabiliteitsingrepen doet (deurdoorgang, ...)

De ondergrondse uitbreiding overschreidt ook de bouwdiepte.  Ga best met uw idee eens langs bij stedebouw.  Ik gok er op dat het gaat mogen met bv een (gedeeltelijke al dan niet verhoogde) lichtstraat binnen de toegelaten bouwdiepte.

Vergelijk wel eens de hoge kostprijs van uw idee met verhuizen naar een grotere woning met verkoop v d huidige woning en aankoop van een nieuwe woning.  

Kelder onder tuin

5 reacties ·

Reactie van Charel

Mijn punt was eigenlijk dat wanneer het bovengronds niet mag het ook ondergronds niet zal mogen.

Mag het wel ondergronds dan zal het wellicht ook bovengronds mogen.

Dat ondergronds gaan zal dus geen oplossing zijn.

Sowieso zou ik het nog eens voorleggen aan de dienst Ruimtelijke Ordening.

Kelder onder tuin

5 reacties ·

Reactie van skyhawk

Bedankt allen. Ik heb de vraag voorgelegd aan ruimtelijke ordening.