Schilder

Lid sinds 23/4/2018

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 9 vragen beantwoord
  • 2 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt
Schilder Andere professioneel

Geschiedenis

Reactie van Schilder

Alles er afhalen hangt er van af hoe slecht hij er bij staat, zit de vernis nog goed vast en ziet deze er nog goed uit hoeft u er niet alles af te halen.

Als de trap vergrijst is of zwarte vlekken heeft kan u dit reinigen met ontweringswater, dit geeft een reactie op de looizuren in het hout en maakt het eikenhout weer mooi zuiver.

Als het geen eik is werkt het niet.

Eerste laag altijd een verdunde synthetische vernislaag aanbrengen, daarna kan je met water of synth vernis verder werken.

Een roller kan perfect maar vernis niet te schraal. Wij trekken altijd zachtjes met een platte kwast na over de volledige lengte van de trede.

Bekijk
Reactie van Schilder

Druppels wegschuren en elke naad overkitten met een oplosmiddel vrije MS polymeer kit. Wanneer er niet gekit is krijg je ophoping in het rabat met als gevolg druppels. Hout zal ook uitzetten en krimpen, zonder kit kan op termijn het naakte hout zichtbaar worden.

Daarna schilderen. Een langharige rol kan perfect als alles goed is gekit en de verf goed verdeeld word. Wel zachtjes na strelen met een zachte kwast zodat de rol structuur niet zichtbaar is.

Bekijk
Plafond verven
1 reactie · · #Wanden en plafond
Reactie van Schilder

Kleefband paar milimeter onder het plafond kleven, aankitten met acrylkit (magere goedkope kit), met de vinger zoveel mogelijk kit verwijderen en zorgen dat er kit blijft zitten tegen de rand van de kleefband, onmiddelijk schilderen en kleefband onmiddelijk verwijderen, telkens maar een paar meters nemen, want als je kit hebt die snel droogt heb je problemen

Bekijk
Muren verven voor behangen?
5 reacties · · #Wanden en plafond
Reactie van Schilder

Beste is dat je deze fixeert, niet met een goedkoop verfje zoals vaak gebeurd, 

foto onder is het verwijderen van behangselpapier op een goedkoop laagje verf

Bekijk