Livios: Bouwen aan morgen


siminchy

  Lid sinds 08/08/2018

 • Verbouwer
 • Lid sinds 08/08/2018
 • 12 vragen gesteld
 • 13 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


siminchy
 • Verbouwer | Woont in turnhout
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Is dit isolatie? (tussen de spanten)

6 reacties ·

Reactie van LVAU

Op het detail van Energieprestatiecertificaat dat bij de woning hoort. Dat moet je gekregen hebben van de eigenaar die het aan je verkocht heeft. Daarop staan de gebouwschillen - verliesoppervlakken en welk isolatiemateriaal erin zit. Als het daar niet opstaat telt het niet.

Misschien moet U een doorsnede van dat paneel proberen fotograferen en hierbij voegen? Deze algemene foto zegt niet veel.

Is dit isolatie? (tussen de spanten)

6 reacties ·

Reactie van siminchy

hallo iedereen

bedankt voor de reacties 

ik plaats nog enkele fotos van het nok, de witte verbindingsstukken en een voorbeeld van aan de oude schouw. het voelt niet koud aan qua materiaal.

ergens is een stukje wat kapot gegaan en dat lijkt gewoon vezelachtig alsof het vezelplaat is achter de witte basis. vreemd, maar ik weet ook geheel niet hoe lang dat daar al zit

Is dit isolatie? (tussen de spanten)

6 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Foto's van een doorsnede zou veel meer bijbrengen. Tussen XPS en pur/pir isolatie met dezelfde kleur kan tot 25% verschil zitten.

Vraag kosten plat dak

2 reacties ·

Reactie van kas

Hoeveel offertes heb je?

Is er nu wel of niet bescherming van het dak bij de buur? 

Toegepast BTW tarief ?

Waarom is het voor jou van belang wat die kraan op vrachtwagen kost? Dit zit toch in je totaal prijs inbegrepen en dat is dan nog eens een vaste prijs? 

Vraag kosten plat dak

2 reacties ·

Reactie van siminchy

6% en dan met beschermingsmaatregelen

ik heb voor de rest geen complete offertes. er komt veel bij kijken en velen sturen nadien (na bezoek) hun kat

1 iemand berekende min 6000€ maar dat was nog zonder kraan, bescherming en verplaatsingen en wellicht nog wat details

ik vraag dat ivm de kraan omdat ik de  hele tijd hoor dat dit verschrikkelijk duur is

maar dat varieert dan onwaarschijnlijk van 400€/dag naar meerdere 1000en en zelfs 16000€ gezien hij over meerdere stukken heen moet materiaal verplaatsen. dus niet"zomaar een kraantje"

Toegang via werf APPTblok (werken naburig gebouw) vr eigen dakwerken? realistisch? afdwingbaar?

Reactie van jean1986

Andere eigenaars kunnen niet gedwongen worden om hun eigendom als "oversteek" ter beschikking te stellen omdat er niet is nagedacht over toegangkelijkheid bij de bouw van jou eigendom. Ladderrecht is hier niet van toepassing. Je pannendak is duidelijk recent vernieuwd, alsook de roofing is nog in perfecte conditie dus van hoogdringendheid is hier geen sprake. Waarom heb je hier niet in 1 keer een dakraam/kapel/velux laten plaatsen voor een daktoegang? In uw geval zou ik deze laten plaatsen, dan is je probleem met de toegangkelijkheid hier in 1 klap van de baan. of is er geen mogelijkheid om een opengaande koepel te laten plaatsen in het plat dak? Deze kost gaat trouwens in verhouding staan of zelfs goedkoper zijn dan met een kraan/stelling/werkuren die aangerekend zullen worden bij dergelijke werken. Ook zullen er meerdere plaatsbeschrijvingen moeten gebeuren aan de andere eigendommen om eventuele schade te betwisten. Mij lijkt het ook niet onmogelijk om via het pannendak (ladders opleggen en gebruik maken van ladderlift) toegang te krijgen tot het plat dak. Als je iemand zijn eigendom toch wil gebruiken, dan kan dit uiteraard niet zonder diens toestemming. In het geval van de werf, dien je jezelf te richten tot de aannemer of  rechtstreeks tot de eigenaar van het project.

Toegang via werf APPTblok vr eigen dakwerken? realistisch? afdwingbaar?

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Geachte

U geeft heel veel feiten weer maar een situatieschets zou handig zijn.

Eveneens een opsomming van betrokken actoren.

Toestemming vragen om toegang te bekomen voor het uitvoeren van werken moet sowieso altijd formele gebeuren. Eventueel biedt het veldwetboek met haar "ladderrecht" een wettelijke basis, alsook een mogelijk "recht van uitweg", "recht van doorgang"...

Maar dat leidt ons al ver...

Tenslotte is het cruciaal dat u een plaatsbeschrijving bij aanvang werken laat opstellen bij de betrokken buren.

Ik denk dat het voor de buren overigens noodzakelijk is dat u een duidelijk plan van aanpak voorlegt, u kunt zich voorstellen dat er ongerustheid heerst.

Astrid CLABOTS

CLABOTS

1 2 3 4 · Volgende